Een kans uit de duizend

Een kans uit de duizend

Van de 64 aangekochte tosai verleden jaar november heb ik er nog een 8-tal over. Deze heb ik in mijn provisorische mudpond geplaatst, namelijk mijn zwembad voor de kleinkinderen.

Het wordt echter stilaan zomer en natuurlijk wil ik deze leegmaken en terug gebruiken waar dit zwembad voor moet gebruikt worden, namelijk voor mijn kleinkinderen.

Nog een maandje of zo, en dan wordt het tijd om de grote schoonmaak te houden en de koi te verplaatsen naar voor en ze terug in de verkoop te brengen.

Ze hebben het anders wel naar hun zin in hun groene erwtensoep en vinden het volgens mij helemaal niet erg om hier rond te zwemmen. Probleem, ik kan ze niet echt goed zien, dus ik weet niet hoe ze er nu uitzien.

De 64-selectie was echter een groot succes, want 90% waren niet goed, maar beregoed en om de één of andere duistere reden blijven er altijd nog een paar over.

Hier wordt je altijd mee geconfronteerd en het blijft een vervelende zaak. Ik wil ze echter niet in de vergeethoek laten verdwijnen en alles uit de kast halen wat er ook maar mogelijk is om ze te verkopen.

Er zitten echt nog hele degelijke en goede koi tussen. De foto’s zijn niet meer relevant, want die werden genomen ten tijde van hun aankoop en zijn dus geen goede voorstelling van hoe de koi er nu uitzien.

Ik zet de laatst gemaakte filmpjes hieronder op een rijtje, dat is het beste vergelijkingsmateriaal dat ik nog heb, en geloof me, deze tosai die na de natuurramp bij Momotaro laat werden geboren, zijn nog meer dan goed.

Ik heb de maat op 30-35 cm gezet, maar ik kan op dit ogenblik geen eerlijke maatvoering geven. Ze waren allemaal rond de 30 cm toen ik ze erin zette, dus veel kan het niet gelogen zijn. Misschien zijn ze ondertussen wel 40 cm, wie weet.

Showa 1811057, een showa die zeker en vast nog de moeite is om groot te brengen. Ik geef deze een dikke 8 op 10

Kohaku 1811065. Hoor ik me daar geen 33 cm zeggen ? Die gaat vermoedelijk al een eind over de 35 cm momenteel.

Kohaku 1811066. Wie niet waagt niet wint…ik ben benieuwd hoe deze er nu uitziet.

Sanke 1811071. Zeker de moeite om deze sanke een kans te geven om verder te ontwikkelen.

Sanke 1811077. Inazuma achtig patroon met het sumi op interessante plaatsen.

Ginrin kohaku 1811080. Tja, ik hou van ginrin, maar blijkbaar ben ik de enige. Ben echt benieuwd wat deze gedaan heeft.

Showa 1811081. Zeker niet laten zitten, want hier kan je wel eens veel plezier aan beleven.

Ginrin kohaku 1811082. Een bijzonder sterke ginrin…maar….

Nu moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik denk dat ze het allemaal heel goed gedaan hebben als ik ze af en toe boven zie komen, maar een zekerheid is het niet.

Daarom moet ik mijn aanbod aanpassen. Ik ben bereid om ieder bod te overwegen om de tosai toch proberen aan de man te brengen.

Je mag me dus een bedrag dat je wenst te spenderen doorsturen en ik zal ieder bedrag overwegen. Moest het zijn dat de koi technisch niet in orde is, alhoewel ik dat ten stelligste betwijfel, dan mag je het bedrag altijd hergebruiken voor een andere aankoop of voor de aankoop van probites, zodat je in principe nooit geen risico loopt.

De koi zullen gebowld worden binnen een maand (begin juni) en dan gaan we verder zien. Het is een gok, maar ik ben zeker dat het een verantwoorde gok is.

Doe je best, contacteer mij en ik hoop dat ik nog een plaatsje kan vinden voor deze tosai. Misschien heeft iemand interesse om de 8 samen op te kopen, wie weet...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240