Het was me het dagje wel

Het was me het dagje wel

Ik wist dat het veel werk zou zijn, en niet zo eenvoudig, maar we zijn er zonder kleerscheuren doorgekomen.

Temperatuurtje buiten was perfect 22°-24° maar binnen in de serres loopt het op tot ik denk wel 35°. Zij zijn het gewend, wij moeten af en toe naar buiten. Om alles goed gecontroleerd te krijgen, de juiste koi te vinden die van 18-22 cm doorgegroeid zijn naar 35-42 cm is geen sinecure.

Je moet bijzonder goed kijken, en sommigen zijn enorm veranderd. Het resultaat van de 33 koi ! 2 zijn er dood achtergebleven, 2 zijn slecht ontwikkeld, blijven er 29 over. Van de 29 zijn er 17 vrouwelijk bevonden en 12 mannelijk.

De overleden en de slecht ontwikkelden waren gelukkig niet van klanten, want dat is altijd een nare bedoening. Ik weet dat ik er niet aan kan doen, maar ik voel me toch verantwoordelijk.

Ik laat de 2 minder goed ontwikkelde koi overkomen, en kan er misschien iemand blij mee maken. Ik heb er een filmpje van gemaakt en wie er interesse in heeft om deze toch aan te kopen, dan kan dit tegen een kleine vergoeding zodat de aankoop en de transportkosten verzacht worden. En wie weet, koi zijn onvoorspelbaar…Hier een filmpje van de ongelukkigen….

Het opzoeken van alle informatie, controleren van alle codenummers van zowel foto en films is een helse job, maar éénmaal gedaan heb je een betrouwbare schat aan informatie die makkelijk kan opgezocht worden. Ik ben trouwens trots op mijn bibliotheek met 13 000 filmpjes, zodat ik op eenvoudige manier alle filmpjes van zowel aankoop en alle andere op snelle manier kan tonen.

Ik ga nu ook niet de koi op de catwalk laten paraderen, want dat is nu teveel werk, en tijd heb ik niet over. Ik zal in de loop van de volgende dagen regelmatig een nieuwsitem schrijven over de ontwikkelingen van de koi, want daar kan je wat van leren. Ervaring is een bijzonder belangrijke leidraad.

Er komen wel een massa koi naar Arendonk, en ik heb bewust wat meer gespreid, want ik had toch het gevoel dat ik wat klanten moest teleurstellen, die voor mij ook belangrijk zijn. De meeste prijzen van de koi zijn dan in mijn ogen ook heel acceptabel. De betere koi zullen duur blijven, maar er is een groot aanbod van zeer goede betaalbare koi.

Wat betreft het verloop van de dag.

Eerst en vooral moesten de 33 azukari geselecteerd worden, en dat is niet van de poes uit misschien wel duizend vissen. Het heeft enkele uren geduurd vooraleer we alles gevonden hadden.

De tancho die ik vorig jaar geselecteerd had, was niet echt goed ontwikkeld, menselijk, maar ik probeer de lat toch wat hoger te leggen.

Taniguchi San zei dat ik opnieuw een tosai mocht uitkiezen, want hij had er redelijk veel. Toen ik echter ging kijken waar ze zaten, wilde ik er prompt een aantal meer. Bovendien waren ze vrouwelijk gesext.

Ja, het sexen begint vroeg bij de koi, maar bekijk het filmpje nogmaals, en dan zie je dat er toch wel wat tijd genomen wordt om de koi te sexen.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat het niet 100% zeker is dat het vrouwen zijn, maar het sexen gaat regelmatig door, en zolang als het geen mannen zijn, blijven het voor hun vrouwen. Ik kan ze dus niet als vrouwen verkopen, maar wel met een hoge waarschijnlijkheidsfaktor. Ik mag er wel voor betalen als vrouwelijk gesexte koi.

Tussen de tancho zaten een groot aantal tancho kujaku…neen, neen, die verkoop ik pas als nisai zei Taniguchi San, maar ondertussen begint hij me te kennen. Onmiddellijk begint mijn charmeoffensief te lonken, en dan gaat hij door de knieën hoor. Ik kan best overtuigend zijn, en ik geef het niet dikwijls af !

Gelukt….ik heb 2 tancho kujaku en wat nog mooier is…ze zijn nog goed ook….

Dat koi zomaar niet even gesext worden, bewijst dit filmpje. Ze gaan niet over een nacht eis, want het is een bijzonder moeilijke bedoening. Ik zal het min of meer uitleggen.

De koi worden in slaap gedaan met kruidnagelolie, totaal onschadelijk. Dan zal in dit geval Sato, mijn trouwe hulp bij Taniguchi San telkens een koi vastnemen en het eerste wat hij doet is even over de kaak wrijven. Het zou kunnen dat er al wat bultjes zijn op de kaak, maar dikwijls ook niet.

Dan gaat hij over de vinnen wrijven om te voelen of er kleine bultjes zijn op de 2de of de 3de vinstraal. Dit doen ze door wrijven over de vin, niet makkelijk hoor. Met mijn dikke vel is het niet zo simpel om die bultjes te voelen, en vele anderen ook niet. Het is een werk voor specialisten en het gebeurd nog regelmatig dat zelfs nisai nog geen zekerheid bieden.

Daarna was het een kwestie van fotografen en filmen. Bovendien had ik ook nog wat andere koi bijgekocht die interessant bleken te zijn, zodat er in principe 50 koi de revue passeerden.

Mooi, maar een heel werkje om dat georganiseerd te krijgen. Vandaag naar Sakai en misschien Omosako nog, maar ik ben bang dat er niet veel meer overblijft van het goede. Bij Sakai worden nog wel de aanwezige koi gefilmd en ik moet beslissen of deze azukari blijven of niet.

Mooi anecdote: Taniguchi San vond het de moeite om 1 van de ginril in Japan te houden zodat hij er mee naar de Airinkai show kon gaan in de herfst. Ze zal klein gehouden worden omdat dit het mooiste resultaat zal geven.

Dit is de ginrin kohaku en Taniguchi zei dat hij ze zou proberen juist onder de 40 cm te houden. Toch weer iets om naar uit te kijken.

Als er iemand interesse heeft om een show in Japan mee te doen, contacteer me maar, dan heb je misschien de kans om ook eens mee te dingen naar de prijzen.

BIJKOMENDE INFORMATIE

Ik ga in de loop van deze middag of avond als ik terug ben, alle prijzen vermelden van de koi die naar HUIS KOMEN.....

De koi die in Japan blijven als Azukari en die in mijn ogen de betere koi zijn uiteraard, zullen duurder zijn, daar ga ik GEEN PRIJZEN OPZETTEN.

Ik wil dit in overleg doen, want er zitten haken en ogen aan, vermits er in dit geval geen garantie genomen wordt. Ik begrijp dat ik ze dan niet kan verkopen, maar als je toch het risico van Azukari wil nemen, dan wil ik dit in overleg doen, zodat het standpunt duidelijk is.

Wel kan ik je vertellen dat die koi die nu in Azukari gaan (nog steeds mijn eigendom) van bijzonder hoge kwaliteit zijn, en beloftevol zijn. Het kan bijzonder plezierig zijn Azukari, maar het kan ook de nodige frustratie en teleurstellingen teweegbrengen

Is deze uitleg duidelijk en begrijpbaar druk 1. Snap je er geen reet van druk het bozemanneke....

Meer afbeeldingen

Het was me het dagje wel: afbeelding 1
Het was me het dagje wel: afbeelding 2
Het was me het dagje wel: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240