De veiling is geweest

De veiling is geweest

Het is een zware dag geweest, en het was een rare veiling. De koi die ik normaal koop waren er gewoon niet.

Ik moest snel beslissen om te bepalen wat ik zou doen. Ofwel waren ze veel te duur, ofwel waren de koi eigenlijk te klein, en de enkele die wel in mijn straatbeeld pasten, gingen ook te duur over de toonbank.

Ik heb geprobeerd, maar om nu dure koi aan te kopen die ik niet kan verkopen dat brengt ook geen zoden aan de dijk. Om je een voorbeeld te geven, de 10 eerste tosai, waar iedereen van verwachtte dat deze heel duur zouden worden, zijn voor een gemiddelde prijs van ongeveer 13-14 000 euro per stuk weggegaan. Ik heb het dan over de aankoopprijs...

Ik denk dat ik een mooie mix gekocht hebt, met koi naar iedere prijsklasse, met als top of the bill toch de 2 grote jumbo van 81-83 cm die ik heb kunnen aankopen.

De onderhandelingen waren stroef, duurden 3 dagen, ik heb er voor moeten vechten en me op mijn meest diplomatische kant moeten laten zien, maar ja, ik krijg toch altijd alles gedaan van Daisuke…hij ziet me nog graag !

Beide koi zijn beregoed, niet perfect, maar dat hoeft ook niet. Ze zijn nog GEEN 4 jaar, dus nog yonsai…en dan nog iets…ze zijn betaalbaar !

Voor de rest ga ik niet teveel uitweiden, want ik ben moe, en morgen is het een hele zware dag voor mij. Taniguchi is aan de beurt, en er moeten 100 koi gefilmd en gebowld worden en er moeten nog wat hartige woordjes gepraat worden.

Ik zal nog wat filmpjes laten zien voor diegenen die nog niet op smoelenboek zijn geweest….

Momotaro veiling_01

Momotaro veiling_01

Tancho sanke

Meer afbeeldingen

De veiling is geweest: afbeelding 1
De veiling is geweest: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240