Zondag ZNA dag!

Vandaag de ZNA show bezocht. Dit is een show waar hobbyisten hun koi inbrengen om ze te laten beoordelen door andere hobbyisten. De koi die hier ingebracht worden zwemmen voor een gedeelte bij de kwekers rond dus dat is niet te vergelijken met de hobbyisten bij ons in het land.

De kwaliteit van deze koi ligt heel hoog en je ziet hier veel, heel veel koi van meer dan 80-90 cm. En zeker niet de minste koi zitten daar tussen. Wat te denken van de Oyakoi van Momotaro en Sakai en een tancho van ca. 95 cm. Die heb ik in Nederland nog niet gezien. Vele kwekers liepen hier in de rondte zoals Omosako, Daisuke van Momotaro, Yamatoya met hun Japanse klanten. De prijsuitreiking is hier ook een spektakel met hieraan voorafgaand het Japanse volkslied, wat hier toch een speciaal tintje aan geeft.

Na de show zijn we richting Hirosjima gereden om bij Takigawa langs te gaan waar Luc zijn Wolverine graag wou bewonderen. Wolverine is een Showa welke Luc als Nisai heeft gekocht en bij Takigawa laat doorgroeien tot misschien wel 80 cm. Op dit moment is Wolverine 65 cm. als sansai na dit seizoen 9 cm. te zijn gegroeid. Het is een pracht Showa maar dat kun je op de foto’s goed zien en op de site van Arendonk is ook het filmpje te bewonderen. Tevens heeft Luc hier nog 2 aankopen gedaan namelijk een mooie sansai Goshiki en een sansai Showa. Beide zijn prachtige en betaalbare hoge kwaliteit vijvervissen en zeker de Goshiki zal vele ogen naar zich toe trekken. Morgen vroeg op om naar Yamatoya te gaan en daarna hopen we bij Momotaro terecht te kunnen om onze aldaar verblijvende vissen te bewonderen en te fotograferen.

Meer afbeeldingen

Zondag ZNA dag!: afbeelding

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml