Een gouden raad

Een gouden raad

Het Hexamedium komt einde februari opnieuw binnen. Als je filtermateriaal nodig hebt, zorg ervoor dat je tijdig besteld, want de voorraad is beperkt.

Er werd 2000 kg besteld en meer dan de helft is al gereserveerd. Nog even ter herinnnering:

Hexamedium is een mengeling van keramiek en glas dat in een zeshoekige vorm geperst wordt, en waarin een opening voorzien is. Het heeft niet snel de neiging tot dichtslibben en kan met veel rendement toegepast worden in zowel trickel- als bakkishowers alsmede in onderwaterfiltering.

Het gaat hier over keramische pijpjes van zo'n 3 cm. lengte, die in, zoals gezegd, zeskantige vorm met een opening in het midden aangeboden worden. Qua materiaal en uiterlijk lijken de pijpjes enorm veel op het bekende superfiltermedium Syporax. Het heeft ook duizenden microscopisch kleine oneffenheden (poriën) waardoor het een enorm aanhechtingsoppervlakte heeft en zorgt voor een gigantisch filterend vermogen. De buitenzijde is zoals gezegd niet glad, maar redelijk grof en toch voelt het ook weer fijntjes aan.

Het geeft de nitrificerende bacteriën de kans om zich vast te zetten op de buitenzijde, terwijl de binnenzijde de kans voor aanhechting van denitrificerende bacteriën biedt in minder zuurstofrijke omstandigheden. Het blijkt dat Hexamedium met name het hele fijne organische materiaal weet te verwijderen. De werking lijkt wel dezelfde als het befaamde Bacteria House van Momotaro.

Hexamedium voorziet een enorme bezettingsoppervlakte voor bacteriën. Daarom zorgt Hexamedium voor kristalheldere vijvers. Hexamedium is de ideale schuilplaats voor anaërobe bacteriën door de aanwezigheid van open poriën en een unieke gangstructuur. Door de afwezigheid van zuurstof in de gangen is er weinig zuurstof voorhanden zodat de bacteriën worden aangezet tot het splitsen van nitraat om zodoende voldoende zuurstof te krijgen. De afbraak van nitraat wordt zo in de hand gewerkt en water zonder nitraat is het resultaat.

Ik heb ontzettend goede resultaten bereikt met het hexamedium en geloof er zo sterk in als in het originele bacteria house.

Prijs Hexamedium: tot 25 kg: 4 euro/kg

25 kg en meer: 3.10 euro/kg of 77,50 euro per zak van 25 kg.

Bekijk de kracht en de uitstraling van Hexamedium: Hexamedium in actie-01

Bekijk de kracht en de uitstraling van Hexamedium: Hexamedium in actie-01

Bovendien krijg ik juist het bericht dat het originele bacteria house in de loop van deze week ook wordt geleverd. Dat is dus mooi meegenomen. Hier komt ook 1000 kg van binnen, en zal op bestelling kunnen gereserveerd worden. Wij zich inschrijft voorafgaande aan deze levering, betaald slechts 175 euro/10 kg.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137