Een aantal dingen op een rijtje

Een aantal dingen op een rijtje

Even de gelegenheid te baat nemen om enkele nieuwtjes op een rijtje te zetten.

De koi van Michael

Een nieuwe klant komt in de problemen. De planning om een grote q-bak te maken van 7 kuub is falikant afgelopen. Deze is gewoon middendoor gebroken. Dit zou geen probleem geweest zijn, indien Michael al niet een aantal koi gekocht had, die eigenlijk al overgezet hadden moeten worden.

Daar sta je dan, en moet je een oplossing bedenken. Nu kan je wel zeggen dat het de verantwoordelijkheid is van de koper, maar de koi kunnen er ook niet aan doen, en het blijven toch levende dieren. Ik heb dan maar besloten om een vijver op te starten die ik normaal in de winter stilleg. Probleem voorlopig opgelost. Wel heb ik nog een filmpje gemaakt van het viertal dat aangekocht werden, en zeg nu zelf, het is een mooie startcollectie of niet ?

Levensevolutie op 1 jaar.

Het is altijd interessant om te zien hoe koi evolueren, toch zeker als je het van zeer jonge leeftijd kan opvolgen. Een showa die me altijd geinteresseerd heeft om zijn niet traditioneel, maar wel opvallend patroon is deze showa van Momotaro, die ik verleden jaar in december heb gekocht en waarvan er reeds een groot deel van verkocht zijn.

Dit showaatje, was in eerste instantie ook verkocht, maar de verkoop werd geannuleerd wegens aankoop van een grotere koi. Ik was hier niet rouwig om, want het was één van mijn persoonlijke lievelingetjes van deze reeks.

Het mooie aan deze showa is dat ik de filmpjes heb vanaf bijna zijn geboorte. De showa is nu 14 maanden en volgens tegenwoordige begrippen 20 cm te klein, maar dat mag niet als een obstakel beschouwd worden. Ik heb hem of haar niet gemeten, maar ik schat ze 31-35 cm op dit ogenblik.

Bekijk het filmpje. Ik heb alle evoluties aan elkaar gezet, zodat je de showa kan zien bij aankomst in december tot nu, zeg maar 10 maanden later.

Gedrag van de koi

Samen met deze showa wil ik toch de aandacht vestigen op nog een groot aantal koi die overgebleven zijn dit jaar. Het geeft een ongelooflijke kick dat je ze op dit moment nog zo uitgelaten ziet zwemmen.

Wat mij vooral opvalt is, dat koi die minstens een jaar hier te lande rondzwemmen, beter aan de omgeving aangepast zijn, dan de koi die enkele weken of maanden binnengekomen zijn uit Japan. Het gedrag is veel normaler en ze zijn sterker en vitaler. Denk daar maar eens goed over na. Ik heb het reeds dikwijls gezegd, het is economisch niet haalbaar, maar een quarantaine van een jaar zou wonderen doen voor de kopers, en veel kopers veel ellende besparen.

Wat je in het filmpje wel ziet is het effect wat zinkend voer doet...de koi zwemmen uitgelaten boven rond, en als je ze voert zie je ze langzaam naar beneden zwemmen, vermits het voer naar de bodem gaat. Wel zonde, maar langs de andere kant hoef ik me niet meer druk te maken om al het voer dat in mijn skimmer verdwijnt.

Als laatste

Het zinkend herstvoer en het recovery voer komt vandaag binnen. De mensen die het bestel hebben kunnen het komen ophalen, en de rest stuur ik maandag op.

Meer afbeeldingen

Een aantal dingen op een rijtje: afbeelding 1
Een aantal dingen op een rijtje: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240