De verhuizingen gaan door

De verhuizingen gaan door

De maand mei is de maand dat men veel koi komt ophalen.

De sanke van Jelle is één van de sanke die meedoen aan de wedstrijd voor de Momotaro contest, en ging vandaag richting het ijsselmeer.

De keuze van Ken Chang kan je je misschien nog herinneren. Zijn number 1 ging zaterdag richting Den Helder. Deze sanke was zijn 2de keuze. Als ik het zo bekijk gaan ze wel ver van huis nietwaar ? Deze sanke was trouwens nog 2 cm gegroeid, want na meting kwam ik op 40 cm.

De Capuchon van Momotaro mag niet ontbreken, want dat behoorde tot de toegift bij de aankoop. Jelle wou echter niet zo graag op de foto. Niet zo erg, want ik heb nog altijd het bijzonder aangenaam filmpje van zijn vijver waar de sanke deze zomer in zal vertoeven. Dit filmpje is ondertussen toch bijna 1000 keer bekeken en persoonlijk vind ik het nog altijd een geweldig gevoel uitstralen.

Van deze serie zijn er nog slechts 2 te koop. Wie echter nog mee wil doen aan deze wedstrijd, waarbij een prijs is verbonden van 500 euro, kan dus nog altijd meedoen.

sanke 1503067

sanke 1503068

Meer informatie over deze wedstrijd vind je hier.

Guido was zondag op bezoek. Hij wil liever onbekend blijven en dat moeten we rescpecteren, maar hij had een attentievol cadeau meegebracht in de vorm van snoepjes voor mijn kleinkinderen. Je kan me met niets blijer maken dan met dit soort cadeau's. Toch even een klein bedankje want ze stelden je cadeau erg op prijs.

Dan heb ik nog even je raad nodig

Verleden jaar kocht ik een kohaku op de veiling. Een uitermate hoge kwaliteitskohaku van TM, waar ik enorm blij mee was. Toen ik haar te pakken kreeg en nadien filmde had ik al mijn twijfels over deze kohaku, maar was zo blij met haar aanwinst dat ik mijn ogen er voor sloot.

Bij aankomst in Arendonk was het euvel beter zichtbaar ….ze was krom. Het probleem werd erger totdat het stabiliseerde, en ondertussen zwemt ze hier toch al enkele maanden rond. Ik heb ze ook een naam gegeven, namelijk "kromme Bertha", en je kan ze hier zien rondzwemmen.

Ze is gezond, ze is heel aangenaam in het gedrag en bovendien heeft ze een enorme potentie om te door te groeien. Dit was nu een kohaku die makkkelijk de 80 cm zou kunnen halen. Ik heb ze al een hele tijd geleden van de website gehaald, omdat je dit niet kan aanbieden. Maar....wat kan ik er nu verder mee doen ?

Dat is nu de vraag die ik jullie stel, of de raad die ik jullie vraag. Moet ik deze in de natuur vrijlaten ? Moet ik deze bij mij laten rondzwemmen ? Of zien jullie nog andere mogelijkheden ? Ik vind het persoonlijk niet opportuun om deze bij mij te laten rondzwemmen, maar wat zijn de alternatieven. Ik ben benieuwd of er iemand een goed alternatief kan aanbieden.

Meer afbeeldingen

De verhuizingen gaan door: afbeelding 1
De verhuizingen gaan door: afbeelding 2
De verhuizingen gaan door: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240