Nog een laatste update

Nog een laatste update

Ik heb hier nog een foto aangekregen van Jeroen, over een sanke van Taniguchi.

Ik herken de koi onmiddellijk, maar kon hem niet goed plaatsen. Dit is de mail van Jeroen:

Ik wou je eens op de hoogte brengen van 1 van uw verkochte koi. Deze taniguchi sanke is destijds door sam aangekocht, maar intussen naar mij verhuisd.

De koi heeft hier een ruime groeispurt gemaakt! Kwam naar mij in augustus vorig jaar op 49cm, op 3 oktober was deze 54cm, halfweg april 61cm, half juni 64cm en meet nu een 67cm! De koi heeft wel een wintertje verwarmd gezeten op 18 graden! body achteraan toont wat vervormd, maar dit komt door het aanwezige kuit!

En ja hoor, ik heb nog een filmpje gevonden van deze sanke van oktober 2011. Spijtig dat er geen filmpje bij de mail zat zoals ze er nu uitziet.

Ik herinner me deze koi zeker en vast nog, want de oorspronkelijke eigenaar Sam, was ook de gelukkige die toendertijd die geweldige kohaku van Taniguchi had gekocht, die niet minder dan 60 cm was toen ze uit de mudpond kwam. Gekocht als tosai en nadien als nisai uit de mudpond gekomen, met een verbluffend goed resultaat. (filmpje is maar liefst 750 maal bekeken !!). Mijn bijzonder grote bibliotheek zorgt er ook voor dat ik deze kohaku ook nog kan terugvinden bij aankoop.

Als je dit resultaat ziet, dan mag je zeker en vast gelukkig zijn. Wel even melden dat er naast de goede evoluties ook altijd mindere evoluties zijn. Deze serie was heel goed, want ik geloof dat er weinig minder goede uit gekomen zijn. Het was toendertijd mijn eerste kennismaking met Taniguchi San. Ondertussen probeer ik nu zowat hetzelfde met de 27 showa reeks, met hopelijk enkele eenzelfde resultaten. Duimen is de boodschap...

Ik zit ondertussen zonder updates van koi of van vijvers. Het is nu het moment om dit door te sturen, dus wie nog iets wil melden kan dit het beste doen door eventjes de filmpjes of de foto's door te sturen via wetransfer.com. Ik ben er blij mee, en ik denk dat veel mensen dit ook wel graag zien. Verras me...

Ik ben morgen opnieuw normaal open van 11.00 tot 16.00 uur. Het zinkend voer en de recovery probites worden morgen geleverd. Zondag ben ik alleen beschikbaar indien je even een afspraak maakt.

Meer afbeeldingen

Nog een laatste update: afbeelding 1
Nog een laatste update: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240