Nostalgia DS-OPN-03207

Nostalgia DS-OPN-03207

Vraag me niet waar deze code op gebaseerd is, want ik weet het niet meer. DS zal voor Doitsu Sanke staan, OPN is mij niet duidelijk meer, maar misschien naar Open Sales Narita of zo, en 03 voor de maand maart met de nummer van de koi 207. 

Gewoonlijk ben ik erg secuur met de codenummers omdat deze normaal alles omvatten wat betreft aankoop, de maand,  het  jaar en de nummer van de koi. Het is een perfect systeem, maar bij deze code heb ik de bal vermoedelijk volledig mis geslagen.

Ik moet dan ook altijd even zoeken vooraleer ik de juiste info en filmpjes van dit wonderkind nog eens in me op wil nemen. Het zijn herinneringen die niet mogen verloren gaan. Ik kocht deze Doitsu Sanke van Shinodo op een event van Narita.

Het systeem Lucky draw was van toepassing, dus er waren meerdere kandidaat kopers, en ik was de gelukkige waarvan het strootje met de rode tancho vlek getrokken werd. Uiteraard was ik blij met de trekking, maar of ik deze koi zou kunnen verkocht krijgen was een andere zaak.

In ieder geval zou de koi meedoen aan de Wachagoi show in haar klasse en grootte. Als ik me niet vergis was dit tussen de 40 en 50 cm. Er worden telkens winnaars gekozen in hun klasse van zowel kohaku, showa als sanke en de andere variëteiten.

Als de winnaars in de gosanke klasse zijn gekozen, wordt uit de winnaars dan nog eens een soort superwinnaar gekozen, en dat wordt dan de Kokugyu prijs genoemd, een verschrikkelijk  hoge prijs in de Japanse belevenis.

Zelden of nooit komt er een andere koisoort kijken in de gosanke klasse, maar mijn Doitsu Sanke stak ze de loef af en werd Kokugyu bestempeld, een bijzonder hoge eer. Daarom dat ik het nog eens in het nieuwsitem zet, gewoon omdat het belangrijke herinneringen zijn die je vooral niet moet vergeten.

Het is een genot om ze nog eens even te bekijken vanaf aankoop tot aankomst in Arendonk.

Op dit moment zijn er koi die onze eigendom zijn en rondzwemmen in Japan die ook kans maken op bijzonder hoge prijzen. Er staat een extreem hoogwaardige selectie op de waslijst, niet goedkoop, maar wel van klasse.

Waar veel van verwacht wordt is deze kohaku  van Momotaro. Of ze in Japan mee kan strijden is nog de vraag want ook hier worden er geen shows georganiseerd, tot verdriet van veel mensen.

Enkele andere koi die hoog bij ons op de lijst staan zijn Sanke SA-V20-10198SA-V20-1041 SH-V20-1127 - SA-NA19-11001 - .SA-V20-1165. Manneke lief, wat een selectie...Er zijn er nog meer, maar dit zijn koi die ons aanspreken en waarvan wij denken dat ze nog een grote toekomst hebben. Afwachten is echter de boodschap.

Maar laten we rustig afwachten en hopen dat ontwikkelingen zich positief zullen verderzetten in de toekomst. Nostalgische herinneringen helpen ons ook om even te herademen en nog eens te genieten van mooie momenten.

 

Meer afbeeldingen

Nostalgia DS-OPN-03207: afbeelding 1
Nostalgia DS-OPN-03207: afbeelding 2
Nostalgia DS-OPN-03207: afbeelding 3
Nostalgia DS-OPN-03207: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

13 reacties

Kondho

Of zoals bompa zegt zitten er slechte tussen? Steeds in het aanbod aan het snuisteren, dan vergeet je al snel nog eens te kijken onder verkocht, zal geweldig worden als deze in de lage landen aankomen. De ginrin showa van Omosako mag er ook wel bij en nog ... .

interkoi

Ook al...jongen toch wat ben ik snel geweest....


ben.

wat mij betreft mogen er nog wel een paar met hoge verwachtingen aan je lijstje toegevoegd worden.  ta-v20-12137.      su-v20-1202.     sh-v20-1134.   ko-v20-1074.

Johan

Goede administratie of erg goed geheugen Ben😉


interkoi

Hoe kan ik die nu vergeten zijn !!! Maar ik heb er gewoon enkele laten zien...er zijn er nog hoor !


Matthijs

Die doitsu was echt briljant! In real life nog veel beter dan op de beelden!


Jan VC

WoW, de maruten kohaku... wat een buffel met schitterend fukurin, diep beni en nu reeds heel knap sashi en zelfs maruzome kiwa... naar zulke knappe vissen kan je blijven kijken... 


Frank

De doitsu is mooi, perfect zelfs. Maar de maruten kohaku is de vis waar ik echt uren naar kan kijken. De bouw, het patroon ,het huidje, prachtig!


Peter De Clercq

De Sanke V20-1165 vind ik de mooiste Luc. 😜👍


Jurriaan

Is er ook bekend wat er geworden is van deze schitterende Doitsu? 

interkoi

Helaas niet Jurriaan.


phil

WOW ....machtige maruten kohaku😍😍😍


phil

Shinoda !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74