Een belofte die geen waarheid werd

Een belofte die geen waarheid werd

Na de shiro gisteren, heb ik nog enkele andere koi naar de voorste vijver gebracht.

Ze zullen hier nu verder de winter gaan doorbrengen. In de loop van de volgende week de kap erop, het voer op rantsoen, en de winter mag zijn werk gaan doen.

De koi die ik overgeplaatst heb, heb ik ook even vereeuwigd in de vorm van een foto en een filmpje. Zo ook deze sanke van Yamamatsu, een koi met een heel verhaal, maar waarvan ik het fijne nooit zal weten.

Ondanks de slechte ervaringen blijf ik het een bijzonder mooie sanke vinden. Ik kocht haar in 2010 als jonge nisai. Ze was toen rond de 55 cm en verbleef nog een jaar in Japan. Ik had bijzonder hoge verwachtingen van deze sanke, maar deze heeft ze tot op de dag van vandaag nooit vervuld.

Het mooie aan koi zoals deze die lang in Arendonk verblijven, zijn de filmpjes die ieder jaar elkaar opvolgen, en die de verdere ontwikkeling laten zien van de koi. Ik kan helaas het filmpje van aankoop niet meer vinden, maar wel toen ik ze in november 2011 opnieuw bezocht.

mei 2012

mei 2013

Het blijft mooi om naar koi zoals deze te kijken, en ik blijf het zelf een geweldige koi vinden, zelfs als ze niet aan je verwachtingen voldoen. Mocht ik een klant vinden die er hetzelfde over denkt zoals ik, zal ik ze voor een gunstprijsje graag een leven zonder de stresserende omstandigheden bij een dealer gunnen.

Ondertussen heb ik mijn volgende japanreis geboekt. Ik vertrek op vrijdag 15 november, en zal terugzijn op vrijdag 22 november. Ik zal vermoedelijk alle koi die nog in de mudpond zitten hebben gezien en verslag van uitbrengen. Op 18 november zijn er de opensales van Momotaro en op 19 november is de veiling.

De aankopen van vorige reis zullen aankomen op 25 november. Na een ruime rustperiode van 14 dagen, zal ik opendeurdagen inlassen op zaterdag 7 en 8 december of 14 en 15 december.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137