Een droom van een showa

Een droom van een showa

Af en toe krijg je foto's en informatie aan die je een glimlach op je gezicht toveren. Gisteren was dit het geval, en ik zal het graag met jullie delen.

Eén van de meest succesvolle aankopen die ik deed was vorig jaar  juni. De corona sloeg in alle hevigheid toe, reizen naar Japan was niet meer mogelijk. Het enige wat mogelijk was waren de online verkopen, toen nog in de beginfase.

Interkoi deed mee, en scoorde ondanks de vraagtekens toch geweldige koi. Mijn geluk kon niet op toen ik een groot aantal beloftevolle tosai op de kop kon tikken. Het waren mannelijke tosai, maar dat kon de vreugde niet beletten, het was één van de meest succesvolle aankopen die ik volgens mijn bescheiden opinie ooit heb gedaan.

Deze serie, indien ze vrouwelijk waren geweest, zou je nooit hebben kunnen aankopen, laat het door mij gezegd zijn. Maar het geluk was aan mijn zijde en ik bleef bieden totdat ik de buit binnen had. 

Bij aankomst van de tosai kreeg ik een bijzonder warm gevoel, want ze waren zelfs  nog beter dan verwacht. De verkoop vlotte dan ook bijzonder goed, en ik denk dat er nog een 5-tal over zijn van deze grandioze selectie. Neen, zeker niet de minste, integendeel, alleen hebben ze geen kandidaat koper gevonden en dat is voor mij natuurlijk betreurenswaardig.

De reeks kreeg de begincode 2006....want ze werden aangekocht in juni 2020. Makkelijk op te sporen in mijn bibliotheek. Er zijn er trouwens nog enkele die rondzwemmen in de winteropvang in de serre. We hebben gepland om deze donderdag te evalueren, en natuurlijk zijn we benieuwd.

Maar over welke showa heb ik het nu ? Het gaat in principe over de showa die het meeste succes kende. Men moest dan ook vlug zijn  om deze topper in zijn bezit te krijgen. De eer ging naar Alexander, de showa was nummerke 2006008.

Het liefst laat ik het filmpje zien bij aankoop, die gepaard gingen met een X aantal vragen natuurlijk. Wat gaat het sumi doen etc..., je kent die vragen wel. Wij kunnen nog 100 keer herhalen wat we denken dat de showa gaat doen, geloven doen ze ons toch niet, en zekerheid kunnen wij niet verkopen.

Het zou toch een triestige affaire worden als we al 100% vooraf zouden kunnen zeggen hoe een koi gaat evolueren. We kunnen indicaties, verwachtingen en ervaring delen, maar voorspellen is ons nog niet gegeven en zal ook nooit kunnen gedaan worden.

Ook in het magazine van de NVN werden deze vragen gesteld, maar wij gaven aan hoe de showa vermoedelijk zou evolueren en dit filmpje bewijst dat we gelijk hadden. Oordeel zelf ! Is dit geen klassebak ? Neem je handdoek en bedek je toetsenbord want het is kwijlen met de mond open. Deze showa laat alles zien waar we het als koikichi voor doen.

Het sumi is diep en intens geworden zoals voorspeld, maar waar ik vooral blij mee ben is de kwaliteit van het beni voor een showa. Het is echt likkebaarden....alle 3 de kleuren zijn intens aanwezig en de teri op de koi is onnavolgbaar...dit is teri (glans van de huid) die je wil zien en de eer komt toe aan de eigenaar ! Complimenten....

De showa is momenteel 50 cm, alhoewel hij in mijn laatste filmpje 52-53 cm was, dus dat geeft verwarring. Hier nog het laatste filmpje dat we gemaakt hebben voor vertrek en dat  ik nog graag wil laten zien met een aantal geweldige showa. Ik had hem graag iets groter gezien, maar als ik nu zeg dat schoonheid het in dit geval zeker haalt van de grootte, dan zeg ik volgens mij niets fout !

Ik kan in woorden niet uitdrukken hoeveel plezier mij deze ontwikkeling van de showa heeft gedaan, en ik hoop dat de andere showa uit dezelfde selectie die nu nog in de winteropvang zitten dezelfde evolutie hebben ondergaan. We zijn benieuwd en jullie komen het vrijdag te weten !

------------------------------------------------------------------------

NIEUWS UIT DUITSLAND

Meerdere tosai die op de laatste veilingen werden aangekocht verblijven op dit moment in Duitsland bij Michael. Er werden er al redelijk veel van gekocht, en ik heb Michael gevraagd om af en toe een update te geven.

Ook hier tovert het filmpje een glimlach om je mond. Deze tosai lijken me meer dan gezond en gelukkig. Er werden er al een groot aantal van verkocht in Nederland, België en Duitsland. Het zijn vooral dankbare en betaalbare tosai die je kan terugvinden onder deze knop.  

Alle tosai die verkocht zijn zullen rond april in Arendonk geleverd worden zodat de klanten ze kunnen komen ophalen. De foto's en filmpjes die je ziet zijn genomen toen ze binnenkwamen in december. Verwacht je dus toch aan serieuze veranderingen en ontwikkelingen.

Wil je eventueel nog van deze tosai aankopen, neem dan contact op met mij of rechstreeks met Michael. Hij zal je graag de nodige uitleg verschaffen. Laat deze mogelijkheden niet aan je neus voorbijgaan. Het is een mooie aanvulling op het aanbod van Interkoi en zeker niet te verwaarlozen.

------------------------------------------------------------------------

VOOR DE NIET FACEBOOKERS !

Ik heb nog onderdelen voor een overkapping te koop. Bij deze de foto's en de gegevens: Misschien kan ik er iemand een plezier meedoen. Johnny kan eventueel opkantjes maken en/of de platen op maat maken. Wat zijn ze je nog waard ? De maten zijn als volgt:


de 3 rechthoekige stukken zijn 375 x 96 cm
de 2 hoekstukken zijn 375 cm lange kant, korte kant 155 cm
De schuine kanten zijn 157 cm

 

Meer afbeeldingen

Een droom van een showa: afbeelding 1
Een droom van een showa: afbeelding 2
Een droom van een showa: afbeelding 3
Een droom van een showa: afbeelding 4
Een droom van een showa: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Alexander

Top vis ben er super blij mee !!! 🥰🥰🥰


beereke

hoh die showa 2006008 , dat sumi is gewoon lakzwart en (enfin) alles is bij de perfectie ,zelfs (en daar lees ik niets van) het patroon 😍
Perfecte mannelijke showa , is showkwaliteit deze 


Frank

Pracht van een showa. Ben ook erg benieuwd hoe de rest van de serie gaat ontwikkelen


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74