Een kers als toetje op de taart

Een kers als toetje op de taart

Een probleem moest nog opgelost worden, namelijk het probleem met de koi die overleden was tijdens azukari, en waar er gelukkig nog garantie op was.

Altijd vervelende situaties, en er is altijd maar 1 verliezer, namelijk allemaal, want de koi die het niet gehaald heeft, komt ook niet meer terug, en zal altijd de beste koi zijn die je ooit hebt aangekocht.

Nogmaals.... azukari van tosai naar nisai is geen probleem, azukari van nisai naar sansai ook geen probleem, maar dan een goede raad, stopt ermee. Geniet zelf van de koi, geef deze wat langer tijd, en doe wat beter je best. Een goede vijver met goede begeleiding geeft bijna even goede resultaten, en op lange termijn nog des te beter voor de koi.

Maar kom, we moesten het probleem nog oplossen, en tussen de koi die ik aangekocht had zat geen kohaku. Ze gingen stervensduur weg, en waren niet voor onze beurs weggelegd, maar dat zag ik vooraf al.

Dus moesten we voor een andere oplossing gaan, en die is er gekomen met een kohaku van Matsu. Nu zeg ik wel Matsu, maar dat is jouw kweker niet zullen jullie zeggen, en dat klopt. Het is mijn kweker niet om bepaalde redenen, maar ook hij heeft bijzonder goede koi in zijn programma, maar dan betaal je weer de hoofdprijs, zij het wat minder dan bij de grote kwekers.

Ik heb de koi zelf live niet gezien, enkel op film, dus ik kan hier ook geen uitgesproken mening over hebben. Wat ik wel kan beamen is,met de gegevens die ik heb, een hoogwaardige koi is uit het betere segment, maar dan moet ik het stellen met een filmpje, een foto, en wat vertrouwen. Op het certificaat staat ze nog als nisai en 66 cm,maar dat was in mei, nu is ze sansai en 71 cm.

Maar tenslotte moet de kandidaat koper kiezen voor zijn vervangkoi, en die besloot haar aan te kopen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik in dit geval ook niet zou getwijfeld hebben, want ik ben voor 90% zeker dat het een formidabele kohaku is. Als je dit bij Momotaro of Sakai moet aankopen dan moet je iets meer op tafel leggen, en is deze dan wel minder ?

De koi zal nog tot april in Japan blijven en dan komt ie normaal naar huis. Ondertussen ben ik alles op een rijtje aan het zetten, en ben ik bezig mijn terugreis aan te vatten.

Ben heeft verschillende dagen deze week de nieuw aangekomen koi gaan bekijken om te zien of alles in orde was, en blijkbaar is alles goed verlopen. De nieuwe koi zullen begin december binnenkomen, de andere koi van de Sakai Event die nog altijd loopt, zullen pas in april binnenkomen.

Plezierig wel om te melden is dat ik het hoogst aantal bezoekers ooit heb gehad, namelijk 1371 unieke bezoekers gisteren alleen.

Meer afbeeldingen

Een kers als toetje op de taart: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240