hun 2 aankopen op te halen, een yamabuki van Katsumi en een kujaku van Yamada Kiyomi.

" /> hun 2 aankopen op te halen, een yamabuki van Katsumi en een kujaku van Yamada Kiyomi.

" />
Een grote dag voor sommigen

Een grote dag voor sommigen

Vandaag was het de grote dag voor Ronny en zijn kinderen om hun 2 aankopen op te halen, een yamabuki van Katsumi en een kujaku van Yamada Kiyomi.

Ik werd echter eerst en vooral prettig verrast door de mooie cadeaus die de kinderen speciaal voor mij gemaakt hadden, zoals je op de foto's kan zien. Wat ben ik toch een gelukkig man om altijd zo verwend te worden met cadeaus, vooral als die van kinderen komen, hebben die een speciale betekenis.

Nu zul je je afvragen hoe kom je aan deze koi, want het ligt niet in je aard om van deze kwekers en vooral niet dit soort koi aan te kopen. Dat klopt inderdaad, maar de Yamabuki kwam van mijn koihunt verleden jaar in het Noorden, toen samen met Polleke en Matthijs.

De Kujaku daarentegen komt van een niigata veiling van verleden jaar, en werd speciaal voor mij aangekocht via een bevriende collega of concullega, hoe je het wil noemen. Ere aan wie ere toekomt, deze kujaku werd wel door Matthijs gespot, en vervolgens werd ik er op geattendeerd.

Ik maak regelmatig gebruik van mensen die koi voor mij onder de aandacht brengen. Ik denk dat het gewoon verstandig is om de mening van de gewone koiliefhebber op prijs te stellen, zodat je zicht op koi mits hun inbreng gewoon beter is, en dat je de feeling met wat er leeft onder de mensen ook op prijs gesteld wordt. Ik ben nu eenmaal een gosanke koper, en vergeet wel eens dat er ook nog andere koi bestaan dan gosanke.

In ieder geval, de kinderen vonden het bijzonder spannend en op speciaal verzoek mochten zij proberen de koi te meten. De koi hadden trouwens al een naam gekregen, namelijk "Dragon Eyes" voor de kujaku, en Sunshine voor de Yamabuki.

Ondertussen kreeg ik al het volgend bericht: De “oversteek” is goed verlopen.2 prachtige vissen zwemmen ondertussen rustig rond met de oude garde (doch jong van leeftijd). Ze vertonen nieuwsgierig gedrag, dus dat ziet er allemaal prima uit. Ik ben altijd blij om nieuws te ontvangen nadat de koi zijn verhuisd.

Ondertussen kwamen Jack en Corina na hun lange rit op het erf gereden om hun sanke uit de "Momotaro contest" op te halen. Op verzoek van Jack moest ik ook de kohaku van William eventjes in de bowl zetten. Er is wat onderling facebook verkeer tussen Jack en William had ik begrepen, zodoende kan Jack William mooi informeren over de kohaku, want die heeft William nog niet life gezien.

Ja het is een mooie bowl zo liet Jack horen, en ik kan hem zeker geen ongelijk geven. Helaas genieten showa meestal de voorkeur op sanke, en blijft het een moeilijk gegeven om goede sanke te verkopen. Raar maar waar, maar iedereen valt op showa, dan kohaku en als de sanke voldoen aan de meest gestelde eisen dan vallen ze ook nog wel eens op een sanke.

Terwijl Jack zich tegoed deed aan het monsteren van de sanke, kwam Michael zijn kohaku van Momotaro ophalen. Goede bouw, goede huidkwaliteit en bovendien een mooi patroon, wat wil je nog meer voor je geld ? Michael was er duidelijk blij mee, en wie weet krijg ik nog ooit een update.

Deze sanke, 1503062 was de keuze van Jack, en zal ook ingezet worden voor de Momotaro contest, waar toch een waardebon van 500 euro is te winnen. Ik zal in de loop van de volgende weken, alle deelnemers eens op een rijtje zetten, zodat er een beter zicht is op deze kleine wedstrijd. Er zijn er nog enkele te koop, dus wie nog interesse heeft, kan zich altijd aanmelden.

Nu is het zo dat het gisteren de kalmste zaterdag van het jaar was. Er was geen bal te beleven, onvoorstelbaar, dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik was al blij dat enkele mensen hun koi kwamen ophalen, maar voor de rest een dikke nul. Zo hoeft het voor mij ook niet….

Ik heb me dan zelf maar geamuseerd door enkele koi te verplaatsen, want binnenkort komen er ook een aantal nieuwe koi binnen, en ik heb bepaalde ideeën hoe ik de koi voor dit seizoen wil gaan plaatsen om zoveel mogelijk rendement en plezier te hebben van mijn koi.

Dit vijftal is ondertussen verhuisd, en sorry dat ik het zeg, maar die zien er toch allemaal picobello uit nietwaar ? Degene die mijn aandacht trok was de korte dikke met het sympathieke 6 stappen patroon. "Korte dikke" zeggen we tegenwoordig tegen een nisai van 55 cm, toch niet meer normaal, of wel ?

2 Koi die echter mijn bijzondere aandacht genoten waren echter deze sanke van pakweg 60 cm en nog nog een sanke van ± 60 cm. De eerste is wat beter dan de 2de volgens mijn bescheiden mening, maar beiden toch bijzondere blikvangers. De prijs vind ik persoonlijk bijzonder laag voor dit soort koi. Ga ze maar eens zoeken ?

Dit was alles wat er te zeggen valt over deze zaterdag. Ik ben vandaag ook aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Een grote dag voor sommigen: afbeelding 1
Een grote dag voor sommigen: afbeelding 2
Een grote dag voor sommigen: afbeelding 3
Een grote dag voor sommigen: afbeelding 4
Een grote dag voor sommigen: afbeelding 5
Een grote dag voor sommigen: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240