Een kohaku van Dainichi

Een kohaku van Dainichi

Het is een genoegen als aangename klanten de moeite doen om ver te rijden om hun koi te komen ophalen.

De Rudy is er zo eentje, en hij trotseert makkelijk 2 uur rijden om zijn dierbare kohaku op te komen halen.

Altijd optimist, altijd goed gezind, een kerel naar mijn hart, en bovendien draagt hij Interkoi in zijn hart, wat ik natuurlijk op prijs stel.

Het verhaal van deze kohaku ? Er valt niet zoveel over te vertellen. Ik kocht deze op de veiling van Dainichi van april 2016, samen met nog enkele andere tosai.

De verkoop verliep dramatisch slecht. Ondanks het feit dat deze koi niet overdreven duur waren, konden ze de mensen niet bekoren, zodat een lang verblijf hun noodlot was.

Niet getreurd, want deze kohaku heb ik altijd in mijn hart gedragen, vooral door zijn intrensieke en speciale beni dat me enorm charmeerde.

Laat me eerste beginnen met het filmpje bij aankoop. Ik ging altijd van de veronderstelling uit dat sandan een gewild patroon was, en bovendien zag de bouw, het beni en het shiroji er picobello uit.

Als je dan nog het maruzome kiwa erbij optelt, was dit toch een voorbeeldige koi. Mis poes, het werd geen succes totdat de Rudy ze spotte.

Ondertussen heeft hij een vrij stevige body gekregen en is hij er qua kwaliteit absoluut niet op achteruitgegaan.

Ik heb er trouwens nog 2 van deze serie (6 stuks in totaal) zwemmen en die evolueren ook goed zonder meer. Zo zie je maar dat het altijd geen goud is wat blinkt, maar ik zal de overige nog wel eens filmen dan kan je de goede evolutie zelf bekijken.

Ondertussen heeft de Rudy me natuurlijk al een nieuw filmpje gestuurd. Nogmaals, als je met de telefoon filmpjes maakt….horizontaal filmen aub ! Ik hoop dat hij er nog veel plezier aan beleefd.

Ondertussen worden me filmpjes toegestuurd die me veel vreugde geven en dat is in deze rustige periode een aangename verwelkoming om het nieuws wat op te vrolijken. Dus help allemaal mee, stuur filmpjes op, liefst met een kort verhaaltje, en we zullen er allemaal van genieten.

Heel veel plezier beleefde ik aan het zien van dit filmpje van de doitsu oshiba, een koi die ik aankocht rond 2008 of 2009 bij Momotaro.

Toevallig heb ik er onlangs nog een foto van geplaatst op de website, namelijk de foto waar deze koi boven het water komt met zijn hoofd. (zie bijgevoegde foto).

Het is een mannelijke doitsu oshiba, waarvan ik vermoed dat ze hem gebruikt hebben voor de kweek, want ik heb ooit een combinatie kumonryu x oshiba bij Momotaro aangekocht in de jaren stilletjes, maar waar ik altijd plezier aan beleefd heb.

Hier nog een filmpje uit 2006 van deze collectie. Ik kan er nog altijd van genieten. Het zijn de voorbodes van mijn dealer intentie waar ik nog altijd met plezier aan terugdenk.

Prachtig om deze oshiba nog eens terug te zien. Ik vermoed aan de bowl te zien dat hij nu toch om en bij de 80 cm is….zalige koi….

Naast dit filmpje, kreeg ik ook nog een aangenaam filmpje van Riny aan. Haar naam is Remy en deze ogon werd mij afhandig gemaakt door Ben om ze aan zijn vrouw te schenken. Ze is er schijnbaar dolblij met dit beestje dat kan je wel zien.

Deze nieuwe manier van voeren is ook wel een goede leerschool voor de andere bewoners die normaal veel schuchterder zijn, maar zich op deze manier laten meeslepen door het enthousiasme van Remy.

Toesturen maar die filmpjes….wil je meer filmpjes van klanten zien ? Klik op 1 van de emoticons, wil je ze niet zien…klik op 2. Vind je ze waardeloos, klik aub op het bozemannetje….

Meer afbeeldingen

Een kohaku van Dainichi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240