Winter in de serre

Winter in de serre

Van de winter kan je eigenlijk niet spreken in onze serre. Het wordt tijd dat we er nog eens naartoe gaan. Het staat in de planning, maar we moeten er nog een dag voor vrijmaken.

Heel veel koi zitten er niet in deze winter, maar dat is niet zo erg. Hoe minder hoe beter zou je kunnen zeggen. Ik kreeg er toevallig enkele dagen geleden een filmpje van aan. Bekijk het hier even, het is de moeite.

Wat ik zie geeft me in ieder geval een goed gevoel. Het enige wat me geen goed gevoel geeft is soms de reactie van de mensen. Het enige wat ze interesseert is 'hoeveel is ze gegroeid'. De kwaliteit speelt bij de meesten geen rol en dat stoort me.

Gisteren nog kreeg ik een bericht van een klant die een kohaku heeft aangekocht. De kohaku heeft in principe geen recht meer om in de verwarmde vijvers rond te zwemmen dat is enkel toegestaan aan de nieuwe lichtingen. Na een jaar in Arendonk moeten ze zich aanpassen aan de wetten van de natuur, wat in principe stukken beter is.

De enige commentaar die ik kreeg, waren de woorden 'ocharme, geen groei ! ' Soms begrijp ik de mensen niet meer, maar dat zal wel aan mij liggen. Zo zie je maar dat het koi genieten niet meer op kwaliteit gericht is, maar vooral op grootte. 

In principe werk ik er zelf aan mee, want het is hetgeen waar ik me in algemene zin heb gespecialiseerd, namelijk jumbo koi aankopen die de mogelijkheid hebben om ook jumbo te worden, alhoewel dat niet zo evident is. Maar grootte  heb ik in mijn achterhoofd wel gekoppeld aan kwaliteit, en dan is het een heel andere ballgame.

In ieder geval een discussie waar je over kunt blijven discussiëren. Het is in ieder geval zo dat ik trouw blijf aan onze instellingen om behoorlijke koi aan te kopen die ook voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. En we gaan het zo blijven houden.

Om terug te komen op de koi in de serre....het geeft me een bijzonder goed gevoel, en ik hoop de lezers ook. Qua uitstraling en bouw laten ze dat zien wat we graag willen zien volgens mij, een gezonde gemeenschap van een 12-tal koi die het zeker naar hun zin hebben.

Ik hoop dat we volgende week de tijd hebben om ze te evalueren, en als ze dan nog eens beantwoorden aan onze doelstellingen, namelijk EN kwaliteit EN grootte, dan zal onze dag niet meer stuk kunnen.

Bij Serge ligt het verhaal wat anders. Hij had bij aankomst van de mango zijn kans geroken om één van de kleintjes aan te kopen. Ze groeien toch die verdomde mango, en gisteren kreeg ik een filmpje aan van zijn troeteldiertje.

Hij of zij was 6-7 cm gegroeid volgens zijn info. Het ding ziet er in ieder geval goed en gezond uit. Zeg nu zelf, wat maakt het succes van die mango nu zo spectaculair ? Waren het vroeger de chagoi die onmisbaar waren in iedere vijver, het virus is overgeslagen op de mango. Zou de groeicapaciteit er voor iets tussen zitten ? Of is het karakter van deze sociale dieren die de doorslag geeft ? Het zijn in ieder geval populaire koi die het hart van velen gestolen hebben. 

Ondertussen krijg ik bericht van Daisuke dat de volgende veiling op 15 en 16 februari zal plaatsvinden. Dus hou je toch maar klaar voor de aankomende presentaties van de nieuwe lichtingen. Het zal anders zijn, maar daarom hoeft het niet slechter te zijn.

Wij staan in ieder geval paraat om je te ondersteunen met onze know how, en onze mensen zitten klaar in Japan om ons te ondersteunen met raad en daad.

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Rob

Ze eten in ieder geval goed 😎


Dick

De koi hebben het kennelijk erg naar hun zin in de serre. Persoonlijk vind ik vooral de Sandan Kohaku een machtige verschijning, wat een ontwikkeling maakt hij door.


Didier

Zeer blij met de ontwikkeling van mijn showa. Bedankt voor het filmpje.


Johan

Veel showa dit keer in de serre. Lijk wel of er meer veilingen zijn dan andere jaren ze volgen elkaar in rap tempo op.


Peter De Clercq

Mooie koi in de winteropvang. Velen hebben een mooi patroon en dat is toch wel wat telt vind ik. Groot worden is 1 maar het patroon is voor mij toch het belangrijkste. Als ze dat patroon dan houden en ze worden nog groot ook dan is dat toch fantastisch! Ook vind ik dat zeer grote koi mooi zijn maar als je geen grote vijver hebt dan is dat ook maar niks vind ik. Goed werk Christoph! 👍😃


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74