Joachim bracht haar persoonlijk

Joachim bracht haar persoonlijk

Sneeuw of geen sneeuw, slecht weer of goed weer, toch werd de nieuwe kohaku van Sakai feilloos afgeleverd in Arendonk.

Er is reeds lang een tendens, dat Interkoi en t'Viske elkaar goed verstaan in het beoordelen, verkopen en aankopen van koi. Niet dat we klakkeloos met elkaar over de baan gaan, integendeel. Het is een wederzijds respect dat beide partijen naar elkaar toe drijft.

Niet dat ik Sakai minded ben, want ik heb er geen probleem mee om geen Sakai vissen te verkopen, maar dit wil niet zeggen dat je blind moet zijn voor de realiteit. Oogkleppen dienen voor paarden, maar niet voor mensen met visie, en de goede vissen van Sakai blijven nu eenmaal de toppers van Japan, neen van de wereld.

Het behoort dan ook tot de prioriteiten van Interkoi om langzaam maar zeker een bestand van Sakai vissen aan te schaffen. Mijn gevoel zegt me dat dit het beste kan via t'Viske, die ik als de ambassadeurs van Sakai beschouw, maar dan ook als enige...

Dit wil nu niet zeggen dat ik zo maar klakkeloos Sakai vissen in het bestand zal opnemen, maar laat ons zeggen dat ik ga proberen deze een belangrijke plaats te geven als derde kweker, naast mijn oude liefde Momotaro en mijn jonge liefde Taniguchi.

De kohaku die Joachim gisteren kwam brengen, (bekijk het filmpje) was trouwens geen kohaku die ik heb aangeschaft, maar is een vergoeding voor de kohaku die niet uit de mudpond is gekomen, je weet wel, de prachtige yondan kohaku van 80 cm.

Ik heb Joachim hier verscheidene malen over aangesproken om geruchten te ontkrachten over de verdwijningen van deze koi, en hij is er rotsvast van overtuigd dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat er sprake is van opzettelijke verdwijningen. Hij gelooft rotsvast in de correctheid van Kentaro, de eigenaar van Sakai SFF.

Het lastige in dit verhaal is dat de verdwenen kohaku reeds voor de 3de maal in de mudpond verbleef, en er dus geen garantie meer was indien de koi niet uit de mudpond zou komen. Daarom ook dat ik dit in de toekomst netjes op papier wil hebben, zodat mensen goed begrijpen wat mudpondkoi inhouden.

Persoonlijk had ik een geste van Kentaro verwacht, een spontane geste van gulheid die je als persoon enkel kan sieren, en dat een vorm van respect oproept, maar blijkbaar is dit niet het geval. Ik kan begrip opbrengen voor het standpunt, maar ik weet bijvoorbeeld dat dit bij Momotaro en Taniguchi niet het geval zou zijn geweest. Hier zit nog een hart in het bedrijf, dat siert beide kwekers, en stoort me enigszins bij Sakai...

Ik weet dat de nieuwe kohaku van zeer goede kwaltiteit is, een yonsai van 70 cm met een zeer goede huidkwaliteit en nog voldoende toekomstpotentieel, maar het kan nooit datgene vervangen wat verloren is gegaan, en dat zijn wij ons ten volle bewust. Het blijft echter een gulle vervanging met een hoge intrensieke waarde.

Langs de andere kant, is voor dezelfde klant een showa van Momotaro uit de mudpond gekomen die het wel bijzonder goed heeft gedaan, en die nog bijzonder veel toekomstpotentieel heeft. Laat dit dan de pleister op de wonde zijn, want dat moet ook gezegd worden.

Ondertussen gaat het kiezen van de kleine showa rustig verder. Een groot aantal zijn reeds verkocht, en ik ga stilaan de verkooptermijn afsluiten. Ze moeten rusten en ontwikkelen en dat kan niet door ze zo dikwijls te storen.

Ik ga ze dan ook nog aanbieden tot aan de opendeurdagen, en daarna gaat het slot erop en worden ze niet meer verkocht. De prijzen zullen dan verdwijnen, en ze zullen opnieuw geprijsd worden in het voorjaar.

Harold en Johnny namen echter het zekere voor het onzekere en kozen gisteren nog 3 tosai showa uit deze doorgeselecteerde serie. Telkens ik ze zie, blijf ik een goed gevoel houden. Ik ben heel tevreden met mijn selectie.

Meer afbeeldingen

Joachim bracht haar persoonlijk: afbeelding 1
Joachim bracht haar persoonlijk: afbeelding 2
Joachim bracht haar persoonlijk: afbeelding 3
Joachim bracht haar persoonlijk: afbeelding 4
Joachim bracht haar persoonlijk: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137