Nog een grote uitdaging

Nog een grote uitdaging

Ik heb iets met een koi, niet uit het dure segment, maar uit het gewone segment.

Het is een kohaku van Tamaura die 73 cm is ondertussen, want na meting kwamen we op 73 cm, terwijl ze op 71 cm was binnengekomen.

Tamaura zegt je misschien niet veel als kweker, maar ik heb er bijzonder hoogwaardige koi van gehad, en bovendien staat hij te boek als gerenommeerde kweker in Japan. Al wat ik ooit al gekocht heb van hem, is altijd positief geweest.

Ik spotte haar bij mijn dagje Narita, en kon haar betrekkelijk betaalbaar op de kop tikken. Misschien dat ze in de ogen van Narita niet het geldbeestje is geworden wat hij ervan verwacht had, misschien was hij ze liever kwijt dan rijk. Moeilijk in te schatten, maar ik ben maar een gewoon koidealertje, en ik was er bijzonder blij mee.

Deze koi had uitstraling, deze koi komt iets te kort, deze koi was niet gelukkig daar in Japan. Deze koi heeft een bekwame hand nodig om misschien uit te groeien tot een roos. Ze moet dan wel in een vijver terecht komen waar negativisme niet in het woordenboek staat…

Er heeft nog nooit iemand naar gevraagd, terwijl ik weet dat er iemand dolblij zou zijn met dit soort koi in zijn vijver. Ik zie de foutjes ook wel hoor, maar koi bekijken is nog iets anders dan de opgelegde regeltjes in je hersenen op te slaan en deze toe te passen bij het zien van koi.

Wat zou de hobby makkelijk en saai worden als je vooraf telkens kon voorspellen wat de evolutie zou worden. Soms valt het dik tegen, en soms krijg je enorme voldoening. Je moet hier tegen kunnen want anders kan je beter je geld spenderen aan een auto, daar ben je zeker van dat hij niet verandert door de tijd.

Ik ben aan het praciseren om deze koi toch naar die plaats te laten gaan, waarvan ik bijna weet dat ze 100% positief zal ontwikkelen, en waar ze zelfs de mogelijkheid heeft om door te groeien naar de 90 cm, iets wat bijna onmogelijk is.

Misschien dat ik een speciale plaats reserveer naast Virgin en nog enkele vrouwelijke grootheden zoals deze sanke en deze kohaku, en zo heb ik er nog wel een paar.

Ik heb nog niet de juiste formule gevonden, maar ik zou mezelf niet zijn als ik er niet de gepaste oplossing voor ga vinden. Tijd brengt raad….

Meer afbeeldingen

Nog een grote uitdaging: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137