Een dagje Sakai

Een dagje Sakai

Neen, niet Sakai FF, maar Sakai Co, de volle neef van Kentaro, die aan de weg timmert met fantastische vissen, die overal gesmaakt worden, en die vooral een mogelijke tegenhanger zijn voor Sakai FF.

De online veiling van Sakai FF leverde gisteren maar 1 exemplaar op. Een aantrekkelijk neusje van 58 cm was het doelwit. Het was kniezen tot de laatste bieding, maar net toen we het wilden opgeven, scoorden we toch nog. Ze staat genoteerd om azukari te blijven, dus wees paraat als je deze wil aankopen.

Het woord goedkoop staat niet in het woordenboek voor de koi van Sakai, en de beperktheid van het aanbod doet er ook geen goed aan. Zelfs de crisis speelt hier blijkbaar geen rol, dat is helaas voor het voetvolk weggelegd, het zou niet mogen zijn, maar wie ben ik om hier een kentering in te kunnen maken.

Gisteren was het in ieder geval een dagje Sakai Co, en al meteen werden we geconfronteerd met het leegmaken van de eerste mudpond. Een kohaku van maar liefst 62 cm werd als kashira aangetroffen. Dan moet men snel zijn, het is kopen of niet hebben, veel keuze is er niet en er is bovendien weinig tijd gegeven om te beslissen.

Nadenkers hebben hier geen kans om te slagen, het is toeslaan als het mogelijk  is, en dat moest ik aan den lijve ondervinden. De deal werd dan ook gesloten en ben ik eigenaar geworden van een kohaku die in goede omstandigheden in de toekomst heel hoge ogen zal gooien.

Zelden heb ik een kwaliteit zoals deze tegengekomen, ik heb ze dan ook het codenummer 2010013 gegeven, met 13 als geluksnummer, want dat heeft een magische en uitdagende nummer voor mij. Deze kohaku werd aangekocht met een jaartje mudpond extra. Ik zal er even een filmpje van tonen.

Ik heb de laatste jaren al meerdere koi van Sakai Co gehad, en ben telkens bijzonder gecharmeerd van de kwaliteit. Spijtig genoeg kan hij de kwaliteit ook herkennen en er zijn prijzen aan plakken. Ik zet hieronder even de koi die ik dit voorjaar gescoord heb even op een rijtje.

Kohaku KO-V22-0478 ging zo maar eventjes naar 73 cm. Ik denk dat ik geen woordje teveel zeg, als deze kohaku zo zuiver is dat je er alleen maar respect voor kan hebben. Het shiroji siert je ogen, het beni benadert de perectie, en de bouw liegt er niet om. 

Ginrin showa 2204001 kocht ik volgens mij aan op de chugoku veiling in april dit jaar. Met zijn 66 cm ook niet van de minste en vooral het patroon technisch gedeelte vind ik bijzonder spannend. 

Sanke SA-CH21-1117, wat moet je daarover vertellen ? Laat deze 74 cm klepper nog een jaarjte in de mudpond, zodat het sumi nog wat extra kan samentrekken en de groei naar de 80 of misschien erover kan ingezet worden. Eerst even informeren over de mogelijkheden en de garantievoorwaarden.

Sanke 2204002 is een knoest van een sanke. Een bulldog zo kan je haar omschrijven. Met haar 70 cm en indrukwekkende body zal ze veel harten kunnen bekoren. Laten komen of in de mudpond laten, het zijn moeilijke vragen om te beantwoorden. 

Dat was me het dagje Sakai Co wel, met een stel onvoorstelbare koi al zeg ik het zelf. Ben je het niet met mij eens, dan zou ik zeker een bozemannetje aanklikken, maar ben je het wel met mij eens geef het dan een duimpje.

Vandaag staat er weer een deel van de Sakai veiling online, vooral met boxen tosai, een paar nisai en wat tosai. De startprijzen zijn goed, de eindprijzen om mee te schreeuwen. Ik ga een dagje verlof nemen denk ik, want de online veilingen beginnen mijn keel uit te hangen.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Peter VDB

555


Peter De Clercq

555


Jack

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml