Koi naar Spanje

Koi naar Spanje

Spanje is een land waar ze nog aan de wieg staan van het koi houden. Het is nog niet helemaal tot hen doorgedrongen dat koi helaas heel duur kunnen zijn.

Ze houden zich nog bezig met het tuincentrum koigebeuren voor zover deze informatie juist is, want tenslotte weet ik ook niet precies hoe de markt daar in elkaar zit.

Ze hadden een trommelfilter van Red Label aangekocht en kwamen deze opladen in Arendonk om verder te vervoeren naar Spanje. Een rit van zowat 24 uur als ik het goed had begrepen.

Ze zouden het geweldig vinden om enkele “betere koi” mee te nemen naar Spanje om ze daar aan de mensen te presenteren. De betere koi in hun ogen zijn nu niet dadelijk de betere koi in onze ogen, maar een overgang van tuincentrum koi naar de betere koi is een moeilijke stap die enkel kan genomen worden als je de koi kan laten zien.

Langs de andere kant is het voor mij een mooie gelegenheid om wat koi die al te lang verblijven in mijn vijvers aan een schappelijke prijs aan de man te brengen.

Dan kom je aan het hekele punt van iedere koidealer, namelijk de koi die je niet verkocht krijgt. Altijd een vervelend punt, want je kan nooit 100% kopen en verkopen wat je in Japan op de kop getikt hebt, en dan is het mooi als je afzetpunten kan vinden voor koi die overblijven. De wereld van de koi is bijzonder sterk veranderd en je kan het je niet veroorloven om vergissingen te maken in het kopen van koi.

Feit is dat de koi natuurlijk een aangename temperatuur tegemoet gaan in Spanje, zodat hun groeivermogen ook sterk zal toenemen. Dikwijls hebben ze een overgangsfase met koeling heb ik begrepen, zodat de overgang van 15° naar 25° op een ordentelijke manier kan verlopen.

Een keuze was vrij snel gemaakt, want het was een kwestie van nemen en geven. Ik kan natuurlijk geen koi meegeven die teveel geld gekost hebben, maar ik kan ze wel koi meegeven die het niet gemaakt hebben in onze contreien.

Het werd een setje van een 6-tal koi van gemiddeld 40-50 cm, die niet gewenst en dus ook niet verkocht werden.

Ze hadden echter een zwak voor enkele grotere koi, waaronder een Sakai, een Momotaro, een Dainichi, alles bij elkaar een deugdelijk trio die lekker vakantie gaan vieren in Spanje.

Ze wilden perse de Inazuma Kohaku van Momotaro. Die stak ze al lang de ogen uit, maar die kon ik niet zomaar voor een appel en een ei meegeven, dus daar werden speciale voorwaarden aan verbonden.

Het zou mooi zijn moesten ze de koihobby op een hoger niveau tillen in Spanje, want de economie zwengelt aan in dat land, en uiteraard moet daar interessant cliënteel zitten. Het feit dat mijn schoondochter Spaanse is, en mijn zoon een aardig mondje Spaans praat is natuurlijk wel een voordeel.

Nog een interessant weetje is dat ik vermoedelijk 3 van de 4 Machtige koi in deze bowl verkocht heb aan Pakistan. Geloof het of niet, maar ik ben bijna 100% zeker dat ze daar de frontlinie van Interkoi gaan uitbreiden.

Blijkbaar heeft de brave man deze koi nodig om zijn vijver voor zijn bedrijf te verfraaien of om het in zijn woorden te zeggen: “Beautiful. They're very nice. I'm from Karachi pakistan and Washington DC usa. But currently need for pakistan for my office pond. Let me check if these papers are enough or I need more. Tomorrow is national holiday will check on Tuesday thank you”

Dus spannend afwachten en hopen dat weer niet zoveel papierwerk wordt als naar Dubai, want dat was een miserie aan papierwerk.

Ik ben aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Vergeet je niet in te schrijven voor de opendeurdagen op 11 juni

Denk aan de geweldige kortingen die je kan ontvangen ter ere van het 10 jarig bestaan van Interkoi.

Aankomst in Spanje

Het is altijd plezierig om te weten of de koi goed aangekomen zijn in Spanje. En dat zijn ze zo te zien. Natuurlijk doe je zo ook een boel ervaring op qua transport naar het buitenland....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137