Het onverwachte gebeurd toch

Het onverwachte gebeurd toch

Neen, geen slecht nieuws integendeel. Ik had dit jaar diep de pleuris in omdat één van de shiro die ik begin dit jaar bij Momotaro had aangekocht volledig uit balans was.

Er mankeerde niets aan, maar zijn buik begon op te zetten dat het niet mooi meer was. Eerst dacht ik dat het kuit was, en werd ik niet ongerust, maar stilaan begon het erge vormen aan te nemen, en vreesde ik voor tumoren die zich zouden ontwikkelen. Ze was niet mooi meer om aan te zien.

Teneinde raad belde ik Maarten even om een scan te komen maken, zodat ik zeker was of het kuit of tumoren waren. De uitslag hielp me niet veel verder. Het was weinig kuit, maar met veel water. De koi nam dus water op, wat eigenlijk ook niet zo geweldig was.

Er was niet echt veel aan te doen, maar toch zou ik proberen ze verder te helpen, want een prachtshiro met een opgeblazen buik is ook niet om aan te zien. Ik was eigenlijk diep bedroefd dat het zo weer moest lopen. Je moet als dealer af en toe eens goed kunnen slikken, want er kan vanalles misgaan...

Ik heb de shiro nadien gewoon gerust gelaten en de natuur zijn gang laten gaan. Veel verwachtte ik er niet van, maar veel kon ik er ook niet meer aan doen.

Gisteren moest ik de laatste koi overzetten, en de shiro was ook één van die koi die naar een andere vijver moesten verhuizen. De 25ste november komen de nieuwe koi aan, en dan moet er af en toe wat aangepast worden.

Tijdens mijn korte vakantie had mijn zoon al laten weten dat de shiro zich niet normaal gedroeg, en dat hij deze goed in het oog moest houden. Blijkbaar was het goed verlopen, want het duurde slechts enkele dagen. Toen ik ze gisteren in de bowl zette om te controleren, was ik weer gelukkig.

Het is nog niet volledig in orde, kijk zelf maar op dit filmpje maar ze is weer de juiste vorm aan het krijgen. Zo zag ze er nog in juli uit. Uiteraard kunnen jullie niet goed zien wat er gebeurd is, maar ik wel. Ze is van een dikkopvisjesvorm overgestapt naar een goede koivorm bij wijze van spreken. Hier kan je volgens mij ook weer spreken van een soort ontslakking of aanpassingsproblemen bij koi na transport.

Ik ben wel heel gelukkig dat de shiro zich hersteld heeft. Ik heb een zeer groot zwak voor deze shiro, want ze heeft een perfecte huidkwaliteit, stralend wit en een lijf om U tegen te zeggen. Met haar 66 cm zal ze ook een fantastische lengte kunnen halen. De vraag is of we het sumi er dikker op kunnen leggen....time will tell...

Meer afbeeldingen

Het onverwachte gebeurd toch: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137