De kleintjes nog eens aan de beurt

De kleintjes nog eens aan de beurt

Ik krijg regelmatig de vraag om de mango te kunnen aankopen. Ik kan en wil hier eigenlijk dit eigenlijk niet doen. Het is onmogelijk om deze uit elkaar te houden, hier te laten tot april en ze dan mee te geven, een onmogelijke taak.

Daarom dat ik ze even offline heb gezet om ze pas in april te verkopen. Toch wil men blijkbaar een kans maken om deze kleintjes aan te kopen, dus moet ik er iets op verzinnen. Daarom het volgende.

In totaal werden er 40 mango aangekocht, er zijn reeds meerdere filmpjes van verschenen. Ze zijn nu ongeveer 20-25 cm en zitten op 20 -22°. Het is mijn wens om ze gewoon te laten doorgroeien en hopelijk bereiken ze 30-35 cm tegen dat ze te koop zullen aangeboden worden.

Een aantal van deze mango werden bij aankomst aangekocht en mee naar hun quarantaine faciliteit genomen. Van de overige stel ik het volgende voor aan die mensen die toch persé een mango in hun bezit willen krijgen.

Ik zal 20 mango sowieso voorbehouden voor klanten die zich willen engageren om er één aan te kopen. Er is geen verplichting qua betaling, dat maakt het alleen maar ingewikkelder. Je geeft gewoon je naam op en je hebt recht op de aankoop van een mango. De overige zal ik dan afzonderlijk aanbieden. De prijzen zijn als volgt:

Gele karashi mango: 295 euro
Gekleurde karashi mango: 395 euro.

Nog even ter aanvulling: er werden reeds 8 manoo verkocht/toegezegd. Ondertussen heb ik nog een kort filmpje gemaakt vandaag !

Wij bepalen vooraf welke eventueel onder de noemer meer gekleurde mango vallen. De meer gekleurde mango leunen iets dichter aan bij de originele moederkleur of de mango kleur dat een licht oranje gloed veroorzaakt. Hier zijn er echter weinig van voorhanden.

Samengevat: stuur me een mail als je een mango wil aankopen. Ik noteer deze en ze geven je het recht om één van de 20 uit de serie aan te kopen. Hoe deze verdeeld gaan worden moet  nog bekeken worden, maar vorige keer ging dat met een nummertje trekken voor de volgorde van kiezen, en dat was nog het eerlijkste volgens mij.

Ondertussen krijg ik af en toe  nog eens filmpjes aan van de kleine tosai die aangekocht werden in december. Eén van deze tosai is de kohaku van Kimo. Hij stuurde  me een kort filmpje met de vermelding dat de kohaku een 6-7 tal cm gegroeid was. De kohaku zag er in ieder geval goed uit en ik hoop dat ze het in Duitsland ook zo goed doen. De enkelingen die nog hier zitten voelen zich ook goed in hun vel. Well done Kimo !

Ik heb gisteren de tijd genomen om de koi in vijver 5 te filmen. 70%-80% van deze koi zijn verkocht, en ik dacht dat het misschien mooi was om een langer filmpje te posten, misschien zie je je koi wel. Deze zitten lekker op 16° en worden nog gevoerd. Hier zitten wel kleppers tussen van 80 cm plus, dus mispak je niet aan de grootte van de koi. 

Ik heb het gevoel dat ze zich nu zowat definitief gesetteld hebben na hun transport. Ook in het filmpje proef je de rust en de ontspanning. Je kan ze niet goed zien natuurlijk want het is een aanschuiven aan de ontbijttafel. Ieder voor zich probeert rustig een korreltje mee te pikken. 

Mango liefhebbers, je weet wat je moet doen. Als de 20 volzet zijn, kan je je niet meer inschrijven, dus wees er op tijd bij en garandeer je van deze gewilde koi.

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

David

Lijkt me dan wel maar logisch dat de 8 mango's die reeds werden verkocht/toegezegd, voorrang krijgen om hun keuze te maken, ten opzichte van de 20 die nu gereserveerd kunnen worden.

interkoi

zo is het David....maar dat was al genoteerd hoor ! 


phil

Ja Polleke dat zal niet gaan voor 5000 Yen /maand overwintering😁😁😁


Wim DW

amai, de eigenaar van die mango kleurige , die zal best in de toekomst een zakje meer bestellen.... dat is niet meer per korrel zoals de auteur schrijft maar ineens mondje open en gaan .... heel mooie en warme beelden
super 


Polleke

bedankt voor het filmpje en het voeren , ik ben blij dat ik ze nog niet ben komen halen 😜 . grtjs en cu . 

interkoi

Dan toch naar goede raad geluisterd Polleke !

Polleke

@interkoi 👍


Matthijs

Das ne vuilnisbak Paul! Wel gemakkelijk als je zelf het eten niet op kan, zo een varken als jouw mango vreet alles op 😜


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74