Helaas weinig bezoekers

Helaas weinig bezoekers

Het is natuurlijk niet abnormaal dat er weinig bezoekers zijn. De omstandigheden werken het niet in de hand. Het weer, corona en de economische moeilijkheden maken het harde tijden. Wat doen wij dan ?

Eerst en vooral de koi die in principe nog in quarantaine zitten nogmaals controleren. We mogen niet vergeten dat ze pas in december zijn binnengekomen, dus we moeten ze nog altijd goed in het oog houden.

Maar ze doen het allemaal heel goed. Een paar aanwijzingen moeten we nog in de gaten houden, maar zowel de nieuwe lichting binnen als buiten lijken in orde. Alle koi zitten nu op een aangename temperatuur van 16°-18°.

De vraag is wel wat te doen als er geen weerwerk van klanten is ? Na controle gaan we dan altijd wat koi bowlen,  niet alleen om ze te zien, maar natuurlijk ook om even in de kieuwen te kunnen kijken of alles in orde is, en even omdraaien om eventuele beschadigingen te bekijken. Gelukkig is alles in orde, en een last valt van onze schouders.

Ik denk dat de verantwoordelijkheid wel eens onderschat wordt, en geloof me, soms weegt het zwaar. Je moet geen stresskip zijn om hoogwaardige koi in deze hoeveelheden bij te houden tijdens de winterperiode. Als alles goed gaat...prima, maar als er problemen zijn...!

Ik begrijp niet waar ze het spreekwoord 'zo gezond als een vis in het water' vandaan halen. Er is niets zo gevoeliger voor externe faktoren als een vis in het water, en dikwijls stel ik mij de vraag hoe ze aan dit spreekwoord komen. Optlettendheid is de grootste boodschap, toch zeker na import van koi.

Het is dus een grote geruststelling dat alles onder controle is, en dat zal de volgende maanden vermoedelijk niet veranderen. Op naar de zon, op naar het koikichi gevoel, het wordt tijd dat we weer met volle teugen kunnen genieten.

Zoals gezegd, bowlen we een aantal koi die we dan  natuurlijk ook filmen. Vermits er weinig nieuws onder de zon is, wordt het ook moeilijker om nieuwsitems te schrijven, daarom hebben we wat koi gefilmd om de volgende dagen te presenteren. Wel is het altijd een hulp als je info binnenkrijgt van klanten. Dus als je wat te vertellen hebt, ondersteun het met foto's en filmpjes en ik zal het graag verwerken in een nieuwsitem.

Wat heb ik vandaag op het programma staan ? We hebben eerst en vooral de mango geteld en de gosanke tosai die ook in deze vijver zitten even samen in een bowl gezet. Zo weet ik precies hoeveel mango er nog over zijn, want dat getal was ik kwijt.

Ik zal deze in de loop van de dag activeren en in het koiaanbod plaatsen. Ik heb er filmpjes van gemaakt, maar dat zal voor één van de volgende dagen zijn. De gosanke, die in principe op één na allemaal verkocht zijn, heb ik samen in een bowl gezet en er een filmpje van gemaakt.

Op deze manier hebben we ze allen in onze hand gehad en zijn gelukkig dat ze allemaal in orde zijn. De laatste sanke is de enige die nog niet verkocht is, maar zeker  niet de mindere, dus kandidaat kopers mogen zich nog melden.

Een koi die ons na aan het hart ligt is deze sanke van Sakai Co. Sakai Co is een kweker waar we ons min of meer dit jaar of gefocused hebben omdat hij goede gosanke heeft. Hij kent echter zijn prijzen, lijkt me iets te duur, maar we hebben toch enkele koi van hem kunnen aankopen waar we een goed gevoel bij hebben en die ons aanspreken.

Bekijk de sanke goed die we  hier in de bowl hebben gezet. Er is weinig aan af te keuren, en we denken dat er een mooie toekomst is weggelegd voor deze nisai. Het is een bijzonder aangename koi met veel kwaliteiten, en wie op zoek is naar een goede sanke zal weinig kunnen afkeuren. Ik zou zeggen....een aanrader.

De volgende Sakai Co is zeker van een hoog niveau, maar die zet ik even in de wachtrij om in de loop van volgende week even te bespreken. Wat ik ook heb gedaan is een filmpje gemaakt van vijver 8, of de vijver met een bijzonder hoogwaardige bezetting. Ik geef het niet graag toe, want dan heeft één persoon weer binnenpretjes, maar ik ben bijzonder blij dat ik een aantal hoogwaardige shiro utsuri van Omosako heb aangekocht.

Ze verfraaien mijn gosanke bestand. Ze zijn niet goedkoop, maar ze zijn verdomd goed, met een geweldige huidkwaliteit. het shiroji spat ervan af en het sumi is intens en veelbelovend. Er zijn shiro en er zijn shiro, maar deze mogen echt gezien worden. Black and white, of vroeger noemden we het popart in mijn tijd. De hemdjes zwart/wit waren in de mode en ik heb ze ook nog gedragen. Telkens als ik de shiro zie, moet ik eraan denken. Nostalgie kan mooi zijn...

Je kan zien dat grotere koi langzaam en op hun beurt naar het voer zwemmen en één voor één een hap nemen van de probites, in dit geval nog altijd spring autumn. Het gedrag is helemaal anders dan bij de kleine tosai, wat ook heerlijk is om naar te kijken. Je ziet wel dat er hier geen voedselnijd is, ze krijgen trouwens ook genoeg te eten.

Even melden dat ik vandaag NIET open ben, tenzij je een afspraak hebt gemaakt.  By the way, ik ben terug 100% in orde...je hoeft echt geen medelijden meer met mij te hebben, ik sta weer mijn mannetje. Het is wel een hele ervaring te weten dat ook ik ziek kan worden ! Het is me niet bevallen, maar het is wel een goede leerschool. 

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Wiechert

Ja een prachtige sanke van sakai co. Echt 1 naar mijn smaak.


Johan d

Goed om te weten dat je terug ok bent , Dan moeten we je niet meer sparen !
Wacht maar


Johan

Zo is het Ben jouw verhaal tijdens het filmpje vijver 8.

ben.

Knap dat je daar iets van verstaan hebt van dat platte brabants.

Johan

@ben. Google Translate aangezet 😄😄😄


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74