Een dag om niet te vergeten

Een dag om niet te vergeten

De aanwezigen hadden gelijk, de afwezigen ongelijk, want het was een meer dan interessante dag. Maar eerst tijd maken voor mijn vriend Jan die iedere week eventjes op bezoek komt om naar zijn koi te komen kijken.

jan yuenHij kan er ontzettend van genieten, en het filmpje in "mijn verhaal" op Facebook behaalde zo maar eventjes 427 kijkers tot hiertoe en de 24 uur zijn nog niet voorbij. Het is een record. Samen met hem hebben we s'morgens een gezellige tijd, terwijl hij ondertussen naar zijn koi gaat kijken die ik graag even voor hem in een bowl zet.

Maar eerst even een bowl voor een vriend. Het zijn wel 2 machtige kohaku van Momotaro en hier zit toekomst in gebakken. Ze zijn niet van Jan, maar dat ze een glimlach op zijn gezicht toveren zegt al veel. Een geweldig duo dat het ook bijzonder goed doet.

Jan houdt vooral van kleine tosai, maar....als hij moet kiezen zoals je in het filmpje kan horen, dan gaat hij altijd voor de grootste en de dikste. Bovendien gaat hij dan nog eens altijd voor de meest rode kleur en dat is in dit geval dus ook weer niet waar, want hij kiest de dikste met het zachtste beni ! Het is toch een raar mannetje onze Jan.

Daarna is het de beurt aan zijn koi natuurlijk. De yuki asagi en de goshiki sanke zijn een mooi duo waar vooral de goshiki sanke van Kibi de aandacht trekt. Bijzonder mooie koi vind ik dit zelf. Daarnaast een bowltje met 2 Dainichi showa en tenslotte nog een pracht maruten kohaku van Momotaro. Dat is zijn collectie die binnenkort zullen vertrekken.

Vermits ik opnieuw open ben tot 16.00 uur en het weer zich dan nog eens van zijn goede kant laat zien, zijn de bezoekers natuurlijk ook van de partij. Het was aangenaam druk, en eerlijk  is eerlijk, dat doet me deugd. De sfeer van verlopen tijden brengen het beste in de koihobby naar boven.

Ik had de temperaturen zowel binnen als buiten op elkaar aangepast, want het is de maand van  het rommelen. De koi van binnen moesten gedeeltelijk naar buiten en ik had besloten om de koi die nog niet verkocht zijn in vijver 1 over te plaatsen.

In totaal werden het 12 koi. Ik heb het filmpje aan mekaar gekoppeld, zodat je alle koi in één filmpje te zien krijgt. Ook de mensen hebben ervan genoten dat kon je zien, dat kon je voelen. Ik heb de meeste filmpjes wel binnen gemaakt, want lichte regen werd noodlottig voor het gebruik van de camera.

dainichi showaNa het overzetten even een filmpje gemaakt van vijver 1 met zijn nieuwe bewoners en ondertussen was het al bijna 16.00 uur geworden. Een reuze dag met aangenaam volk, wat moet je nog meer verwachten. De tijd vliegt dan voorbij, maar iedereen was het er over eens dat ze prachtige koi hebben gezien.

Vijver 1 is dan ook nog de smaakmaker geworden met een koibezetting die mag gezien worden. Tussen de drukte door heb ik nog even de kaart met de showa die volgende week aangeboden en gefilmd worden gemaakt. Wil je aanwezig zijn volgende week zaterdag ? Ik start om 11.00 uur met het filmen.

Nog even vervolledigen dat ik ondertussen begonnen ben om de koi die ik samen met Polleke gefotografeerd en gefilmd heb op de website te plaatsen zodat alles weer volledig wordt. Het zal nog wel even duren vooraleer ze allen geplaatst zijn, maar je kan het natuurlijk hier volgen.

Tenslotte nog even melden dat ik vandaag aanwezig zal zijn van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Meer afbeeldingen

Een dag om niet te vergeten: afbeelding 1
Een dag om niet te vergeten: afbeelding 2
Een dag om niet te vergeten: afbeelding 3
Een dag om niet te vergeten: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml