Hallucinante beelden

Hallucinante beelden

Het is inderdaad winter, maar niet de winters die wij vroeger kenden. Nu is het grauw en grijs en eerlijk gezegd, werkt het op je gemoed. Ben ik voorstander van sneeuw ? Eventjes wel, maar als het begint te smelten wordt je weer meegetrokken in de sombere wereld van grauw en grijs !

Ik kreeg gisteren echter wat beelden binnen van Japan, waar je kan zien hoe het er momenteel in zijn werk gaat. Hallucinant is daarom ook het juiste woord denk ik. Mooi om te zien voor eventjes, maar op lange termijn denk ik dat je de sneeuw toch kotsbeu wordt.

Het filmpje werd mij gisteren doorgestuurd, bekijk het even en sta gewoon versteld. In mijn vorige job heb ik het geluk gehad om enkele malen naar Hokkaido te gaan, het noordelijke eiland van Japan.

Daar waren ook deze toestanden zichtbaar en ik kon er op dat moment ontzettend van genieten. We hadden een echte blokhut met houtkachel, het zal voor altijd in mijn herinneringen staan als iets wat bijna niemand ooit heeft meegemaakt....de gezelligheid, de sfeer, noem maar op. Sweet memories....

Vandaag ga ik stelselmatig een koi bespreken die zich momenteel nog in Japan bevind en waar nog een mogelijkheid bij bestaat om deze aan te kopen, eventueel als azukari in Japan te laten. De koi van vandaag is KO-V20-1158. Ik hou wel van deze pladijzen !

Eerst en vooral, deze kohaku hebben we niet zelf live gezien. Wel werd deze meerdere malen bekeken door Ben en mij, maar vooral door Ben, en daarna nog eens onder de loupe genomen door ons contact in Japan om te koi te evalueren. Dit garandeert een bepaalde mate van zekerheid.

We kunnen deze omschrijven als een mogelijke jumbo. In november vorig jaar werd ze 58 cm gemeten, ze was toen amper 16 maanden of juist tosai af. Ik kon ze niet naar Arendonk laten komen om 2 redenen. Ten eerste was er de  plaats, want ik ben al goed bezet. Ten tweede is er de mogelijkheid om ze nog eens in april te bekijken en te beslissen wat we er mee doen.

Wat je vooral opmerkt bij deze kohaku is de body en de massa. De koi zijn geprepareerd voor de show, dus optimaal in conditie. Zowel het shiroji als het beni zijn perfect op elkaar afgestemt en je bemerkt de inslag van het beni van Sakai ! Een niet mis te verstaan voordeel.

De moeder is Matsu, 95 cm dynamiet, maar vooral de vader vind ik belangrijk. Dat is de dynamite oshiba bloedlijn, en die heeft me altijd aangetrokken. Ik heb meerdere kohaku de vorige jaren aangekocht van Dynamite Oshiba, een kohaku uit de stal van Sakai, daarom ook de genen....

Nu is het hier wel de mannelijke koi die uit de bloedlijn van Dynamite Oshiba komt, maar ik veronderstel dat deze genen even belangrijk zijn als de genen van de moeder. Het zou anders maar erg zijn. Helaas worden de mannelijke genen nooit op waarde geschat door de meesten.

Een onbetwist onderdeel in het beoordelen van koi is natuurlijk het patroon. Alles valt of staat met het patroon, daar kan je geen discussie over hebben. Nu is een patroon een persoonlijke aangelegenheid, want ieder bekijkt de koi op zijn manier.

Buiten het meerstaps patroon, waar ik zelf toch min of meer een zwak voor heb, kan ik weinig commentaar geven, want ieder zal zijn gedachten hierover hebben. Zeuren kan men altijd over bepaalde facetten, maar laat ons hier gewoon onze eigen kijk in beoordelen. Ik hou van deze patronen met alle kenmerken die het  naar boven brengt. 

De combinatie van sterk en stevig beni, het frame en de body van deze bodybuilder, het shiroji en het aangename meerstapspatroon maakt voor mij van deze  kohaku een interessant kohaku voor de toekomst. Wat vinden jullie ervan. Geef haar een cijfer van 1 tot 10. Ik geef haar een 8,5 op 10 want perfectie bestaat niet, of we kunnen het niet betalen.

Deze kohaku behoort tot de koi die wij uitkiezen, juist omdat er toekomst in zit, maar vooral, omdat ze nog betaalbaar is. Ik begrijp ten volle dat dit voor veel mensen niet zo is, maar daar kan ik helaas niets aan veranderen. De wereld  is nu éénmaal zoals de wereld is, en daar moet ook ik mij bij neerleggen.

Nu is het interessant natuurlijk om te weten of er een aanbod is of niet ? De prijs is in onze ogen meer dan correct. Het enige aanbod dat ik wil maken is het volgende. Je betaalt 50% van de waarde nu, ofwel 2 250 euro en het saldo als de koi wordt beoordeeld in maart/april.

Bevalt de koi je niet, dan kan je het bedrag aanwenden voor een andere aankoop, er is meer dan genoeg moois te beleven in het koiaanbod. Wil de de koi nog als Azukari in Japan laten, dan heb ik de toestemming nodig van Daisuke, maar normaal is dat geen probleem. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk 50 000 yen per zomerseizoen en 5000 yen/maand voor het winterseizoen.

De kosten voor transport worden bij  koi in Japan altijd aangerekend bij het transport. In normale omstandigheden is dat om en bij de 200 - 250 euro voor een nisai, afhankelijk van de omstandigheden. Als sansai zit je rond de 350 euro. Je ontvangt hiervoor een correcte berekening van de kosten met een breakdown van de prijzen. want op transport hoeven wij geen winst op te maken.

Uiteraard is het mijn bedoeling om een koi te verkopen, het is momenteel toch alle hens aan dek. Dus doe er je voordeel mee ! De sluimerende beleving van koi staat momenteel op een laag pitje. Het zou mooi zijn om toch je gedachten te kunnen lezen via de reacties. Ik weet het, het is makkelijker om 'ik vind het leuk' aan te klikken op FB, maar wat een verkwansing noem ik dat ! Het blijft helaas een medium dat gebruikt en misbruikt wordt...ook door mij...sorry !

 

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

ruud

555


Christof

555


Kristof_d

555


Koifreak

555


Johan

555


Val

555


Frank

555


Frank

555


phil

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml