Een aantal oudheden

Een aantal oudheden

De ervaring leert mij het volgende: als je 100 koi koopt, worden er 30 vrij snel verkocht, 40 in de loop van het jaar, en 30 blijven er zitten.

Zijn dit de slechtste koi ? Volgens mij niet, oordeel zelf maar. Ik moest een aantal koi bowlen die eigenlijk niet meer op de site staan. Ja, dat gebeurd ook. Als koi te lang hier zitten haal ik ze van de site, want mensen willen altijd iets nieuws zien.

Nu wil ik toch eens wat koi laten zien, die van het voorplan verdwenen zijn, koi die hier al 2-3 jaar zitten, wat eigenlijk nog niet zo lang is, maar die nooit uitverkoren geweest zijn. Vraag me niet waarom, want ik weet het echt niet ! Ik heb er alles aan gedaan om deze koi een goed thuis te geven, maar om de één of andere duistere reden is het me nooit gelukt.

Nu zou ik van jullie willen weten waarom niet ! Ik ga ze hier één voor één op een rijtje zetten:

3 x sanke van ± 50 cm

sanke Momotaro 65-70 cm

sanke Momotaro 65-70 cm

Wil je nog vergelijken met de koi die toen binnenkwamen ? Dat kan hoor, want ik heb van allen nog informatie...

sanke Momotaro bij aankomst, december 2011

sanke Marudo bij aankomst, mei 2013

sanke Marudo bij aankomst, mei 2013

sanke Kanno bij aankomst, april 2012

Dit zijn in totaal 5 koi die nooit een weg naar huis hebben gevonden. Nu weet ik ook dat dit geen toppers zijn, maar als ik ga vergelijken en ik wil een waarderingscijfer op deze koi zetten, dan geef ik op enkele toch een 7 op 10.

Toch vind ik het zonde om koi zoals deze bij mij te laten. Niet omdat ik ze niet mooi genoeg vind, helemaal niet, maar ik heb een bedrijf te runnen, en dat gaat alleen met geld. Iedere koi die blijft zitten is een verlies van kapitaal.

Ik denk dat er nog genoeg mensen zijn die blij zouden zijn om koi zoals deze in hun vijver te hebben zitten. Daarom bied ik de gelegenheid om een bod te doen op één van deze koi. Ik zal ieder bod bekijken en zien of ik er een deal uit kan maken. Zelfs op biedingen die wal nog schip raken zal ik een antwoord formuleren, maar als ik een bod binnenkrijg dat de moeite waard is om te bekijken, dan zal ik zeker openstaan voor een verkoop.

De oudste koi van deze moet nog 5 jaar worden, dus het is niet zo dat dit oude koi zijn. Bovendien heb je het voordeel dat ze hier al enkele jaren zitten, en dat je dus goed kan zien wat je krijgt. Ik ben benieuwd of ik de interesse kan opwekken van sommige mensen…

Opendeurdagen, zondag 17 mei.

Er zijn op dit moment weinig inschrijvingen voor de opendeurdagen. Dit heb ik ook nog nooit meegemaakt, want gewoonlijk loopt het storm en zijn er altijd 75 tot 100 mensen aanwezig. Tot hiertoe zijn er nog maar een 20-tal inschrijvingen, en dat verwondert me een beetje.

Vermits er geen interesse is ga ik deze dag aanpassen naar een gezelligheidsdag, en ga ik de voorstelling van de eerste interita 2015 annuleren. De mensen die tot hiertoe wel ingeschreven hebben zal ik gepast ontvangen, zoals het hoort.

Trouwens Arjan heeft me nog even een facebookje gedaan met zijn voorbereidende werken. Hij zal samen met mijn zoon Frank de barbecue gaan verzorgen en naar goede gewoonte brengt hij zijn befaamde Thaise saté weer mee.

Inschrijven kan nog tot en met zondagavond 10 mei. Laat je niet bang maken omdat je je moet inschrijven, want het is niet nodig om iets te kopen op deze dag. Het is puur samenzijn en genieten van de koihobby.

Meer afbeeldingen

Een aantal oudheden: afbeelding 1
Een aantal oudheden: afbeelding 2
Een aantal oudheden: afbeelding 3
Een aantal oudheden: afbeelding 4
Een aantal oudheden: afbeelding 5
Een aantal oudheden: afbeelding 6
Een aantal oudheden: afbeelding 7
Een aantal oudheden: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240