Een dag vol verrassingen

Een dag vol verrassingen

Het is ongeveer 2 uur rijden van Okayama naar Matsue. Matsue is een stad en niet de naam van de kweker. Dit gebeurd wel meer in Japan dat men de kweker de stad van de naam geeft, de naam van de kweker is Takahiro Iitsuka.

Eerst en vooral zal ik proberen de koi te presenteren die ik vandaag aangekocht heb, maar ik ga dit niet in het koiaanbod doen, maar in het nieuwsitem. Zo gauw het nieuwsitem is geschreven zal ik de koi één voor één uploaden en de nodige informatie erbij zetten.

Wel moet ik nog het volgende melden. Ik heb voor de fun een kleine weddenschap aangegaan met Darren van Absolute koi in England, om te zien wie het meeste koi verkoopt terwijl we hier zijn. Puur vriendschappelijk en om het vuur erin te houden…

Wat betreft de koi die ik gekocht heb het volgende: het zijn allemaal Jumbo tosai, vrouwelijk en ze worden geleverd met certificaat waarop ook bevestigt wordt dat het vrouwelijke koi zijn. Heel belangrijk, wees daar maar zeker van.

We hebben de ganse dag gehandpicked en hebben uit 2 vijvers gebowld waarin 119 en 89 tosai zaten. Beiden hebben er 14 uit gekozen en ik moet eerlijk zeggen dat ik er echt blij mee ben.

Op de prijsaanduiding die ik zal geven, zul je 2 prijzen vinden. De normale prijs die de koi zal kosten, éénmaal in Arendonk. Deze wordt doorgestreept, en je zult de prijs zien wat de koi kost terwijl ik in Japan ben.

Ik maak me sterk dat het stuk voor stuk heel goede tosai zijn voor een aannemelijke prijs en vrouwelijk, dat is al een serieuze meerwaarde. Het zijn trouwens bijzonder goede koi om op te laten groeien in een opgroeibak.

Je kan op een filmpje nooit 100% de koi beoordelen, en moest éénmaal thuis de koi niet aan je wens beantwoorden, dan mag je het geld altijd gebruiken voor een andere aankoop. Met andere woorden indien je een koi uit deze selectie wil, dan zal ik je ook de faktuur sturen, zodat deze kan voldaan worden.

Dat wat betreft de tosai. Hier al een voorproefje van de selectie, en nog eentje

Dan wat betreft de Narita koi. Ik heb ze allemaal live gezien en ik kan je garanderen dat je een gouden kans mist als je niet meedoet. Het zijn massale vissen van om en bij de 60 cm, sommigen erover, sommigen wat kleiner maar geloof me, als je naar Japan komt en je moet uit dit soort vissen handpicken dan geraak je nooit gesteld voor het geld waar ik ze voor aanbied.

Denk in ieder geval dubbel na, en waag je kans dat is het enige wat ik kan zeggen. Toch nog een mooie anekdote die ik kan vertellen. De koi van Matthijs, die ondertussen in mijn selectie zit, kreeg nogal wat weerwerk.

Toen ik s’middags ging lunchen met Iitsuka San of Matsue San, was ik aan het bladeren in het boekje dat ik van hem gekregen had met de Tategoi koi die Narita op 15 april aanbied. Ik liet de vissen zien die ik aangeduid had en plotseling begon hij te lachen.

Hij vroeg of ik een bieding had op deze koi, nummer 26, waarop ik positief antwoorde. Zijn gezicht klaarde op, lachte me vriendelijk toe en hij klopte me op mijn schouder en zei in gebrekkig engels, dat hij deze koi graag gehouden had als oyakoi. Helaas had Narita de ganse serie al opgekocht. Toch een mooi verhaal dat je mag onthouden…

Uiteraard heb ik een lange film gemaakt van de verblijfplaats van de Narita Tategoi Kai, maar ik kan via film niet laten zien hoe indrukwekkend goed en impressionant deze vissen zijn.

De foto’s van Narita zijn te veel gepushed, maar geloof me, kijk naar het patroon, de rest is meer dan je zou kunnen verwachten, en als je er dan nog bij fantaseert dat ze allen boven de 70 cm zullen zijn, als ze eind seizoen als sansai uit hun "natuurlijke mudpond" komen, dan weet je voldoende. Succes gegarandeerd. Nog een filmpje van de Tategoi Kai

Ik weet dat mensen graag info hebben, filmpjes zien hoe alles daar in zijn werk gaat, en daarom maak ik af en toe ook filmpjes, bijvoorbeeld, hoe alles ingepakt wordt…

Er nog bij vermelden dat het water voor transport speciaal behandeld wordt met bepaalde produkten, dan zie je dat het een hele organisatie is.

Dan heb ik nog een filmpje gemaakt van de koi die normaal op het einde van het jaar verkocht worden, en dit zijn nisai die nog moeten opgehaald worden.

Tenslotte nog een filmpje van mijn persoonlijke tategoi die ik werkelijk bloed en bloedmooi vind…

Zo dit was een hele boterham. Voor de vlugge jongens, ik ga de koi nu op de website plaatsen met de prijzen. Laat me niet in de steek. Je zult hier en daar wel een beschadigd vinnetje zien, maar dat zijn dingen die vlug genezen, en de koi niet minder waard maken.

Ik heb er ook een foto bijgedaan van zijn oyakoi. Voor mensen die graag een opgroei faciliteit hebben, profiteer ervan, dit materiaal is wat het de moeite waard maakt.

Meer afbeeldingen

Een dag vol verrassingen: afbeelding 1
Een dag vol verrassingen: afbeelding 2
Een dag vol verrassingen: afbeelding 3
Een dag vol verrassingen: afbeelding 4
Een dag vol verrassingen: afbeelding 5
Een dag vol verrassingen: afbeelding 6
Een dag vol verrassingen: afbeelding 7
Een dag vol verrassingen: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240