het filmpje

" /> het filmpje

" />
Een kohaku in de aanbieding

Een kohaku in de aanbieding

Een nisai van 55 cm met een goede huidkwaliteit en aangenaam patroon zou eigenlijk iedereen moeten triggeren. Bekijk even het filmpje

Zoals altijd zijn er aan een koi ook altijd minpuntjes en daar ontkom je niet aan. Misschien zien beginnende koiliefhebbers het niet, maar de doorgewinterde koikichi hebben het zeker in de smiezen.

Beter om het zelf uit te leggen zodat de kohaku eerlijker overkomt. In wezen oogt de kohaku mooi en straalt vertrouwen uit. Ik denk zelfs dat velen het best een aardige kohaku vinden.

Met haar 55 cm als nisai is ze flink aan de maat en zal ze mogelijk over de 70 cm kunnen groeien, altijd afhankelijk van de plaats waar ze terechtkomt.

Het patroon blijft altijd een punt van discussie maar je kan niet ontkennen dat dit patroon velen zou kunnen bekoren. Het inazuma achtige effect geeft de koi flair en de huidkwaliteit liegt er niet om.

Het beni gaat niet over de laterale lijn, wat de koi meer schwung zal geven eenmaal ze tot volldig wasdom is gekomen. Aflijning en intensiteit van het hi is meer dan gemiddeld, dan kan niet ontkent worden, maar wat zijn dan de minpuntjes ?

Er is een verzwakking van het beni in de achterste inham van het patroon. Het is mogelijk dat dit veroorzaakt is in de mudpond of mogelijk is er een contact geweest door het schuren tegen een steen of iets dergelijks. Dat het blijvend is kan ik niet beoordelen, maar als ze zwemt is het nauwelijks merkbaar.

Het 2de minpuntje is dat er hi over het oog loopt, iets wat veel mensen stoort. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee, maar menigeen stoort zich erdoor. Het is echter geen probleem als de koi GC is geworden, want hoeveel GC zijn er niet met een rood oogje, je moet het eens goed in de gaten houden.

Voor het overige kan ik er weinig over afkeuren buiten het feit dat het een koi is die in de toekomst toch nog de nodige groeicapaciteiten heeft. Liefhebbers kunnen zich melden. Men kan opbieden met minimum 50 euro.

Kweker: Taniguchi

Lengte: 55 cm

Leeftijd: 18 maanden

Aangekocht: mei 2018 als jumbo tosai.

Geslacht: vermoedelijk man

Bloedlijn: uit Sakai ouders (zie bijlage)

Startprijs: 750 euro

Verblijfplaats: vijver 7

Te bezichtingen: op zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur of op afspraak met Ben.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137