Een dijk van een man

Een dijk van een man

Zoals beloofd heb ik de vergeten kohaku eventjes gebowld in het bijzijn van Jan, mijn vriend van 78. Hij vind het geweldig om iedere week eventjes langs te komen, en ik begin hem al te missen als hij eens een week niet komt.

Tja, de mannen van Momotaro zijn van een aparte klasse, en als ik je dit filmpje laat zien en je vertel dat het een vrouwelijke kohaku is, dan zal niemand dit durven ontkennen. Maar je mag niet liegen....Hij behoorde tot de selectie mannen die in oktober vorig jaar door Daisuke werden aangewezen als de superieure mannen. 

Alles wat de koi laat zijn is groeipotentie, en als je het lijf in je handen neemt dan begrijp je het gewicht van de koi. Deze zou op een plaats moeten terechtkomen met verstand van vijveren en de toekomst zal het dan moeten uitmaken. Zelfs het karakter is vrij vrouwelijk.

Hij is nu 63.5 cm gemeten en werd in oktober op 60 cm aangekocht. Na de zware reis en de vervelende quarantaine spreekt dat voor zichzelf. Kandidaat kopers met een goede vijver en groeipotentieel, meld je, want dat wil ik wel opvolgen en ik vind het zonde om dit niet op te kunnen volgen, want hier is het een ander verhaal, hier kan hij zijn volledige klasse niet ontwikkelen.

Gehaaid als hij is, heeft onze Jan  zijn ogen al lang laten vallen op één van de mooiste sanke van de stal. Hij heeft zijn kans afgewacht totdat ik goed gemutst was en is zwaar beginnen te  onderhandelen. De sanke die in mijn ogen een vrouwelijk uitstraling heeft was al vanaf het begin zijn favoriet !

We hebben een mooie combinatie kunnen maken, en dat heeft natuurlijk zijn voordelen. Wij hebben allebei een zwak voor deze sanke, en in mijn ogen zal deze nog een meerwaarde krijgen als de kata sumi vlek in wording zich  nog verder zal ontwikkelen. Net zoals ik op de foto het sumi subtiel heb aangebracht op de rechterzijde van de foto.

Deze werd ook op de veiling van oktober aangekocht en was ook 3 cm gegroeid. Je kan dan ook niet ontkennen dat het allemaal groeiers zijn, de ene al wat meer dan de andere, maar groeien blijven ze doen, de Momotaro toppers. Ik ben benieuwd of de komende veiling nog wat op zal brengen, alhoewel ik er voor vrees.

Als laatste kon ik het niet laten om nog een filmpje te maken van vijver 7 met de glinsterende golden corns en de enorm mooie ginrin oshiba shigure met de subtiele kleuren. Een verademing om die dingen bezig te zien.

 

4
4
3
4
3
3
4
1

Meer afbeeldingen

Een dijk van een man: afbeelding 1
Een dijk van een man: afbeelding 2
Een dijk van een man: afbeelding 3
Een dijk van een man: afbeelding 4
Een dijk van een man: afbeelding 5
Een dijk van een man: afbeelding 6
Een dijk van een man: afbeelding 7
Een dijk van een man: afbeelding 8
Een dijk van een man: afbeelding 9
Een dijk van een man: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Wim DW

twee mooie mannen - (en dan heb ik het op de koi's)  - proficiat aan de eigenaar voor de sanke -- vijver 7 - een bonte mengeling -- hetgeen opvalt is dat ze honger hebben - 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml