Een dag met veel hectiek

Een dag met veel hectiek

Ik geef toch de voorkeur om persoonlijk aanwezig te zijn op de veilingen. Online heeft het zijn charme, maar het geduld wordt stevig op de proef gesteld; Het spel wordt wel op het scherp van de snede gespeeld en tactiek is een belangrijk onderdeel.

Nu speelt mijn know how en strategie een belangrijke rol. Toeggegeven als je moet opboxen tegen de grote machtsblokken dan kom je nog steeds te kort, maar in het andere geval maakt kennis toch macht, en is het een dankbaar tool om je strategie te bepalen.

Hoe en wat is moeilijk uit te leggen, maar geloof me, mijn kennis van de taktiek heeft al veel voordelen gebracht. Je probeert de hoogst mogelijke kwaliteit binnen te halen door online aanvallen te doorzien en voor te zijn. Je kent je tegenstander niet en dat maakt het wat moeilijker tegenover het bieden ter plaatse.

Dan zie je wie je tegenstander is, hoe en waar er gemanipuleerd wordt met stromannen etc...je doorziet het spel en zoals ik altijd zeg tegen mijn klanten, het is niet de kunst om de beste koi proberen te pakken te krijgen, want dat lukt je toch niet, het is de kunst om juist die koi op die momenten te  pakken te krijgen die voldoen aan je eisen en die je nog als verkoopbaar bestempeld. Het zijn als het ware de momentum die je moet kiezen.

Gisteren heb ik mij de ganse voormiddag gefocused op koi die wij vooraf geselecteerd hadden en die we aan wilden kopen. Dit gaat niet over één nacht ijs, dat wordt wel degelijk bekeken, waar vooral Ben een hoofdrol in speelt. Daarna worden ze nog eens extra in Japan gekeurd om te zien of alles in orde is met deze  koi. Dan is het tijd om je strategie te bepalen.

Je moet bijzonder geconcentreerd blijven want je moet niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen het gebeuren opvolgen en dan wordt het een tictac spelletje van de ene koi naar de andere. Het ergste is dat als je biedt tijdens de laatste ogenblikken, de tijd verlengd wordt met 5 minuten zodat je tegenstander veel tijd krijgt om na te denken....altijd een ramp. Ik heb bepaalde systemen in gedachten om dit op te vangen en de tegenstander de moed te ontnemen. Het lukt niet altijd, maar af en toe lukt het en slaagt het opzet. UIteraard ga ik dat niet eventjes uitleggen, dat kun je hopelijk wel begrijpen.

In ieder geval was mijn focus gisteren gericht op een aantal koi, waarvan enkele in opdracht van klanten. Dan heb je iets meer vrijheid en weet je wat er te doen staat. Van die opdrachten zijn er 2 gelukt, en niet van de minste. Dit zijn de 2 koi die in opdracht werden uitverkoren.

Showa SH-V20-1134 - 61 cm - oyakoi super mako van 106 cm x Momotaro Showa

Sanke SA-V20-1166 - 63 cm - oyakoi Mikazuki - 90 cm x American Dream

Het waren gevechten op het scherpst van de snede, en op het laatste moment, toen het dreigde te mislukken zette ik nog een laatste strategische aanval uit, en dat resulteerde in winst. Kennis heeft het in dit geval gedaan, en dat is een kwestie van doordacht handelen. Tja eigen stoeft stinkt, maar dat mag ook weleens....

De volgende moest ik op verzoek van Ben zeker proberen aan te kopen, want dat vond hij de beste van heel de veiling. Grootspraak ? We zullen zien zei de blinde, het blijft altijd een spelletje poker, maar niet vergeten wat dit al teweeg heeft gebracht. Wij hadden nooit, maar dan ook nooit de resultaten kunnen bereiken van wat we al bereikt hebben.

Showa SH-V20-1127 - 60 cm - oyakoi super mako van 106 cm x Momotaro Showa

Showa SH-V20-1126 - 58 cm - oyakoi super mako van 106 cm x Momotaro Showa

Beide koi stonden op onze verlanglijst en met stip de showa 1127. Helaas zal hier een stevig prijskaartje aan hangen want de strijd was bits en ik heb gestreden tot ik bijna de strijd wou staken. Dan is het aftellen, nog 5 minuten, nog 1 minuut, nog 25 seconden enz...joepie niet meer tegengeboden, ik heb haar ....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TRANSPORTPROBLEMEN

Ze maken het met de coronaperikelen het er niet makkelijker op. KLM verstrengt het ophalen van de koi, en past het reglement aan. Je zou er als het ware ziek van worden. Was het pakweg 10-15 jaar geleden eenvoudig. Je reed naar Schiphol, je meldde je aan en je kon gezellig keuvelen met andere dealers terwijl de koi werden gesorteerd en klaargezet. Eenvoudig, simpel en met wat geluk ging het nogal snel door de douane, wat soms ook wel eens mis ging, want ze houden er geen rekening mee dat het levend goed betreft. 

Ze hebben het de mensen moeilijk gemaakt en we hebben op korte tijd een opeenstapeling van problemen moeten oplossen wat prijstechnisch ook nog eens veel geld gaat kosten in de toekomst. Makkelijker wordt het er niet op, maar voorlopig hebben we een oplossing gevonden.

Vanaf morgen mag er nog maar 1 verantwoordelijke persoon op het cargo KLM gedeelte komen met de nodige papieren. Deze moet alle boxen op een vrachtwagen opladen. Uiteraard is dit telkens afhankelijk van het aantal boxen dat kan variëren van pakweg 1 tot 200 boxen. In het geval van morgen gaat het over 88 boxen, die nu door 1 persoon moeten ingeladen worden.

Dan zouden ze naar een andere locatie moeten worden gereden om verdeeld te worden. Je moet niet vergeten dat telkens moet betaald worden voor zowel het oppikken, het transporteren, het vervoer naar een andere locatie en daar weer het terrein te mogen benutten, en die prijzen zijn niet van de poes, het gaat hier niet over een paar 100 euro en je mag niet vergeten dat het ook nog eens overuren buiten de kantooruren gaat...dankjewel KLM voor de sympathieke samenwerking !

In ieder geval een groot logistiek probleem dat in de toekomst moet opgelost worden, maar dat ook geld gaat kosten. Ik zal alle kosten van dit jaar  op mij nemen, maar dat zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen.

Gelukkig hebben we met vereende krachten een haalbare oplossing voor morgen gevonden, en we mogen Johnny onze overkapping bouwer dankbaar zijn om zich op te offeren, en het probleem gezamenlijk op te lossen. Bij deze mijn gewaardeerde dank Johnny !

Het zijn allemaal feiten die zich natuurlijk achter de schermen afspelen, maar het jaar 2020 heeft naast zijn geweldige momenten ook een hoop sores meegebracht.

 

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Kristof_d

555

Butcher

555


Johan d

555


Johan

555


Willy

555

Johan

555


rik

555


mark

555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml