Een bewogen dagje

Een bewogen dagje

Ik heb er geen problemen mee om op te staan om 4.45 uur. Lekker vroeg uit je bed om te vertrekken naar Nagoya om een bezoek te brengen aan Narita.

Het is ongeveer 378 km met de auto, en gelukkig is er dan geen file. We vertrokken om 6 uur en waren om 10 uur bij Narita. De belangrijkste reden om naar Narita te gaan was natuurlijk om de Kokugyu winnaar te bewonderen. Het was een plezier om ze terug te zien na 2 jaar, ondanks het feit dat deze niet meer van mij is, maar van Nico.

Wat is ze goed gegroeid, en vooral wat heeft ze een zware bouw voor een doitsu. Met haar 64 cm is ze nu yonsai, en er zijn maar weinig doitsu die zo groot zijn op die leeftijd. 70 – 75 cm moet erin zitten volgens mij, en dan weet je niet wat je ziet rondzwemmen in je vijver.

Ze komt begin december mee naar huis en daarna gaat ze in een formidabele vijver waar ze verder kan ontwikkelen, en hopelijk heel positief, zodat ze in 2017 mee kan dingen naar de grootste prijzen.

Ik heb wel een concurrent in de maak gekocht. Ik was verliefd op dit superbeest, een beni kumonryu van Kawakami, 44 cm groot, maar bloed en bloedmooi.

Nu zul je je afvragen wat koopt ie toch ? Ik hou nu eenmaal van doitsu en van ginrin, maar ze moeten bijzonder goed zijn, anders moet ik ze niet hebben. Gelukkig zit ze in een andere klasse dan de doitsu van Nico….

Ik heb een heleboel filmpjes gemaakt van de Narita koifarm. Ik heb ze allemaal aan elkander gemonteerd, zodat je een volledig overzicht heb van wat ik gezien heb.

Het filmpje duurt 20 minuten, en ik heb er alle koi bijgedaan die we gezien hebben. Ik heb deze niet allemaal aangekocht, en enkele zijn voor klanten.

Na Narita zijn we doorgereden naar de Kondo koifarm. Ik heb er reeds veel over gehoord, maar ben er nog nooit geweest. Ik ben toch blij dat ik de moeite genomen heb om er naartoe te rijden. Het is een ordelijk bedrijf met goed verzorgde koi. Het deed me een beetje denken aan Yamatoya qua grootte en uitstraling, waarom weet ik ook niet.

Ik heb zoals bij Narita ook een filmpje gemonteerd waar je alle koi kan zien. Hier heb ik geen enkele koi gekocht, want eerlijk gezegd….ik sloeg acherover van de prijzen.

Ik kan aan niemand uitleggen hoeveel het kost om een goede koi te pakken te krijgen. Ik weet dat men me niet geloofd, maar het is en blijft aartsmoeilijk, ik zou willen dat men het begreep ! Alles wat onder goede koi zit, is geen enkel probleem, maar vanaf het moment dat er kwaliteit op geplakt staat.... Laat me daar echter niet meer over zeuren, want het heeft toch geen nut, en bovendien gelooft men me toch niet !

WAT BETREFT DE SAKAI FF KOI

Morgen heb ik nog een halve dag werk bij Momotaro. In de loop van de namiddag ben ik dan terug en dan heb ik tijd tot zaterdagavond. Ik wil iedereen gelijke kansen geven om een goede, zeer goede koi aan te kopen van Sakai FF tegen prijzen waar je normaal geen vrouwelijke koi van Sakai voor kunt aankopen.

De reden is moeilijk uit te leggen en ook niet nodig, maar laat het ons houden op dat ik een zakelijke partner mee help om bepaalde problemen mee op te lossen, die niet door hem geschapen zijn, dan weet je voldoende.

Door aan beide zijden, zowel aan zijn kant, als aan mijn kant, een grondige toegeving te doen, is het mogelijk om een Sakai FF event op te zetten die zijn gelijke niet kent, waardoor de mogelijkheid geschapen wordt om opnieuw te beginnen zonder gezichtsverlies.

