Kan deze mee naar de show

Kan deze mee naar de show

Het is een heel eind van Deventer naar Arendonk, maar dat weerhoudt bepaalde klanten niet om toch langs te komen, en daar heb ik respect voor.

Marc dacht de kohaku mee naar huis te nemen, maar dat was buiten de waard gerekend, want dat mocht niet van mij.

De koi zijn nog maar een week in quarantaine en hebben de testen nog niet ondergaan die nodig zijn om de koi vrij te geven, tenzij je zelf de testen laat uitvoeren.

Vanaf zaterdagavond wordt de temperatuur naar 23° gebracht voor de volgende 8-10 dagen. Daarna zal ik de kieuwstalen opsturen om getest te worden.

Dat kwam goed uit want einde deze maand is het de Euregio koishow en het was een goede gelegenheid om de gekozen kohaku mee te laten doen met de show.

Alles aan de kohaku klopt, zuivere huidkwaliteit, puur shiroji, stralend beni, gezond kiwa en sashi, en opgezadeld met een aangenaam patroon waarbij het beni niet onder de laterale lijn komt.

Bovendien is ie juist 39 cm wat ideaal is voor de show. Hij mag nog wel een ietjepietje groeien maar niet te veel meer anders moet ik een stuk van zijn staart afknippen…(grapje hoor)

Weet je nu wat het probleem is ? Ik heb er zo nog veel zitten en ze zijn allemaal rijp voor de show. Wil je ook nog meedoen ? Bekijk ze dan vlug op de site en kies er eentje uit. Ik kan ze nu nog inschrijven voor de show, en de kosten neem ik op mij.

Helaas kan ik er zelf bijna niet bij zijn. Ik heb een kleinkind dat zijn communie doet en dat is nog net iets belangrijker dan de show.

Het zal dan op en neer rijden zijn en Ben zal voor mij de honneurs waarnemen tijdens de show op zaterdag. Ik zal dan zondag wel aanwezig zijn.

Als het goed is heb ik mijn vertrouwde plaats op de show en heb ik 2 grote vats tot mijn beschikking. Ik moet de koi nog uitkiezen die ik ga inzetten. Ik koop nooit geen koi expleciet voor de show, maar zet die koi in die ik heb rondzwemmen, een eigenwijsheid die me eigen is, de rest zien we wel.

Wil je dus eens meedoen aan een show, je hebt nu nog de gelegenheid.

Ondertussen kreeg ik nog wat filmpjes binnen van enkele klanten die trots hun vijver laten zien. De vijver van Polleke is ondertussen wereldberoemd en ieder jaar is het een genot om naar te kijken.

De koi beginnen stilaan oud te worden, want de oudste dateren al van de jaren 2008 als ik me niet vergis. Ik ken ze bijna allemaal, buiten eentje dat ik niet kan thuiswijzen, maar ze lijken me allen in goede gezondheid.

De vijver van Matthijs doet het zo te zien ook bijzonder goed. Ook hier herken ik bijna alle koi, de Ueno, de budo goromo die ook al een jaartje of 12 moet zijn, de chagoi….bijna allemaal koi die ooit in Arendonk hebben rondgezwommen…wat gaat de tijd toch snel.

Mijn plankje met bekers, die ik eigenlijk altijd weggeef, heb ik versierd met de cadeautjes die ik altijd krijg van de kinderen. Ze maken die altijd speciaal voor mij, en daar ben ik trots op….ze krijgen dan ook een speciale plaats…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240