Uitbreiding bij Momotaro

Uitbreiding bij Momotaro

Velen onder jullie zullen het al wel gezien en gelezen hebben via facebook, maar anderen hebben er nog geen weet van.

Toch is het interessant om deze foto's ook even te plaatsen voor die mensen die niet verslaafd zijn aan facebook. Het gaat namelijk over de uitbreiding bij Momotaro, het bouwen van een groot aantal betonnen vijvers, vooral om de koi van klanten te laten opgroeien en te conditioneren.

Het koihuis bestaat uit 10 x 70 kuub betonnen vijvers en 1 lange smalle vijver van 120 kuub. De grote vijver is speciaal gebouwd om jumbo koi in conditie te brengen.

Tevens werd er een installatie vervangen om het water te verwarmen, een heel gedoe zoals je kan zien op de foto's. Een hele ingreep, en het 2de grote koihuis dat ik zie gebouwd worden sinds ik bij Momotaro kom. Alles heeft helaas een prijs, en die brengt mij een beetje in een vervelende positie. Vroeger kon ik vrij makkelijk de koi een seizoen laten doorgroeien, maar dat is ondertussen sterk veranderd.

Ten goede of ten slechte, dat laat ik in het midden, maar ik ben nog altijd een groot aanhanger van de Momotaro koi. Probleem op dit moment is dat de koi van een bepaalde prijscategorie moet zijn om te mogen blijven. Op zich niet zo erg, maar het is voor velen een onhaalbare zaak, ook voor mij.

Ik weet niet op ik hier nog een oplossing voor kan onderhandelen, maar ik zal er in ieder geval alles voor doen om toch mijn invloed aan te wenden die ik verworven heb als trouwe klant. Het is in ieder geval dat men het niveau bij Momotaro op wil krikken, wat ten gunste is voor het verblijf van de koi. We zullen zien zei de blinde….

Bertha

Dan nog even het verhaal van Bertha vervolledigen. Er is gisteren heel wel consternatie geweest in de reacties op Bertha. Ik ga ze voortaan Bertha noemen, want Jack heeft 100% gelijk dat dit oneervol is voor de koi. Ik zal zeggen waar ze terecht komt, en op welke manier er is overeengekomen om Bertha een goed leven te geven, iets waar ik bijzonder blij mee ben.

Mike van Nedkoi heeft zich aangeboden met de volgende woorden: Wat een commentaren weer...Bertha krijgt bij mij gewoon een supervijver van 53 kuub en een zo goed mogelijke verzorging als ik haar kan bieden. schoonheid zit van binnen…Prachtige vis en ja jammer dat ze een beetje krom is, maar daarom kun je altijd nog genieten van haar schoonheid en kleur.

Dan nog even over de manier waarop wij overeengekomen zijn. Ik krijg 9 x 10 kg Probites Chlorella Large met een handelswaarde van 189.95 euro per 10 kg. Voor Mike een lichte investering en voor mij een mogelijk interessante deal om mijn verlies te beperken.

Deze 9 zakken krijgen een speciale vermelding met het etiket Bertha en ga ik nu proberen te verzilveren. Niet op een gewone manier, maar op een speciale manier. Er zijn voldoende mensen die zeer graag deze Chlorella large hebben.

Optie 1: Je koopt 1 of meerdere zakken Chlorella aan de volledige prijs van 189.95 euro en daarmee ondersteun je ook Interkoi, zodat mijn verlies beperkt blijft en ik toch nog een kleine vergoeding krijg voor deze actie. En ja, je hart zit op de goede plaats.

Optie 2: Ik bied deze Chlorella aan tegen 150 euro per 10 kg en je wil enkel de Chlorella large goedkoop aankopen.

Laten jullie nu maar zien waar je hart zit. Ik dacht dat dit een bijzonder faire oplossing was voor alle partijen en ik ben Mike dankbaar dat hij op deze manier blijk geeft van een groot hart, niet alleen voor koi, maar ook voor Interkoi. Het geld speelt altijd een rol, maar primeert zeker en vast niet. Het is en het blijft bijzonder moeilijk om jaar in jaar uit te vechten om mijn hoofd boven water te houden door de verkoop van koi alleen. Ik weet zeker dat iedere handelaar dit kan beamen.

Iedereen denkt dat koi verkopen een gouden handel is. Vlug wat visjes kopen in Japan en hier heel duur verkopen, dat is makkelijke handel, vergeet het maar. Dat zie je ook aan de velen die beginnen met de handel, een paar blauwe bakjes, wat Japanse koi, en het geld stroomt binnen…. droom maar verder….

Ik zet de verkoop van de 9 zakken gedurende 1 week voor die mensen die een zak willen kopen aan 189.95 euro. Daarna komen de anderen aan de beurt. Je mag je ondertussen altijd opgeven als je een zak aan 150 euro wil, en als de week voorbij is, komen die mensen ook aan de beurt. Zijn ze echter binnen de week uitverkocht, dan is je kans natuurlijk voorbij.

Dan wil ik nog zeggen: Bedankt Mike voor deze bijzonder warme oplossing, want ik weet hoe gevoelig en respectvol je met je koi omgaat. Bovendien is het nog gemeend !

Meer afbeeldingen

Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 1
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 2
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 3
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 4
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 5
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 6
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 7
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 8
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 9
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 10
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 11
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 12
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 13
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 14
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 15
Uitbreiding bij Momotaro: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137