Eerlijkheid haalt de bovenhand. Het zijn geen showkoi of het zijn geen toppers zoals je gewoon bent bij Interkoi, maar het zijn bijzonder goede, degelijke koi die 100% in orde zijn, dat mag je van mij aannemen. Ik heb ze allemaal gezien en gecontroleerd. Wel is het nodig dat je de voorwaarden goed leest, want zo zal het gebeuren, en anders zal het feest niet doorgaan.

Voorwaarden tot aankoop koi

De prijzen zullen in yen getoond worden en moeten ook in yen betaald worden. Je ontvangt een faktuur na aankoop, en de koi moeten via overschrijving naar Japan betaald worden. De betaling moet gebeuren binnen de week na aankoop.

De koi worden ongeveer in April verscheept, en mogen enkele weken in quarantaine verblijven. De getoonde prijs is exclusief transportkosten. Deze dienen pas betaald te worden een week voor transport. De prijs voor het transport is uiteraard afhankelijk van de grootte van de koi.

Als je naar het detail van de koi gaat op de website, zul je in de omschrijving onderaan een indicatie zijn van de kosten voor het transport. Dat zal beginnen vanaf ± 175 voor een nisai enz….

Om iedereen een faire kans te geven, zal ik de koi online zetten vanaf 14.00 uur Japanse tijd. Met een verschil van 8 uur, wil dit zeggen dat de koi ongeveer om 6 uur s’morgen online komen. Wil je er vlug bij zijn, dan zul je moeten opstaan.

Je stemt er mee in dat een aankoop bindend is na contact via msn of via mail. Indien je beslist om te kopen, ben je verplicht een mail te sturen naar arendonk@interkoi.eu. In deze mail geef je je gegevens op voor facturatie. (Naam, adres en woonplaats). En laat me er aub niet telkens achter vragen !!!

De faktuur zal digitaal opgestuurd worden, en een betaling wordt verwacht binnen de week na ontvangst van de faktuur. De mensen die online bankieren zullen hier vermoedelijk geen probleem mee hebben, de mensen die niet online bankieren zullen naar hun bank moeten stappen.

De koers van de yen is dagelijks verschillend. Als je handig bent met de computer vul je gewoon volgende tekst in google: 1euro=?yen. en je krijgt onmiddellijk de dagkoers.

Hou er rekening mee dat dat je ongeveer 3 yen moet inrekenen voor de kosten. De koers momenteel is 117.09 yen/euro, dus reken je 1 euro = 114 yen of je deelt de prijs die je ziet bij de koi in dit geval door 114. Eenvoudiger en beter kan ik het niet uitleggen.

Als er vragen zijn, dan wil ik die graag beantwoorden tot zaterdag avond Japanse tijd, maar zondag moet ik heel vroeg vertrekken, want dan ga ik naar huis.

Voor die mensen die een degelijke vrouwelijke koi wensen die goed en groot kan worden, zou ik niet twijfelen om deze aan te kopen. Er zitten ook enkele serieuze kanshebbers tussen voor eventueel een show, maar niet allemaal.

Wie eerst is, heeft natuurlijk de eerste keuze. Ik hoop dat je kan begrijpen dat het voor mij niet eenvoudig is om alle info goed bij te houden, en ik hoop dat ik geen fouten maak. Vergeef het me echter als ik wel eens een foutje maak, want met de tegenwoordige sociale media moet ik op alle vlakken thuis zijn om te antwoorden, hetzij via facebook, mail, whatsap, line en noem maar op.

Het getjingel is soms niet bij te houden.

Meer afbeeldingen

Een bewogen dagje: afbeelding 1
Een bewogen dagje: afbeelding 2
Een bewogen dagje: afbeelding 3
Een bewogen dagje: afbeelding 4
Een bewogen dagje: afbeelding 5
Een bewogen dagje: afbeelding 6
Een bewogen dagje: afbeelding 7
Een bewogen dagje: afbeelding 8
Een bewogen dagje: afbeelding 9
Een bewogen dagje: afbeelding 10
Een bewogen dagje: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137