Dag 2....

Dag 2....

Een dag vol koikoikoi!

Vandaag zijn we de hele dag on tour geweest om een groot aantal kwekers te bezoeken..

We hebben bezocht.....

Maruhiro, Yamaju, Isa, Kanno, Mano, Nogami, Torazo, Kyochan, Conias (Hiroi), Shinoda Marushin en het koihuis van Ikarashi met zijn grotere vissen.. volgens ons zijn ze dit allemaal maar het zou goed kunnen dat we er nog 1 of 2 vergeten zijn.

We zullen niet verslag doen van elke kweker die we bezocht hebben maar wel even de meest interessante uitgebreid uit de doeken doen zodat jullie nog jaloerser worden!

Bij Maruhiro zijn we een hele tijd geweest, dit is een groot bedrijf en er zwemmen veel verschillende varieteiten. Ook de 1-kleurige koi waren hier goed vertegenwoordigd in zowel ginrin als gewoon en alle soorten en maten.

Naast dat Luc natuurlijk wat vissen heeft laten bowlen [en later ook gekocht" target="_blank" rel="noopener"> zag Polleke ook nog een leuk chagoitje (ca 80-85cm). We hebben dus maar even gevraagd wat deze moest kosten maar helaas.. NOT FOR SALE! We weten dus zeker dat Polleke verstand van koi heeft anders had de kweker deze niet nog altijd bestempeld als tategoi!

Daarna hebben we even een aantal vissen helpen beoordelen voor Luc en als laatste had Matthijs nog 2 vissen laten bowlen, erg mooie vissen maar de prijs was aan de hoge kant, hij gaat eerst verder kijken of hij nog andere vissen tegen komt en afhankelijk daarvan kan achteraf altijd nog beslist worden mits de vissen niet al aan een andere dealer verkocht zijn.

Dit was dus echt de moeite waard en we hebben ons wederom onze ogen uitgekeken!

Toen we hier weg waren zijn we via het koihuis van Ikarashi met de grotere vissen [ook kwijlen geblazen" target="_blank" rel="noopener"> verder gereden naar Isa.

Hier zijn na veel onderhandelen door Luc 10 showa gekocht, ook wij vonden dit mooie vissen maar de onderhandeling was zwaar zoals we op een afstandje konden zien.

Als extraatje voor deze aankoop werden er nog even 2 mannetjes geschept waarmee ook gekweekt wordt, zie dit kohaku'tje en dit showaatje... dit zijn geen koitjes meer... dit zijn bodybuilders! Fantastisch om te zien!

Bij Torazo zijn we niet heel lang geweest, wel hebben we hier machtige jumbo's gezien en mooie tosai waaruit wederom helaas niet geselecteerd mocht worden, er waren een aantal vissen wel te koop maar deze waren niet naar onze wensen.

Bij Kyochan fantastische Kohaku gezien maar deze kweker was volledig uitverkocht.

Nogami was de kweker waar Matthijs perse heen wou, hier hebben we een aantal nisai laten bowlen, allen female van zeer goede kwaliteit. Matthijs kon hier ook een vis vinden die helemaal zijn ding was maar ook hier moeten we onderhandelen over de prijs, de vraagprijs vinden we aan de hoge kant. Ook zijn grote vissen en oyagoi zijn enorm indrukwekkend... ook zie je dat er oyagoi bij zijn die er echt niet meer uit zien qua patroon en beni, toch produceren deze vissen fantastische koi!

Bij Shinoda was weinig meer te koop, we hebben verschrikkelijk veel kleine tosai gezien en dit blijft toch gaaf om te zien, al die bekkies boven water... een hele vijver vol mini hi-utsuri! Erg gaaf!

Daarna zijn we nog even naar achteren gelopen om de jumbo's te zien... wat een GI-GAN-TI-SCHE Hi utsuri zwemmen daar zeg... Enorm indrukwekkend en zo vind je ze zelden of nooit! We hebben maar niet om de prijs gevraagd omdat we onze auto's niet in kunnen ruilen.

Dan nog Conias, tussen de nisai konden we niet echt iets vinden dat we mooi vonden. Echter kwam de beste man net binnen en werd de lucht van de vijver met grote vissen afgezet voor ons.

Goshiki in de size die we hier hebben gezien heb ik nog nooit eerder in het echt gezien, MACHTIG! En van een mega kwaliteit, ook zwommen hier erg mooie go-sanke en uiteindelijk heeft Matthijs schoorvoetend om de prijs van een ginrin showa gevraagd uit deze vijver, gelukkig voor hem was deze al verkocht want anders had de auto vermoedelijk toch ingevlogen moeten worden.

We kregen namelijk wel de prijs voor een andere [aanmerkelijk mindere maar nog steeds goede" target="_blank" rel="noopener"> ginrin showa en hiervan schrokken we eigenlijk al best wel een beetje heel erg...

Als laatste zijn we nog naar de Shinkokai winkel geweest om wat vlaggen en een meetplaat voor de koi op te halen, leuk om eens binnen gekeken te hebben.

Voor nu zeggen wij vaarwel en tot morgen, Matthijs heeft in ieder geval een aantal vissen om over na te denken, mochten deze aangekocht worden dan zien jullie deze vanzelf langskomen!

Sayonara!

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240