Showa nummerke 3

Showa nummerke 3

Als je een paar serieuze koi van bijna 80 cm verkoopt dan mag je van een gelukte dag spreken.

Nu heb ik ook een kwats goede koi zitten dat je oren ervan beginnen te tintelen, en de aanwezigen waren het met me eens.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet begrijp dat, van de serie die ik onlangs in Japan aankocht, bijna alle koi ondertussen verkocht werden, maar juist mijn favoriet nummerke 3 niet.

Zo zie je maar dat het niet altijd makkelijk is om een selectie te maken met koi die iedereen behaagt. Maar dat is altijd een kwestie van inzicht.

Deze reis heb ik me voorgenomen om bepaalde koi aan te kopen voor de kleinere beurs, en weet al wat ik in mijn gedachten heb, maar ik moet het dan ook nog werkelijkheid maken natuurlijk.

Momentum kunnen alles overboord gooien en er is niets zo wispelturig dan ikzelf. Ik ga met de duidelijke overtuiging om weinig aan te kopen, maar afwachten of ik dit ook zal gebeuren…

Ik heb ondertussen van Taniguchi San gehoord via messenger en het weinige Engels dat hij spreekt, dat er een aantal tosai en nisai voor mij speciaal zijn opzij gezet als dank voor mijn trouw gedurende de afgelopen jaren. En geloof me, hij weet wat goed is.

Ik hoop dat het zich loont, want daar heb ik me ondertussen op gefocust. Tot hiertoe zijn er prachtige en betaalbare koi uit deze selecties gekomen en ik ben dan ook benieuwd wat hij voor mij apart heeft gezet.

Ik ben benieuwd en ik wil me bewust richten tot die mensen die niet het grote budget ter beschikking hebben, om op deze selectie die ik zal maken te wachten. Het beloofd in ieder geval veel goeds.

Hij was in ieder geval in zijn nopjes met de koi die ik onlangs in het nieuws en via FB heb laten zien en die ik ook aan hem had opgestuurd om de resultaten te laten zien. Hij was er best trots op.

Wat betreft de Momotaro tosai heb ik mijn bedenkingen. Er zitten zeer veel interessante tosai tussen, maar de prijzen zullen er niet voor liegen.

Bovendien zijn er geen duidelijke voorwaarden aan verbonden op dit ogenblik. Mogen ze tot het voorjaar blijven, moeten ze onmiddellijk verscheept worden….zijn er garanties over het geslacht van de koi….veel onbeantwoorde vragen die de prijs onder druk zullen zetten wat betreft mijn intenties tot aankoop.

Een koi die ik sowieso zal proberen aan te kopen, maar waar ik bang voor ben dat hij serieus over de top zal gaan is deze kohaku. Ik vermoed dat ik haar niet zal kunnen aankopen en dat de prijs tot 300 000 yen kan gaan. Ik zal je op de hoogte houden wat deze koi is gegaan qua prijsvorming.

Het lijkt wel of ik iets heb met nummerke 3, want dit is nummerke 3 van de veiling en gisteren heb ik nummerke 3, of de koi met de tekening van een 3 op zijn hoofd verkocht. Bovendien zijn 3 en 13 mijn lievelingsgetallen.

Samen met de yondan kohaku van 80 cm gaan ze naar een oerdelijke vijver met veel ruimte waar ze zich nog verder kunnen ontwikkelen.

Niet vergeten dat nummerke 3 pas sansai is en ook 75 cm aantikt. Zo zie je maar hoe ik me kan vergissen, want in mijn fantasie had ik zeker gedacht om nummerke 3 snel als eerste te verkopen…mis poes.

We hebben trouwens nog veel meer gebowld, maar ik heb niet overal filmpjes van gemaakt. Eén filmpje wil ik je echter niet onthouden, en dat is van dit trio.

We hebben voor ons vertrek ook de gelegenheid te baat genomen om alle koi nog eens goed te controleren, zodat alles in orde blijft tijdens onze reis.

Mijn aanbod van vandaag: Deze onvoorspelbare goede Showa SH-V18-10264.

Voorstel 1:

Bij aankoop betaal je 2000 euro.

Bij afhaling voor 15 april 2019 betaal je nog eens 1950 euro.

Voorstel 2

Bij aankoop betaal je 2000 euro.

Voor 1 april betaal je 1500 euro.

De koi blijft azukari tot 1 oktober 2019: je betaald 750 voor 1 oktober 2019.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240