Toch boven water

Toch boven water

Bij het nieuwitem van gisteren was er een kohaku waarvan ik wel een foto had gekregen, maar geen video had ontvangen. Dit is ondertussen rechtgezet.

Gisteren avond kreeg ik het filmpje toegestuurd, waarbij me nog alleen de kohaku rest die nog uit de mudpond moet gehaald worden. Dit is het filmpje van de kohaku KO-V22-0491, die de mooie lengte heeft bereikt van 61 cm, een groei van 16 cm.

Ondertussen komen de azukari updates binnen. Tot hiertoe zijn er weinig minder goede ontwikkelingen, ik hoop dat het zo zal blijven. Deze showa van Ueno is ook boven water gekomen ondertussen.  Ik hou wel van dit soort showa, en met zijn maatvoering van 67 cm als sansai voldoet ze aan alle eisen.

Ik hou me een beetje aan de oppervlakte met de zoektocht naar nieuwe koi. Niet alleen omdat ik even wacht totdat ik zelf in Japan ben, maar vooral ook omdat ik toch ook voorzichtig wil blijven. Als ik echter iets speciaals tegenkom dan kan ik het niet laten om aan te kopen.

showa van kaseZo werd mijn aandacht getrokken door een koi die altijd op mijn verlanglijstje  heeft gestaan,  namelijk een kindai showa, maar dan een zuivere kindai showa. Wat bedoel ik met een zuivere kindai showa ? Een showa waarvan meer dan 50% van zijn body overlapt is met shiroji.

Er hebben al meer mensen gevraagd naar een kindai showa, dus nu is er de gelegenheid. Ik ben in onderhandeling om deze ook aan te kopen, dus nog even geen zekerheid. Maar ik zal eerst een filmpje laten zien

Wat vooral opvalt is de zuiverheid van de showa, en de huidkwaliteit die doet denken aan een doitsu, terwijl het geen doitsu is. Als je goed kijkt zul je naast de backbone ook een onderliggend sumi vlekje ontdekken.

Dit is een koi voor de toekomst. Ze is 58 cm, dus goed op lengte. Heel aangename verschijning vind ik het, ik hoop dat ik de deal rond kan maken, want kopen om te hebben doe ik niet.

Gisteren was het een fiasco bij de veiling van Sakai FF die in het water viel na een uurtje of zo. De website werd offline gezet en verplaatst naar vandaag. Het zal dus de ganse dag weer koi kijken worden, je raakt er horendul van.

Er zijn een aantal biedingen binnengekomen de 2022 Autumn Nishikigoi Super Sale bij Narita, wie nog wil meedingen naar een koi moet me op tijd contacteren zodat ik de koi kan inschrijven.  Wil je nog een kijkje nemen, klik dan op deze link, er worden 150 koi aangeboden voor ieders beurs.

Vergeet ook niet de actie die ik probeer te lanceren,
namelijk de 50% korting die ik laat lopen tot en met 10 november.

 

Meer afbeeldingen

Toch boven water: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

555


interkoi

555


JanVC

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml