Een bowl met sanke en doitsu showa

Een bowl met sanke en doitsu showa

Een rustige maandag, dat stond als een paal boven water. Tijd om wat koi te controleren en op de film te zetten.

De afstrijkjes waren allemaal negatief en de koi die buiten zitten kwamen ongeschonden uit de strijd. Het was ook de gelegenheid om enkele koi die minder in de belangstelling staan toch even op film te zetten, misschien dat ik er enkele mensen warm voor kan maken.

In eerste instantie waren dit de 2 overgebleven sanke van Sakai FF, die misschien iets moeilijker in de verkoop liggen, maar eigenlijk prijs kwaliteit ver beneden de werkelijke waarde liggen.

Met een prijskaartje van 2000 euro voor 2 nisai van Sakai, die er bovendien best mogen zijn, is het een kans uit de duizend, want dat ga je niet meer veel tegenkomen.

Daarna zette ik er nog de Doitsu Showa bij van Conias die 1500 euro kost, dan zit ik echt met prijzen die kant noch wal raken. Ik kan je garanderen dat dit een onhaalbare kaart zal worden in de toekomst.

Ik was van plan om ook afstrijkjes te maken van de koi die van de week binnen gekomen zijn, maar toen kwam Peter op het toneel, en zodoende moest ik enkele koi laten zien waar hij zijn zinnen op had gezet.

Een bowl showa met een doitsu sanke die al een tijdje uit de picture zijn, maar die de winter goed hebben doorstaan. Nu we dan toch goed bezig zijn, kan er toch nog een bowl met showa af, altijd mooi om ze even te observeren, want die koi zijn al een tijdje uit de running.

Tenslotte bleef er één showa over dat de aandacht van Peter trok. Nu is dit een showa waar je tijd en vertrouwen in moet steken, maar die kwalitatief zeker aan mijn eisen voldoet.

Toegegeven het sumi kan ik niet voorspellen, maar mijn ervaring zegt mij dat je deze koi binnen enkele jaren niet meer terug herkent. Qua body, huidkwaliteit en ook Qua patroon is dit een koi die me blijft inspireren, en waarvan ik het niet erg vind als ze niet verkocht worden.

Het bracht Peter toch wel in de verleiding om een optie te nemen op de sanke van Sakai en op de showa van Momotaro. Optie loopt tot en met zaterdag, en ik hoop dat hij de goede keuze kan maken. Voor welke zou jij gaan ? En niet te vergeten ! De korting voor het 10-jarig bestaan kan ook nog opgebruikt worden, waardoor de showa 20% en de sanke een korting van 10% in de wacht slepen. Een niet te versmaden korting die einde mei eindigt !

Dat brengt me even terug op de opmerking van Nick gisteren op het nieuwsitem om de overgebleven koi in een speciaal onderdeel onder te brengen, maar daar moet ik toch even over nadenken. Ik heb er een bloedhekel aan om koi onder de prijs te verkopen. Het geeft me een slecht gevoel, en ik heb het al eens geprobeerd via een aparte facebook pagina, zoals Johan aangeeft, maar dat geeft ook geen voldoening.

Ik heb er niet dadelijk een goede oplossing voor, maar zal het idee wel eens laten bezinken. Ik heb trouwens momenteel een vijver met nisai van 60 cm die aangeboden worden voor 1500 euro, wat al onder de gangbare prijs is. We zullen wel zien, en bovendien heb ik niet echt heel veel overblijvers.

Tenslotte nog een mooi filmpje met een aantal dankbare koi die zich gretig op het aangeboden voer storten. De 72 serie reeks geeft me bijzonder veel voldoening ondanks het feit dat ze nog bijzonder klein zijn.

Volgende week zondag zal ik ze samen met Ben bekijken en proberen uit te leggen waarom ze zo goed zijn. Ik kijk er nu al naar uit…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137