De kleintjes geteld.

De kleintjes geteld.

We hebben van de week de moeite genomen om de overblijvende mango even te tellen, te filmen en te meten. Ze bevinden zich in een 15 kuubs vijver en verblijven op 21°-22° en dat zal zo blijven tot eind maart, begin april, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Hoe hebben we het gedaan? We hebben eerst alle mango in een bowl gedaan. De meesten zijn vrij licht van kleur, zeg maar de karashi kleur, enkelen echter hebben een meer getinte kleur en die hebben we even eruitgehaald en apart gezet.

Ze hebben een iets andere kleurschakering, niet echt opvallend, maar toch wel zichtbaar. Het waren er in totaal 6. Nu is het wel zo dat de mango binnen zitten wat wel een effect kan hebben op de kleur. Het zou kunnen dat ze wat lichter zijn dan als ze buiten zouden rondzwemmen.

Er waren in totaal nog 33 mango over, dus 7 waren er al meegenomen en zwemmen nu rond bij de klanten in hun quarantaine faciliteit. We hebben de mango per 5 in een bowl gezet, zodat je een redelijk overzicht hebt van deze koi.

Verkopen is zo goed als onmogelijk. Je kan ze niet van elkaar onderscheiden, dus je kan enkel een inschrijving doen om één van deze in je bezit te krijgen. Op dit moment zijn er een tiental inschrijvingen. Wil je ook een mango uitkiezen, dan zal je je moeten inschrijven om aanspraak te kunnen maken.

Zoals eerder vermeld zijn de prijzen nu 295 euro voor de mango, de meer gekleurde zullen 395 euro kosten. We hebben een aantal mango gemeten en komen momenteel op 22- 23 cm. Wanneer ze geboren zijn is mij onduidelijk, maar vermoedelijk laat op het jaar. Ik zet ze even op een rijtje.

De meer gekleurde mango.

Mango bowl 1

Mango bowl 2

Mango bowl 3

Mango bowl 4

Mango bowl 5

Mango bowl 6

Zoals je kan zien is er  niet veel verschil te merken. Vandaag gaan we naar de serre om daar de koi even te evalueren. Deze zullen we morgen in het nieuwsitem tonen. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

Succes vandaag in de serre ben benieuwd naar het nieuwsitem en filmpjes over de serre koi.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74