Dome's Day in Japan

Dome's Day in Japan

Na een verschrikkelijk korte nachtrust van een 3-tal uur, was het zover, de climax, de apotheose voor velen van ons: de ZNA show te mogen bezoeken.

Slechts een halfuurtje rijden en we waren er, dat was ook eens iets anders. Het gebouw was een "dome", de perfecte plaats voor een koishow. Licht, ruimte, veel koi en veel bowls, dat zijn de ingrediënten voor een succesvolle ZNA show. Ik heb zoveel mogelijk foto's genomen van de koi die aanwezig zijn. Wat ons opviel is dat er meer variëteiten zijn in onze landen dan in Nederland, want 80% of meer is hier van de gosanke groep, met volgens mij toch zeker 50 tot 80 jumbo koi. Hier bedoel ik dan geen koi van 75 cm, maar koi van 85 bu of tussen de 80 en 85 cm.

Ik denk dat in dit geval de foto's en de bijgevoegde filmpjes voldoende zeggen. De grote winnaar was Momotaro met een sanke van 103 cm. Plezierig ook was het feit dat mijn lievelingsshowa van Momotaro, namelijk Shiro, eerste was in variëteit. Daisuke was duidelijk in zijn nopjes.

Na de show richting Hiroshima, een autorit van bijna 4 uur. De langverwachte kennismaking met mijn Takigawa showa waar ik nog geen echte naam voor heb stond voor de deur. Ik ga haar niet bestoefen, kijk zelf maar. Takigawa San heeft zelfs aangeboden om nog langer in de mudpond te laten, want hij denkt dat ze 87-90 cm zal worden en is er zelf ook trots op. Kennen jullie haar niet ? Zoeken dan maar....ze is ondertussen sansai en juist 65 cm geworden. Takigawa was trouwens trots op zijn sanke die Supreme Champion was geworden, een hele fijne man....Ik zal nog een echte plezierige vijvervis, een maruten goshiki, niet van hoogstaande kwaliteit, maar wel een zeer goede vijvervis. Daar heb ik nog een veelbelovende showa aan toegevoegd en dit bezoek kon afgerond worden.

In het hotel kwamen we enkele bekenden tegen en het werd een gezellige avond. Morgen wordt het Yamatoya en Momotaro day. Films kan je bekijken onder de volgende links:

film-01

film-02

film-03

film-04

film-05

film-06

Showa Takigawa

film-08

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240