Een chagoi van 92 cm gaat naar Duitsland

Een chagoi van 92 cm gaat naar Duitsland

Jawel, 92 cm niet niks als je dat moet inpakken. Bovendien stond er nog een lange reis voor de boeg voor deze mastodont, want zij vertrok richting Stuttgart.

Ze zal in een vijver gezet worden van ongeveer 20 kuub, in een kantoor op de 1ste verdieping, De vijver vertrekt vanaf de begane bodem , zichtbaar naar de 1ste verdieping, waarbij de zijkant voorzien is van een groot glazen raam, zodat de bezoekers enkele hele grote eenkleurige koi kunnen bekijken door het raam.

Hij houdt van eenkleurige koi en vermits de vijver binnen is, zet hij liever geen gosanke in de vijver vermits dit kleurverlies oplevert.

Verleden jaar kocht de klant ook al een sanke van Sakai en het is altijd plezierig als deze klanten terugkomen. Het is een teken dat het goed is…

Natuurlijk wou hij de pas binnengekomen koi ook zien, en was hij vooral begeesterd over een sanke van Momotaro die binnengekomen was. Hij wou eigenlijk geen koi meer bijkopen, want zijn vijver zal vol, zoals op zovele plaatsen is. Bijkopen is echter een menselijk iets waar moeilijk aan te weerstaan is…gelukkig.

Hij heeft deze sanke een paar dagen in optie gezet om haar nog een goed te bekijken en erover na te denken. Het was voor mij een goede gelegenheid om de sanke zelf nog een van dichtbij te bekijken, want zelf had ik ze nog niet echt bekeken sinds haar aankomst.

Ik heb er een hekel aan om telkens te zeggen hoe goed ze zijn, maar iemand die verstand heeft van koi moet eens goed kijken naar deze voortreffelijke huidkwaliteit, het sublieme beni dat op de koi getekend is met een opkomend fukurin, waarbij je sterretjes in je ogen krijgt.

Patroontechnisch hou ik me op aan de zijlijn, daar kan je geen oordeel over geven, maar als je goed kijkt, zie je de kata sumi vlek opkomen aan de linkerzijde van de koi, terwijl het atarashi sumi op de juiste plaatsen ligt tussen het beni op het shiroji…een sanke met een grootse toekomst.

Voor de beginnende koikichi:

Kata sumi is de sumi vlek op de schouder van een sanke. Het is wenselijk maar niet noodzakelijk.

Atarashi sumi: is ontstaan bij de Matsunosuke bloedlijn van Toshio Sakai die met succes magoi bloed heeft gekruist met de Matsunosuke bloedlijn.

Hiervoor zijn de melanoforen verantwoordelijk, die de melanine produceren. De melanine kan dichter op elkaar zitten waardoor je een sumi vlek krijgt die lijkt op een inktvlek en bovendien goed afgelijnd. Het kan prachtig zijn.

Als je bedenkt dat deze koi pas in augustus is geboren, dan spreek je over een uit de kluiten gewassen tosai die juist een overgang naar nisai heeft gemaakt van 14 maanden en 55 cm…de rest kan je zelf wel bedenken veronderstel ik.

Nu is het gewoonlijk zo, dat als mensen er een optie opnemen voor enkele dagen en het laten afkoelen terwijl ze onderweg zijn, dan wordt het dikwijls niets. Ik ben dan ook benieuwd of hij de optie gaat nemen.

Mijn aanbod van vandaag: Deze flamboyante Sanke SA-V18-10172.. Ook deze sanke is geboren in augustus 2018 en is dus ook nog maar 14 maanden.

Voorstel 1:

Bij aankoop betaal je 2000 euro.

Bij afhaling voor 15 april 2019 betaal je nog eens 2000 euro.

Voorstel 2

Bij aankoop betaal je 1500 euro.

Voor 1 april betaal je 1500 euro.

De koi blijft azukari tot 1 oktober 2019: je betaald 1250 voor 1 oktober 2019.

EXTRA

Ik zie dat er iets mis is met de reactiemogelijkheden. Het is niet opzettelijk en moet ik laten onderzoeken.

Ik ben vandaag open van 11.00 tot 16.00 uur. De Rudy heeft een cake laten bakken door zijn vrouw, waarvoor onze dank.

Ik ben morgen aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Ik ben wel gesloten op zaterdag en zondag 10 en 11 november en op 17 en 18 november.

Ik vertrek donderdag samen met Ben naar Japan, vooral om de updates van de koi die nog in Japan zitten te doen, een aantal tosai te kopen, van wie weet ik nog niet. De grote koi wil ik even achterwege laten.

Update vanuit Duitsland

Ik kreeg net nog een filmpje aan uit Duitsland dat ze in top conditie is aangekomen....waar ze gelukkig rondzwemt tussen de anderen

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240