Een klein duwtje in de goede richting

Een klein duwtje in de goede richting

Deze maand ga ik af en toe enkele koi in de belangstelling proberen te zetten, omdat deze het verdienen, en omdat ik deze maand nog zeker enkele goede koi wil verkopen.

Het zullen vooral koi zijn die het verdienen om verkocht te worden, en recht hebben op een goede meester. De koi van vandaag is een showa van Momotaro, eentje die gekocht werd op de veiling in november 2011.

Er zijn zelden showa te zien die zo aanspreken als deze showa. Bekijk even het filmpje, en bekijk het nog enkele malen. Voel de kracht die er uit het 60 cm grote lijf al uitstraalt. Het is een showa om je duimen en vingers van af te likken. De verdeling zwart - wit - rood is letterlijk verdeeld over de 3 kleuren, die bovendien nog eens van een bijzondere goede kwaliteit zijn.

Het shiroji is spierwit, het rood is oogstrelend rood, en het sumi is volop door aan het komen op de goede plaatsen. Daar waar het nodig is zal het verschijnen om nog meer evenwicht te leggen in de algemene verschijning van de koi. Bovendien is er sumi verschenen aan de zijkant van haar gezicht, wat er op duid dat het sumi van zeer sterke kwaliteit zal zijn en vooral zal worden.

Het opkomende sumi op de neus zal er voor zorgen dat er een spannende verbinding naar de achteropliggende sumigedeelten wordt gevormd, wat vooral je dromen zal bevorderen. Reken dan nog het opkomende sumi aan de linkerzijde van de koi tussen de rug en het staartgedeelte, en de koi zal compleet worden. Ik heb er dan ook een toekomstbeeld bij gefantaseerd.

Wat mij vooral opvalt, en daarom moet je de showa ook in het echt zien, is de ontwikkeling van de body tijdens de laatste maanden. Deze verrast zelfs mij. De kracht en de stevigheid dat hier tentoongesteld wordt in de torpedovorm is uniek, je voelt als het ware de kracht van de cilinderige vorm, die veelbelovend is. Ze is vol en stevig, een bundeltje spieren die zeker gebouwd is om het toekomstige zware lijf te dragen.

Ik heb het gevoel dat deze showa niet de grootste zal worden, en wil ze limiteren rond 70-75 cm. Maar wat voor een 70-75 cm....een bommetje van een showa. En vergeet niet dat 75 cm al een serieuze koi is hoor. Bovendien is er altijd de mogelijkheid dat ze groter wordt, en alles boven de 70-75 cm is altijd meegenomen, en behoort tot de mogelijkheden.

De voorgaande prijs van 4750 euro is een terechte prijs, kwaliteit - aankoopprijs in acht genomen. Veilingvissen zijn nu éénmaal prijzig, en prijzen worden berekende op de aankoopprijs en op de kwaliteit van de koi. De prijs die er nu op staat is ondermaats, ondanks het feit dat het veel geld is.

Dit kan een kanjer worden, en ik zal er alles aan doen om ze proberen nog deze maand aan de man te brengen.

Meer afbeeldingen

Een klein duwtje in de goede richting: afbeelding 1
Een klein duwtje in de goede richting: afbeelding 2
Een klein duwtje in de goede richting: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240