Voornemens 2013

Voornemens 2013

Eerst en vooral zou ik iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar willen wensen.

Een nieuw jaar zet iedereen aan tot nieuwe voornemens. We zijn het erover eens dat het afgelopen jaar met veel ups and downs was, maar al met al zijn we het toch weer goed doorgekomen.

Wat betreft de verkoop hebben we wat moeten inleveren, maar naar het einde van 2012 hebben we een kleine inhaalrace gemaakt. Het vuur begint weer in de ketel te branden, en we beginnen er weer met volle moed aan, ondanks de minder plezierige gebeurtenissen van afgelopen jaar.

Ik heb enkele voornemens gemaakt, en hoop dat ik deze ook weer kan vervullen. Mijn grootste voornemen is om nog iets meer naar Japan te vliegen om doelgerichter te kunnen inkopen. Bovendien wil ik vanaf dit jaar nog meer mijn doelstellingen gaan activeren om het koiaanbod te beperken tot een 200 koi die in Arendonk verblijven.

Azukari koi blijft tot de mogelijkheden, maar deze zal ik beperkter houden en onder bepaalde voorwaarden. Het verleden heeft me geleerd dat er teveel miserie en ontgoochelingen zijn in dit onderdeel van de handel. Ik heb altijd mijn beste beentje voorgezet om ieder probleem zo goed mogelijk op te lossen en om iedereen tevreden te stellen, maar het is financieel geen haalbare kaart.

Slapeloze nachten heb ik gehad bij het horen van de problemen bij Azukari koi, en ik raad iedereen dan ook aan om heel voorzichtig te zijn om koi in Japan te laten. Het geeft een geweldige kick bij een voorspoedige ontwikkeling, en ik heb intens genoten op bepaalde momenten, maar die wegen niet op tegen het verdriet en de pijn bij mensen die tegenslag hebben gehad bij een ongeval, verlies of slechte ontwikkeling van een koi.

Ik begeef me hier weer op enkele gevaarlijke uitspraken, maar geloof me, ik spreek van ervaring, en de mensen die het bij mij meegemaakt hebben, kunnen dit beamen. Natuurlijk worden enkel de positieve ervaringen zo goed mogelijk in de verf gezet, maar de diep trieste ogenblikken worden zoveel mogelijk verzwegen, ondanks het feit dat ik toch af en toe een tipje van de sluier heb opgelicht.

Kortom, ik ben van fanatieke azukari voorstander volledig omgeschakeld naar fanatieke anti azukari dealer. Ik heb dan ook besloten om dit jaar enkel azukari koi te accepteren, met contractuele voorwaarden, zodat iedereen weet waar hij aan toe is, en ik raad iedereen ook aan om dit goed ter harte te nemen. Laat de gedupeerden via de reacties hun verhaal maar eens doen.

Zoals je gemerkt heb, zal je vanaf vandaag ook zien dat de verkochte koi onder een afzonderlijke knop staan vermeld. Waarom is dit gedaan ? Eerst en vooral vind ik het ordelijker en overzichtelijker voor iedereen om beter het aanbod te bekijken, en niet telkens geconfronteerd te worden met koi die verkocht zijn.

Ten tweede zijn de koi die als verkocht vermeld staan, nog steeds in Arendonk te bezichtigen en kunnen de mensen, die graag hun koi eens zien via de website, makkelijker hun koi terugvinden. Ik verander de plaatsen van de koi die aangeboden worden nogal eens regelmatig om de website levendig en actief te houden, maar dan moet men weer zoeken naar zijn koi.

Vanaf het ogenblik dat de koi verkocht is en ook naar de eindbestemming is gegaan zal deze automatisch naar het archief geplaatst worden. Dit archief begint serieuze vormen aan te nemen, maar via de code van de koi, kan je makkelijk foto's en filmpjes terugvinden via de zoekfunctie. Altijd handig voor mensen die een bepaalde koi nog eens willen bekijken of bewonderen. In de loop van de volgende weken zal er ook nog een nieuw onderdeel verschijnen op de website, maar daarover later meer.

Een belangrijk gegeven worden de prijzen. De crisis leidt er toe dat er toch op een andere manier ingekocht wordt. Of dit beter of slechter is, laat ik in het midden, maar er zijn bepaalde tendenzen die het de dealer moeilijker maken om bepaalde koi te verkopen. Vanaf vandaag ga ik de prijzen dus opnieuw aanpassen en op de website vermelden.

Tijdens de maand januari ga ik een serieuze prijzenkorting geven op de koi die wat langer in Arendonk verblijven, en die in het hoger prijssegment vallen. De koi zijn zeker niet slechter geworden, integendeel, veel zijn er stukken beter geworden, maar de verkoop heeft een andere wending genomen, en wij moeten ons aanpassen.

De prijzen zullen ook op de website blijven staan voortaan, met enkele uitzonderingen. Het is mijn gewoonte om koi op regelmatige basis opnieuw te evalueren en een nieuwe prijs aan te koppelen. Velen zijn hierdoor ontstemd, maar het is nu eenmaal zo dat koi sterk kunnen verbeteren, maar er zijn er ook die verslechteren. Ik zal wel een week vooraf melden wanneer de prijzen gaan verdwijnen. Na evaluatie zullen dan de prijzen weer verschijnen. De koi die duurder zijn dan 5000 euro, zullen geen prijsvermelding krijgen.

Zo dat was het een beetje vandaag. Wens je in Januari 2013 een koi aan te kopen, dan raad ik je aan om de website goed te doorbladeren. Ze mogen uiteraard in Arendonk verblijven tot de temperatuur rond de 14-15° is, zodat je de koi op een aanvaardbare manier kan overplaatsen met zo weinig mogelijk risico.

De koi die op dit ogenblik verblijven doen het uitstekend en geven een machtig gevoel. Ik wens jullie allemaal een gezond en koiminnend jaar met veel ups en weinig downs. Zet de TV s'avonds af, zodat je het nieuws mist, want alleen door naar het nieuws te luisteren zou je al een burnout krijgen... en dat kan niemand zich permiteren....

Als laatste nog een kleine reactie op het verzoek van Ronald gisteren in het nieuwsitem. Hier het filmpje van je fantastische karashigoi. Het zal een aanwinst zijn in je vijver.

Aan alle mensen die af en toe eens graag een update van hun koi ontvangen, stuur me een mail, en ik zal het nodige doen om je wensen te vervullen. Zoals je kan zien zwemmen er nog 38 koi in Arendonk rond van mensen die een koi hebben gekocht, en ik begrijp tenvolle dat je niet zomaar eventjes naar Arendonk kan komen om je koi te kunnen zien. Op verzoek zal ik dan ook graag je koi even bowlen en er een filmpje van maken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240