Nummerke 86

Nummerke 86

Nummerke 86 is een showa die ik aankocht op de veiling van november vorig jaar, een showa die ondertussen nog niet verkocht is en tot de kandidaat koi bestaan die eventueel azukari kunnen blijven tegen een vergoeding.

Toen ik ze kocht was ze 16 maanden en 56 cm. Ondertussen zij we enkele maanden verder en wetende dat het groeiproces, zij het in mindere mate toch doorgaat in Japan, verwacht ik deze in april terug te zien in goede gezondheid hopelijk en waarschijnlijk,  maar dan rond de 62 cm.

Waarom investeer ik in een showa zoals deze ? Eerst en vooral zijn het koi die door ons vooraf zijn uitgekozen als mogelijke kandidaten die prijstechnisch misschien duur, maar toch nog haalbaar zijn. Ze behoren in mijn optiek tot de subtop van Japan met mogelijk toekomstgerichte positieve ontwikkelingen

Het zijn hele jonge koi die juist tosai af zijn, en deze laat nog enkele tosai kenmerken zien, maar haar verandering naar volwaardige nisai kan je zeker en vast bemerken. Het is een dochter van Super Mako in combinatie met een showa van Momotaro zelf.

Als je het filmpje bekijkt, zie je een gestroomlijnde koi die weliswaar jong oogt, maar toch al de bouw laat zien die gewenst wordt. Onderschat deze showa zeker en vast niet ! De jeugd heeft hier nog de bovenhand, maar ik kan je garanderen dat dit snel verandert !

Het beni is van uitzonderlijk goede kwaliteit voor een showa en het sumi is onvoorspelbaar goed. Bijna een perfect dambord dat  op het shiroji is gesitueerd en het beni de nodige plaats geeft. 

Als dit nog niet voldoende is, zijn er kenmerkende sumi indicaties op het hoofd zichtbaar die de showa zulen optimaliseren in goede zin volgens ons. De 3 kleuren zijn mooi aanwezig, maar voorspellingen kunnen wij alleen maar dromen. De toekomst zal het uitwijzen, maar is dat niet  juist het mooie aan de koi hobby ?

Is dit een showa die je zou willen ? Het is uiteraard mogelijk want ze behoort nog toch de verkoopbare kandidaten. Het is helaas een stevig prijskaartje,  maar misschien heeft dat wel zijn reden ! Denk er maar over na, blijkbaar lag ze ook in de gunst bij veel Aziaten.

Mijn aanbod is simpel en logisch. Je betaald 50% bij aankoop en je bekijkt ze einde maart, begin april opnieuw en beslist dan wat je er mee wil doen ! Azukari of laten komen, de keuze is aan jou. Ervan genieten dit jaar of anderen laten genieten van jou koi ! Wel moet dan het saldo betaald worden, wat niet meer dan logisch is.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuws van Jack !

Verzot op mango is hij, net zoveel als andere mensen. Bij aankomst van deze serie kwam Jack er 3 ophalen, dit na het succes van zijn vorige aankopen. Dit wist Jack mij te vertellen !

Over het succes van de MANGO ?!
Het heerlijke karakter en het effect op de gehele vijver. Ze brengen rust ! O.k , aangename groeiers , maar dat is hier persoonlijk bijzaak. De betere huidkwaliteit en de attractieve huidtint is mee genomen en positief onderscheidend.

Benieuwd hoe de kleine in de Q ruimte verder ontwikkelen. Op dit moment durf ik er nog niks over te zeggen , behalve dat ze groeien ! Je ziet op het filmpje bij de kleintjes ook de Gin rin Ochiba en de normale Ochiba uit de ukkies verzameling van vorig jaar.

Ook zeer rustige Koi , en redelijke groeiers. De Gin Rin waarschijlijk vrouwelijk aan de zware bouw te zien , de ander overduidelijke mannelijke bouw. Deze laatste bezit wel een heel fraaie huidkwaliteit met invulling van het hart van de schub aanzet. Benieuwd hoe lang dit schoon blijft in ons water. De TDS zo laag mogelijk !

Groeten Jack.

En ja hoor, er werden ook 2 filmpjes doorgestuurd, die ik je wil laten zien. 

De onderwaterwereld bij Jack deel 1

De onderwaterwereld bij Jack deel 2

 

 

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Ben Brons

Dit is ook echt een super mooie showa, echt hoe een showa moet zijn, kan er niks anders van zeggen dan een topper


David

Super Showa 👌


Jack

Dit type Showa met deze huidkwaliteit is toch wel verdomd fraai hoor !


Johan

Goed bezig Jack 😄


Wiechert

Een hele mooie showa met tsubo sumi en heel mooi egaal en dik beni.


Frank

Gave filmpjes Jack, ziet er goed uit 👌


Frank

Perfecte klassieke showa! Erg mooi!


Dick

Prachtige Showa, dat vind ik. Zwager, dank voor het delen van je filmpjes, we gaan het zien😉


ben

supershowa.


Wim DW

heel mooie showa, een reden waarom hij nog niet verkocht is ....dan verwijs ik naar mijn vroegere opmerkingen want over kwaliteit kan je hier weinig opmerking maken - perfectie bestaat niet  - filmpjes Jack - heel leuk om de evolutie te zien en de jacht op MANGO ... de kleur zoals Jack he mooi verwoord en mogelijk ook het karakter maar daar heb je ook andere eenkleurige voor....bedankt Jack voor de filmpjes


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74