Een hele mond vol

Een hele mond vol

Een lekker gezellige goede oude zaterdagmiddag met veel bekijks van koi heeft me deugd gedaan.

Je weet niet wat je kan verwachten op koude dagen, maar de zon kwam erdoor, wat de dag toch wat opvrolijkte. Danny en Rudy kwamen op hetzelfde tijdstip, zodat de kleine tosai niet te veel zouden gestoord worden. Zij in de sneeuw, de tosai lekker warm...maar de keuze werd snel gemaakt. Het wordt tijd dat ze hun rust, eten en groeimogelijkheden krijgen. Einde van deze week sluit ik dan ook de verkoop van deze tosai.

Tijdens de opendeurdagen wil ik ze nog éénmaal bowlen, zodat iedereen nog eens de kans krijgt om deze te zien, en dan is het gedaan met de pret. Ze gedijen nu goed, hun buikjes worden al goed gevuld, en je ziet ze dagelijks veranderen. 3 tot 4 maanden rust zal ze goed doen.

Natuurlijk kan het aan een filmpje niet ontbreken: De verkozenen.

Roland en Rita waren op zoek naar een showa. Interkoi zou interkoi niet zijn als we niet enkele goede showa zouden kunnen laten zien. Het is niet evident dat er koi gebowld worden die buiten zitten, maar als ze met hun gat lekker op 14° zitten is er helemaal geen probleem. In een wip en een zucht toverde ik deze selectie te voorschijn, en zeg nu zelf...mag dit gezien worden ?

Nu weet ik eigenlijk niet wie het meeste plezier heeft om deze koi te bowlen, de omstaanders of ik, want ik geniet er altijd met volle teugen van. Je ziet hier achtereenvolgens 3 veilingsshowa van Momotaro en het zeepaardje van Matsu. De keuze was moeilijk, maar uiteindelijk werd de beslissing genomen om eigenaar van het zeepaardje te worden, een geweldige showa overigens. Na de showa zien we nog de sanke van Sakai en de sanke van Yamamatsu, gewoon een lust om naar te kijken.

Wat is het toch dat koi zo aantrekkelijk maakt en wij een onmiskenbaar genot hebben om deze koi te bowlen. Als de selectie dan nog mooi is en over bepaalde kwaliteiten beschikken is het plezier nog intenser. Eén van de laatste showa de er nog over zijn van de open sales vissen is deze niet te versmaden showa. Het patroon is speciaal te noemen, maar wat deze in de toekomst nog te bieden heeft is een verrassing, en zal de showa helemaal afmaken.

Het volgende filmpje is een showa van Momotaro en een kohaku van Sakai. De showa is gekocht op de veiling van november 2011 en heeft een extra jaar mudpond achter de rug. De kohaku is van Sakai SFF. Wat meer kan je nog dromen als je deze 2 exemplaren in je vijver ziet rondzwemmen.

Op mijn persoonlijke lievelingsshowa die ik op de veiling had aangekocht zat een optie, maar de optie werd niet gelicht. Langs de ene kant vind ik het dan zonde, want zelfs Joachim was onder de indruk van deze sublieme showa, en kon er alleen maar lovende woorden over zeggen, maar langs de andere kant vind ik het dan weer niet zo erg. Verschil in mening moet er echter zijn, ondanks het feit dat ik heel goed weet wat ik in de kuip heb. Mag ze toch lekker bij mij ontwikkelen zeker...

Op het filmpje zie je dan nog een kohaku van de veiling met een uitgesproken toekomstpotentieel. Deze kohaku stond voor een habbekrats te koop, als je prijs/kwaliteit vergelijkt. Er was enige onzekerheid, (niet van mij) betreffende het geslacht van deze koi. De vinpartij deed denken aan ee mannelijke koi, maar al gauw werd dit vermoeden ontkracht. Het kon ook niet anders, want ik had het al gecheckt, en deze koi werd als guarantee female verkocht op de veiling, voor mij was het antwoord zo klaar als een klontje boter.

Wie een grote kohaku zoekt, die én body, én huidkwaliteit, én patroon verenigt wil zien in een jumbo kohaku, dan moet je niet te lang twijfelen. Deze heeft alle ingrediënten aanwezig, en staat bijna altijd borg voor succes. De prijs is verdwenen, de kwaliteit is gebleven....

Het allerlaatste filmpje heb ik gemaakt als iedereen al weg was. Op dat ogenblik kan ik zelf genieten van de koi, kan ik ze eten geven en ten volle genieten van mijn pupillen. Je ziet achtereenvolgens de 3 opvangvijvers na elkaar. Ze zijn nog niet 100% in hun nopjes, en blijven nog wat gereserveerd rondzwemmen, maar het gedrag verbeterd zienderogen. Ook is het voor de eigenaars fijn om een glimp van hun koi op te vangen, en daar doe ik het filmen eigenlijk voor.

Als je vind dat ik te veel filmpjes maak, en het een overaanbod wordt, dan moet je het me maar zeggen. Ik heb er geen problemen mee om te doen, vind het zelf nog iedere dag plezierig om naar te kijken, en ik heb het gevoel dat de meeste mensen dit ook wel kunnen waarderen.

Meer afbeeldingen

Een hele mond vol: afbeelding 1
Een hele mond vol: afbeelding 2
Een hele mond vol: afbeelding 3
Een hele mond vol: afbeelding 4
Een hele mond vol: afbeelding 5
Een hele mond vol: afbeelding 6
Een hele mond vol: afbeelding 7
Een hele mond vol: afbeelding 8
Een hele mond vol: afbeelding 9
Een hele mond vol: afbeelding 10
Een hele mond vol: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240