Het mango festival

Het mango festival

Uit alle hoeken van de wereld zeuren ze aan mijn kop voor de mango van Sakai. Via de aanbiedingen tijdens de veiling, bijna onmogelijk om aan te kopen wegens te prijzig. Nu worden ze aangeboden op 22 november tijdens een Narita event.

De prijzen staan erop, en ik kan je garanderen dat de prijzen bij de veilingen nog hogere toppen scheren, dat kan ik je garanderen. Maar nu heb je het bijna zelf in de hand. Ik zeg bewust bijna, want buiten de aangeduide prijs zijn er nog 2 obstakels.

Als eerste obstakel heb je nog het lucky draw systeem dat bepaald bij meerdere kandidaten wie de mango wint. Het 2de obstakel is dat dit een inkoopprijs is, en dan ben je nog niet aan het einde van je latijn. Wil je echter meedoen, dan is het raad om een berekening aan te vragen met de mogelijke eindprijs inclusief de meeste kosten. Het is vrijblijvend, overzichtelijk en correct, maar geen garantie op succes.

Wat ik wel probeer te doen is om de kleinere variant te pakken te krijgen, maar daar heb ik nog geen zekerheid over. Dat zou in de loop van het weekend moeten uitgeklaard worden, en hopelijk met succes. Samengevat: Bekijk het aanbod, de prijs is vermeld en contacteer me als je mee wil doen.

Uit deze events koop ik ieder jaar ook enkle andere koi die dan als azukari blijven in de mudponds van Narita zelf. Gewoonlijk zijn dit goede evoluties, maar niet met de duurste koi. Het zijn koi met issues zoals het zo mooi klinkt in het engels.

Vorig jaar kocht ik 5-stuks, waarvan er momenteel 3 boven water zijn gekomen, en waarvan er nog 2 moeten opgevist worden. (mooie woordspelingen vindt je niet ?) Ik heb op dit moment enkel foto's meegekregen, nog geen filmpjes.

Wat ik wel kan zeggen zijn de maten, en die zal ik op de foto plaatsen. Nu  zijn deze koi niet verkocht en behoren ze niet tot de koi die veel furore maken, ondanks de toch wel goede resultaten en de magere prijsaanduidingen voor dit type koi.

Als eerste heb je toch een zuivere sandan kohaku van Sakai die ondertussen een gezonde lengte heeft van 64 cm, daarnaast zijn er toch nog 2 dankbare kohaku van Matsue, de momenteel 68 en 74 cm op de teller zetten. Niet onverdienstelijk als je de koi bekijkt. 

KERST EN NIEUWJAARSFEEST

Nu bracht men mij gisteren op het idee om hier een speciale actie mee te houden. Er zijn geen kopers voor, dus ben ik van plan om deze in een kerstaanbod te verkopen op een bepaalde manier, die misschien enkele kopers wakkerschud.

Ik heb op dit ogenblik nog niets specifiek in gedachten, maar ik heb een idee dat ik in de loop van deze maand zal uitwerken en zal gaan activeren in de loop van de maand december. Ik wacht ook nog even op de bijhorende filmpjes om de actie een plaats te geven.

Ik zet de koi voorlopig onder nieuwe koi aanwinsten met de nieuwe foto, het filmpje is echter van vorig jaar, dat zal ik zo snel mogelijk aanpassen. Wat moet je doen ? Nog niets....hou het nieuws in de gaten en ik zal het in de loop van de maand kondig maken. 

Meer afbeeldingen

Het mango festival: afbeelding 1
Het mango festival: afbeelding 2
Het mango festival: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

22 reacties

The Untouchable

Mango . . .ik heb het van meet af aan niet goed begrepen, waar wat is daar nu zo speciaal aan?  Is toch geen nieuwe variëteit, tenzij ik mij vergis. Een doordeweekse karashigoi met een wat speciale kleurstelling, noch min noch meer, of heb ik het mis? In elk geval ben ik er voorlopig geen fan van net omdat iedereen er zo warm voor loopt. Daarvoor moeten er nog andere argumenten komen. Een rage zoals zovele andere, meer is er hier niet aan de hand, of toch wel? Als men maar reclame en ophef kan maken over een 'nieuw' specimen (al is het dat niet), dan lopen de zotten zich zot.

interkoi

Mango is gewoon de oyakoi, maar van een bijzonder goede kwaliteit die veel succes heeft doordat ze prachtige offspring geeft die geweldig mooi kunnen worden. Inderdaad niets bijzonders, maar blijkbaar is iedereen er fan van, en eerlijk gezegd heb ik ze ook heel graag...


interkoi

Ze zullen tegen 10 uur in Arendonk zijn. Zijn juist vertrokken op de cargo.het wordt nog later

Johan

Beter dan in het voorjaar toen ze uit Düsseldorf kwamen.

Succes


interkoi

Dikke tegenslag: De koi worden pas om 20uur gekeurd, daarna moeten ze nog vrij geven worden door douane, 😭😭😭😭😭. Het zal dus een stuk in de nacht worden....

Matthijs

Sterkte Luc... dat gaat een zware nacht worden zo 🙃


Johan

Balen hopelijk werkt douane goed mee om er toch nog wat vaart in te houden.


phil

Idd 63 was mij ook opgevallen


Jack

Een aantal zeer fraaie Sanke bij Narita !

interkoi

Sorry Jack, ik heb er maar eentje gezien en die wil ik niet voor dat geld. Nummerke 63


interkoi

Nu moet ik helaas zeggen dat ik persoonlijk een grote boel rommel bij Narita zie.  Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar ik ben er niet gelukkig mee. Hier en daar een paar goede sanke...

Johan

Ga het zo is bekijken Luc. boven de 400.000 Yen en eenkleurige zit wel wat leuks bij maar inderdaad sta nog niet te springen.


Matthijs

Mijn idee... hij moet van zn mislukte opgroei koi af


Jack

@ Luc , ik weet het. Maar alle vertrouwen dat het meer dan in orde komt.
@ Polleke , nu een mango karashigoi en chagoi tussen de Go Sanke .  Het effect op het gedrag en rust in de vijver is zo positief dat ik er nog een bij wil. En dat ventje uit Nijverdal daar moet ik er ook een voor groot laten worden hier in de opgroei faciliteiten. Hoge verwachtingen.....😜

interkoi

druk, druk, druk....eind deze week weet ik wat kan en wat niet kan, maar ik doe mijn best....


Matthijs

Wie zei je Jack? 🤪


Wiechert

Zo dat beloofd wat te worden de 426 van Matsue.
Nu al 74 cm en 27 maanden oud met een geweldige bouw en huidkwaliteit . Dit beloofd wat voor de toekomst👌


Johan d

fraaie exemplaren zijn er bij die fruitjes , die nr 1 wat een kop .
Een struikelpunt natuurlijk , stevige prijzen


Jack

De binnen bak wacht op ze......de Mango Tosai . Nooit gedacht , groot fan van geworden.  Kom maar op !

interkoi

Ik heb ze nog niet he mangofan...ik heb opdracht gegeven om er minstens 30 te pakken te krijgen aangevuld met 30 anderen, zoniet 60 fruitjes


Polleke

Ik begrijp het Jack ,het is pas feest als er een mango in je vijver rondsjeest 😍 . 
Fruit is gezond en ik ben er zeker van dat dit fruit je psychisch ook beter maakt . Grtjs 

Matthijs

@Polleke 🤣🤣🤣


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062