Wie herinnert zich dit nog

Wie herinnert zich dit nog

Helaas heb ik momenteel niet veel informatie en probeer ik toch iedere dag iets interessant te brengen om de website levendig te houden.

Iedereen zit nu bijna in Japan voor de aankopen van nieuwe tosai, maar ik laat het dit jaar gedeeltelijk passeren omdat ik nog teveel koi binnen moet krijgen, en overdaad schaadt zegt men wel eens.

Vermoedelijk zal ik in April nog eens naar Japan vertrekken, en wees maar niet bang dat al het goede al weg is…die sprookjes moet je niet geloven.

Iedere vijver heeft zijn toppers en missers, en het is aan de kweker om te bepalen welke koi er eerst geharvest worden. Denk nu niet dat alle tategoi bij elkaar zitten, want zo werkt het niet.

April lijkt me de juiste keuze om alsnog de echte jumbo tosai op de kop te tikken en daar is het mij echt om te doen. Ze houden de betere altijd voor de veilingen, geloof me maar !

Al wat nu weg gaat moet zo snel mogelijk weg, en daar is niets verkeerd aan ! Het is echter een mooie gelegenheid om nog eens een gebeurtenis van vroeger aan te halen.

Wie zou het zich nog herinneren. In 2006 kreeg ik het impulsieve idee om 157 tosai die nog overgebleven waren bij Momotaro aan te kopen. Het zouden de laatste zijn.

In die tijd had ik allerlei vestigingen in verschillende steden waaronder Rotterdam, Zeddam, Wielsbeke etc. Dit werd later stopgezet voor bepaalde redenen die het vermelden niet waard zijn, maar eentje ervan was Bladel in die tijd vertegenwoordigt door Eric met zijn vader.

Nu had die vader pas een nieuwe vijver besteld van degelijke maat en het was een goed idee om eventueel een happening te organiseren door in deze vijver een presentatie en verkoopdag te houden.

Ik had totaal geen idee van de impact, maar ik was al wel vrij bedrijvig via internet en had een bepaalde bekendheid bereikt op dat moment.

Ik heb helaas geen foto’s van deze happening maar nog wel een filmpje gevonden van de 157 tosai die toen aankwamen. De vraagprijs was 150 euro als ik me niet vergis.

De opkomst was indrukwekkend en wekte bijzonder veel belangstelling. Er werden ook een groot aantal tosai verkocht, maar ik weet echt niet meer hoeveel. Ik schat ongeveer 20-25% van de aangekochte tosai.

Ik hoop dat er nog mensen zijn die zich dit herinneren en indien ja dan zou wat commentaar bijzonder plezierig zijn. Het is wel spijtig dat ik geen foto’s heb van dat evenement.

Na de presentatie was het de bedoeling dat de overige koi naar een natuurvijver zouden gaan ergens in de buurt van overpelt in België, kennissen van Eric.

Eénmaal overgezet kwam er een dealer uit Nederland die wel interesse had om de tosai over te kopen, zijn naam ben ik echter kwijtgespeeld, het is ook al 12 jaar geleden.

De natuurvijver werd leeggevist, de tosai geleverd en het verhaal was ten einde. Helaas was ik toen nog niet bezig met de website zoals ze nu in elkaar steekt, en de koi die ik toen verkocht werden niet op foto en film vastgelegd zoals nu, dat begon pas in februari 2007.

Spijtig maar het is niet anders. Dan zou ik nog graag willen weten of jullie deze nieuwsitems nog graag lezen of niet bij gebrek aan beter. Indien niet dan moet ik er natuurlijk niet zoveel energie in steken.

Wie dit evenement nog herinnert of er nog foto’s van heeft, meld je aub, en foto's zijn altijd welkom….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240