Ultieme uitdagingen

Ultieme uitdagingen

Soms zijn er van die koi die bepaalde trickers activeren bij sommige koiliefhebbers, zodanig dat zij een bijzondere voorkeur hebben voor bepaalde koi.

Ik ga hier enkele voorbeelden op een rijtje zetten, waarvan ik weet dat ze op het eerste gezicht misschien heel gewoon overkomen, maar die toch een bepaalde kwaliteit hebben die niet moet onderschat worden.

Het zijn de balletjes uit de soep zou je kunnen zeggen, en als je weet waar je mee bezig bent zou je van een lelijk eendje wel eens een mooie zwaan zou kunnen maken.

Een prachtig voorbeeld is deze sanke van Taniguchi die op dit moment geen schoolvoorbeeld is van een tosai die hoge ogen scheert. De koi is goed bekomen van zijn transport, en waar je hier vooral naar moet kijken is de bijzonder interessante body. Dit zijn de koi die groot kunnen worden, die het tot jumbo kunnen maken mits een goede begeleiding.

Het hi is momenteel waardeloos, ondanks het feit dat het verbeterd is na het transport. Als je echter de gestroomlijnde en lange body bekijkt, stevige backbone en staartstuk, heb je hier een koi die furore kan maken in lengte. Dat is wat we zoeken.

Bovendien zijn er aanwijzingen dat er nogal wat sumi op bepaalde plaatsen de koi een onverwachte wending kunnen geven. Het shiroji is wel goed, wat zeg ik, meer dan goed zelfs. Moest het patroon zuiverder en spectaculairder zijn, dan zou je kunnen spreken van een tategoi, maar dat is nu helaas niet.

Ik bied deze koi vandaag aan voor 795 euro. Nadien zal ie verdwijnen in de vergetelheid en ga ik proberen deze sanke een metamorfose te laten ondergaan.

Een ander voorbeeld van koi met een bijzondere uitstraling en die op dit ogenblik niet verkoopbaar zijn, is deze showa van Dainichi die ik onlangs op de veiling van Dainichi scoorde.

Ik heb iets met dit soort koi. Ze stralen iets uit, waar ik me goed bij voel. Het zijn geen afgewerkte nisai waarvan je weet wat je krijgt, maar het zijn van die nisai die na een jaar mudpond een totale verandering kunnen ondergaan.

Over de huidkwaliteit denk ik dat we het allen eens kunnen zijn, die behoeft geen verdere uitleg. Over de toekomstmogelijkheden wat betreft bouw denk ik dat we aan een echte Dainichi kunnen denken. Fors en struis met een imposante body waar iedereen van kan dromen.

De maruten vlek is sympathiek, de motoguru is langs beide kanten perfect in balans, maar dan komen we op het moeilijke punt van het patroon. Ik heb er één woord bij dat er bij zou passen, namelijk non-conformistisch, en dat bevalt me nu juist wel.

Veronderstel nu dat er op bepaalde plaatsen sumi bijkomt, waarvan je het niet verwacht. Sumi is onvoorspelbaar en dat heb ik al genoeg meegemaakt. Laat je fantasie nu eens de vrije loop en veronderstel nu eens dat deze uit de mudpond komt, zoals ik haar heb verder ingevuld aan de rechtse kant. Onmogelijk ? Vermoedelijk wel, maar zeker niet.

Dromen zijn bedrog, zegt men altijd, maar wat zou het leven saai zijn zonder dromen of fantasie. Bovendien moet deze showa van mij niet speciaal veel veranderen want persoonlijk heb ik er een bijzonder zwak voor, juist zoals ze nu is. Mag is spreken van een echte kindai showa ?

En dan moet ik niet vergeten te vermelden dat de showa van Momotaro werd opgehaald door Peter. Hij is er bijzonder blij mee, en dat is toch het belangrijkste nietwaar ?

Jaarlijkse Barbecue

Wie nog aanwezig wil zijn op zondag 17 mei voor de jaarlijkse BBQ, gelieve je tijdig in te schrijven aub. Zondagavond zou ik graag de laatste inschrijvingen ontvangen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240