Een dankbare dag

Een dankbare dag

Ja, ik ben dankbaar voor al de klanten die ik over de vloer krijg. Ik weet niet hoe het bij andere koidealers is, maar ik mag me gelukkig prijzen dat ik zulke klanten over de vloer krijg.

Terwijl Rini met volle teugen van de terrasverwarmer geniet, (wat een koukleum is dat...) komen er mensen van heinde en verre, om me te vertellen dat ze verleden jaar koi bij mij gekocht hebben, en dat ze gewoon ieder jaar terugkomen om op vertrouwen koi te kiezen. Dan zet ik zeker nog extra mijn beste beentje voor.

Wij, Rini, Ben en ik, doen trouwens ons uiterste best om zoveel mogelijk informatie door te geven. Niet met de pretentie dat wij het beter weten, maar de kennis die wij intussen opgedaan hebben is niet gering, dat durf ik wel zeggen. Die is van goudwaarde.

Wat nu ook begint te lonen, en waar ontzettend veel werk in zit, is de opbouw van het bestand van de aangekochte koi. Mensen stellen er enorm veel prijs op dat ze kunnen zien hoe de koi was als tosai, hoe hij of zij geëvolueerd is enz...

De bibliotheek of encyclopedie die ik ondertussen aangelegd heb met meer dan 4000 fimpjes lonen zich. Dit gecombineerd in de aankoop van betaalbare kwaliteitskoi is in onze ogen een belangrijke formule, die nu zijn nut begint af te werpen.

Het was gisteren dan ook een vruchtbare dag met ontzettend veel goede koi die verkocht werden, en waarvan ik graag een overzicht geef. De mensen die graag filmpjes zien, zullen vandaag niets te kort komen.

Als mensen vragen of Ben er de beste koi wil uitkiezen, dan zal Ben dit ook gegarandeerd doen. En geloof me of niet, als er iemand is die Tosai kan selecteren, dan is het Ben. Zijn faam is ondertussen enorm gegroeid en de meeste mensen zullen dan ook vragen of Ben voor hun de beste tosai uit wil kiezen. Een klein probleem stelt zich wel...hij doet het nog ook....Mijn respect voor Ben stijgt met de dag...

Showa en Ginrin van Momotaro

Een sanke die Leo had gekozen uit de selectie van vorig jaar was deze sanke van Momotaro. De tosai is nu 10 maanden en 43 cm geworden. Vermoedelijk man, maar dat kan de pret niet drukken, want een goede Momotaro man is soms 2 vrouwen waard. Leo was er dan ook zeker mee in zijn nopjes. Deze sanke had het verblijf in de groeivijver meegenomen deze winter.

Sanke Momotaro

Bovendien nam Leo nog deze bloedmooie showa mee naar huis van Momotaro. Dit zijn van die betaalbare koi, die vandaag in promotie stonden, en waarvan ik dan denk....waarom koop je dit soort bloedmooie showa niet ? Iedereen vraagt me voor mooie showa, en als je dan een showa laat zien die gewoon alles in huis heeft om op te groeien tot een volwaardige showa van 65-70 cm met alles erop en eraan zoals het moet, dan hoor ik geen reactie. Leo was veel slimmer.

Showa Momotaro

2 betaalbare koi met een formaat van 65 en 70 cm, geen showvissen, maar verdomd mooie vijvervissen worden hier getoond. Laat ze maar doen, ze vinden hun juiste vijver wel. Alleen kan ik ze niet zo goedkoop houden als ze blijver verbeteren.

Kohaku van Ooishi en Sanke Momotaro

En wat te zeggen van deze kanonnen die hieronder getoond worden ? Heb je al een sanke gezien zoals in het laatste filmpje ? De kwaliteit spat er vanaf en ik zal haar volgende week zeker en vast ook laten zien aan de mensen van de koivrienden die hun koi komen opmeten. Dit is atarashi sumi van topkwaliteit, en dat je maar zelden ziet.

Sora Utsuri van Takigawa

Kohaku van Matsu

Sanke van Momotaro

Ondertussen worden wij in de kringen wel eens "de bowlers" genoemd heb ik gehoord, maar waar kan je nu beter koi bekijken en beoordelen dan in een bowl. Mijn vijvers zijn geen showbakken, maar luxe verblijfplaatsen voor koi. Ik moet ze toch kunnen laten zien, hoe zou ik ze anders kunnen verkopen. En gewoonlijk worden ze slechts 1 keer per week gebowld, dat mogen onze koi er toch zeker voor over hebben nietwaar ?

Zoek je nog kohaku?

En hier mijn laatste Taniguchi...Eén van onze dankbaarste selecties die wij ooit ook maar gezien hebben. Zelden heb ik zulke goede vissen gezien, die alles waarmaken wat we er ook over gezegd hebben als tosai. De mensen die wel het vertrouwen hebben gehad, worden beloond met Taniguchi koi van de bovenste plank. Henk en Eddy hadden voldoende gezien en hebben geen ogenblik getwijfeld. Doen pa, was Eddy zijn betoog.... Volgende week selecteren we vermoedelijk de nieuwe bloedlijn, volg het zeker op...

De laatste Taniguchi

Het werden tenslotte deze 2 koi van Taniguchi die richting Alkmaar verhuisden.

Sanke en kohaku van Taniguchi

Daarmee was het verhaal nog niet teneinde, want kijk nu toch eens naar deze showa van Isa. Is deze nu niet bloedmooi ? Is dat nu niet wat wij allemaal zoeken, het sumi dat er als lak op gespoten zit ? Deze heb ik verleden jaar als tosai aangekocht, en niemand die achter deze showa heeft gevraagd ? Begrijpelijk ? Voor mij niet hoor...

Showa van Isa

Showa van Isa

En om hun bestand compleet te maken, namen ze deze tancho van Torazo ook nog mee. Showa van Isa en tancho van Torazo

Zo dat was een hele boterham vandaag, en je zult de adrenaline in mijn bloed horen vloeien. Als de verkoop goed gaat voel je dat ook aan ons, en wordt er pure adrenaline door onze aderen gepompt. Ons enthousiasme bereikt dan zijn hoogtepunten, en wij zullen er alles aan doen om onze klanten zo goed mogelijk te verzorgen.

En nu ga ik de vijvers doen, de vissen belonen, en daarna met mijn kleinkinderen gezellig rond de tafel om Pasen te vieren. Niet dat ik ze katoliek ben, maar het heeft toch een toegevoegde waarde voor het familiegevoel. Tot morgen.

Meer afbeeldingen

Een dankbare dag: afbeelding 1
Een dankbare dag: afbeelding 2
Een dankbare dag: afbeelding 3
Een dankbare dag: afbeelding 4
Een dankbare dag: afbeelding 5
Een dankbare dag: afbeelding 6
Een dankbare dag: afbeelding 7
Een dankbare dag: afbeelding 8
Een dankbare dag: afbeelding 9
Een dankbare dag: afbeelding 10
Een dankbare dag: afbeelding 11
Een dankbare dag: afbeelding 12
Een dankbare dag: afbeelding 13
Een dankbare dag: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240