Koi vijver by night

Koi vijver by night

Het is altijd een grote verademing als er mensen zijn die info sturen over hun vijver of hun koi en dit willen delen via de website. In dit geval gaat het over een klant die nog niet zo heel lang met de koihobby bezig is, maar er wel bijzonder veel plezier aan beleefd.

De mail die ik aankreeg leest als volgt:

Hoi Luc,

Laat ik beginnen met je nog een gezond en gelukkig 2021 te wensen. Voor jou en je ganse familie.  Ik wou je graag even een update sturen over onze koi die hier nu al enkele maanden rondzwemmen. 

De kohaku en de showa in de vijver doen het goed. Ze zijn volledig aangepast en sinds enkele dagen in rust op de bodem van de vijver. Ze hebben ook gezelschap van een andere showa en tancho van bij je conculega van KKW. 

De tosai van Momotaro doet het volgens mij ook goed. Hij zit hier op 22-23 graden en krijgt op regelmatige basis zijn korrels. Hij heeft al een 5-tal centimeter winst genomen en de kleur blijft volgens mij voorlopig ook nog redelijk goed. Ik heb een poging ondernomen om een foto te nemen maar dit is niet simpel heb ik ondervonden. Ik ben benieuwd hoe de andere 2 tosai het doen in Duitsland. Maar dat zal wel goed lopen, ben ik redelijk gerust in. 
 
De opgroeibak is echt een leuke bezigheid nu er in de vijver geen beweging meer is. Als ze me binnen kwijt zijn zit ik in de garage bij de vissen, en aan dit project heb ik al redelijk wat bijgeleerd. 

Ik volg ook nog dagelijks je nieuwsitems en kijk ook regelmatig naar de verschillende koi. Zoals je weet verwachten we half maart ons eerste kindje. Ons “joske” zoals we hem nu noemen. Ik zou graag een specialleke in de vijver willen zetten ter ere van de geboorte, maar ik kom er niet goed uit wat te kiezen. Er staat zoveel moois op de site. Een shiro, een sanke, of toch nog een showa erbij?

Waar ik het meeste naar kijk zijn de shiro’s. En dan voornamelijk nummer 22 en de 1018. Deze laatste is echt wel een specialleke met zijn zwarte bril en misschien wel het beste geschikt voor deze gebeurtenis. Dus misschien kom ik binnenkort nog wel eens naar Arendonk om hem in het echt te bekijken.  

Is de actie van touwtje-trek trouwens lopende of is dit omwille van je ziek zijn er niet van gekomen ? Ik heb ook nog een foto van gezellig naast de vijver aan de vuurkorf toegevoegd en via de link zie je een filmpje van onze vijver by night

Wij genieten in ieder geval van mijn/onze hobby. Jij bedankt voor het leveren van de leuke vissen. 

Altijd fijn om mails zoals deze te lezen. Ik kan de toekomst van de koihobby al voorspellen bij deze koikichi, die zal langzaam gaan veranderen, en dan kom je in de 2de fase. Ik zet brillemans ondertussen in optie, op vraag van de klant. 

De actie 'touwtje trek' of 'doe een bod' heb ik gewoon stopgezet omdat er totaal geen interesse was. De achterliggende gedachte was om de koi die al wat langer zitten aan de man te brengen, maar dit is volledig mislukt....geen interesse blijkbaar. Wat je wel kreeg zijn biedingen die wal noch kant raakten, en die meer boosheid dan wijsheid opwekten. Daarom gewoon stopgezet omdat het te ondankbaar was !

Neen, foto's van koi maken is niet zo eenvoudig, het is een specialisatie en men heeft er goede aparatuur voor nodig. De kunst wordt beheerst door verschillende mensen die de juiste techniek onder de knie hebben. 

Je voelt in dit korte verhaal dat men geniet van de koihobby en ik kan me best voorstellen dat het een aangenaam gevoel geeft met de vuurkorf aan de zijkant, misschien een wijntje in de  hand, muziekje op de achtergrond, en volop genieten van de koihobby. Doe zo voort zou ik zeggen.

Ondertussen begint de vraag naar koi toch weer toe te nemen. Hopelijk zet deze trent zich door.

 

Meer afbeeldingen

Koi vijver by night: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml