Een dagje Sakai en Taniguchi

Een dagje Sakai en Taniguchi

Ik ga me vandaag wat beperken met de uitleg en je vandaag de updates geven van de Sakai collectie.

Morgen neem ik de ganse dag vrij om uw vragen te beantwoorden en de T15-collectie van dit najaar voor te stellen.

De T15-collectie is gewoon de collectie van een aantal, in dit geval 22 tosai die ik zoals ieder jaar laat doorgroeien in de winter bij Taniguchi San, en waarbij ik nadien de mogelijkheid geef om deze verder door te laten groeien in de mudpond tot eind volgend jaar.

Ik zal hier morgen het ganse verhaal over vertellen met de mogelijkheden en de voorwaarden, net zoals ik vorig jaar heb gedaan. Ik kan je wel vertellen dat het ditmaal een bijzonder goede afloop heeft, buiten één koi die ik niet kan traceren, en waar ik nog een goed einde aan probeer te koppelen.

De sakai zijn nu allemaal uit de mudpond gekomen en zal ik nu één voor één even laten zien. Vooraleer ik tot de orde van de dag overga, even de ochtendvitamientjes voor mijn vriend Polleke. Ik hoop dat ie er van kan genieten.

Tussen haakjes, je niet vergapen op dit soort koi want de Jumbo die je hier ziet, zitten in een prijsklasse tussen 4-5 miljoen yen, en als je wil weten hoeveel euro dat is, dan moet je delen door 130. Ik heb het dan nog maar over de vraagprijs zonder de bijkomende kosten.

Een klein overzicht heb ik al dikwijls gegeven, maar voor de nieuwkomelingen kan het nooit geen kwaad om nogmaals een klein overzicht te zien.

Ik ben vandaag begonnen met de sanke SA-V15-482. Deze is van 58 naar 69 cm opgeklommen. Dit kan een serieuze buffel worden.

Kohaku KO-V15-419 heeft wat secundair hi op de wangen gekregen, maar dat kan makkelijk weggewerkt worden. Ze is nu 68 cm, vrij lang en smal, maar dat hoeft voor mij geen probleem te zijn, laat ze maar wat lengte maken.

Deze kohaku is een kohaku uit het duurdere segment, en was van mijn Indonesische vriend David. Tja alles wat duur is verhuisd daarnaartoe, alhoewel ik hoor dat Thailand momenteel de overhand neemt…

De sanke van Marc SA-V13-10190 is ondertussen yonsai en 75 cm. Al een serieuze klepper die graag uit de bowl springt blijkbaar. Gelukkig waren we goed opgesteld, want we hadden het in de mot...

De kohaku van Rudie KO-V15-4118 was 73 cm gemeten en die kwam van 63 cm in het voorjaar.

Eén van de best ontwikkelde koi was deze sanke van marc SA-V15-4131 . Deze blijft vermoedelijk nog een jaar in japan.

Sanke SA-V15-4110 is nog niet verkocht, en is toch mooi uitgegroeid naar 57 cm. Wie nog interesse heeft…het is geen slechte sanke, helemaal niet. Beetje klassiek maar ze heeft alles om een flinke koi te worden.

De inazuma-achtige kohaku KO-V15-460 is slechts 54, maar heeft nog genoeg in huis om later serieus te stralen.

De beul van Patrick KO-V15-4156 heeft zijn lengte niet gemist en is uitgegroeid van tosai naar 59 cm.

En zo hebben jullie wat te lezen en heb ik mijn werk weer gedaan. De omstandigheden bij sakai waren niet gemakkelijk. Er was veel volk, het was druk en men was volop bezig om alles in te laden voor verschepingen, dus het was even onze plan trekken.

Bovendien was het water wat donker en het huis was vrij klammig om goede foto's of filmpjes te maken. Maar ik denk dat alles nog vrij goed gelukt is. Meerdere van deze vissen zullen op 30 november ook binnenkomen, en ik zal een speciale opendeurdag organiseren om deze te bekijken.

Tenslotte wil ik nog even zeggen dat hetgeen er nog aangeboden werd voor een comfortabele prijs niet in de filosofie van Interkoi past. Prijs/kwaliteit was niet aan de orde, en dan moet ik verder zoeken. Ik ben echter al heel tevreden met mijn Momotaro en mijn Taniguchi, dus Sakai nog even in de wachtrij totdat er nieuwe kansen geboden worden, en wanneer er kansen geboden worden, dan sla ik onmiddellijk toe...zie maar vorige reis....

Een woordje uitleg over de opties.

Zoals je kan zien zijn er al verschillende opties uitgedeeld. Ik spreek het volgende met je af, want het is de bedoeling om koi te verkopen en niet om opties weg te geven. Ditmaal mag je de optie houden tot 1 week nadat de koi zijn binnengekomen. Zoals vermeld is dat op 30 november, en de optie zal in dit geval gelden tot en met zaterdag 5 december.

Er kunnen meerdere opties uitgegeven worden, maar dan krijg je gewoon een rangorde. Optie 1 heeft voorrang, optie 2 heeft de 2de keuze enz... behalve...

Als er iemand is die de koi dadelijk wil kopen, dan moet en zal ik dit voorrang geven, maar dan nadat ik diegene die de optie eerste rang heeft gekregen om deze eerst op de hoogte te brengen. Deze kan dan nog kiezen of hij ook wil kopen of niet.

Indien hij toch de optie wil laten gelden, dan moet ik hem helaas teleurstellen en krijgt de koper voorrang. Ik hoop dat ik het zo goed doe...

Meer afbeeldingen

Een dagje Sakai en Taniguchi: afbeelding 1
Een dagje Sakai en Taniguchi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240