Een koi primeur

Een koi primeur

Jawel, eindelijk het is gebeurd. Na minstens 6 tot 7 weken zonder bezoek, heb ik gisteren de eerste koi ter plaatse in Arendonk verkocht. Er zijn er wel enkele online verkocht, dat is leuk, maar niet hetzelfde.

Na enkele ophalingen van koi waren Pascal en Naomi de eerste bezoekers die in real time een koi kwamen kiezen, en niet van de minste. Het was een verademing die deugd deed. Handjes of kusjes werden er niet gegeven, dat laten we nog even achterwege. 

Bovendien ging het over een showa, en niet van de minste. Het was echt nog eens een plezier om enkele showa in een bowl te zetten en de mensen een keuze te laten maken. Bekijk zelf de bowl, en zeg maar welke jij zou kiezen.

De breedgeschouderde showa van 65 cm, de verfijnde showa van Momotatro, of de indrukwekkende showa van Ueno, het zal altijd een moeilijke keuze zijn. Ik laat de mensen zelf kiezen indien mogelijk want tenslotte moeten zij er de rest van hun leven ernaar kijken. 

Tenslotte gingen ze voor deze showa. Toch een koi die al geruime tijd hier zit, waar velen al op gevallen zijn, maar telkens de boot mistte. Je kan nooit inschatten waarom een koi wel of niet gekozen wordt, maar deze haalde het juist nooit  net niet. Maar kijk naar die weelde aan wit, rood en zwart...een lust voor het oog.

Als je de gehele uitstraling van de koi bekijkt, dan zegt dat voldoende, en stel dat ze in haar nieuwe omgeving nog 10 cm verder ontwikkelt, wat volgens mij geen probleem zou mogen zijn, dan blijft het een imposante showa om naar te kijken.

Naast het hoopgevende bezoek moest ik ook nog het probleem met de showa oplossen die verkeerd geleverd is. Gelukkig waren de klanten niet te moeilijk, en konden ze zich vinden in de voorgestelde oplossing om een andere showa te kiezen, die weliswaar duurder was. Soms moet je echter water bij de wijn doen om je klanten tevreden te stellen

Ik had een nieuw filmpje van de showa gemaakt, en uiteindelijk gingen ze ermee akkoord. Ik weet hoe moeilijk het is om afscheid te nemen van een koi die je gekozen had en die plotseling wegvalt, maar uiteindelijk zul je toch moeten leven met de het feit dat je moet wisselen. Ik denk echter dat deze showa aan alle voorwaarden voldoet, want ze zochten een showa met veel sumi, en ik denk dat ze hier niet mee te klagen hebben. Ik heb de showa trouwens zelf heel graag.

Een laatste filmpje moest ik maken voor een klant, en dat is het werkje tegenwoordig. Online koi presenteren. Het is een sanke uit de 64-serie van eind 2018, een serie die trouwens heel succesvol bleek te zijn. De sanke is 52 cm, geen foutjes erop aan te merken en dat is altijd al een pluspunt bij tosai als ze wat langer in de vijver zitten.

Vandaag staan er een heleboel ophalingen van koi op het programma, netjes per tijd ingedeeld zodat er zo goed als geen samenscholingen zijn. Het is niet plezierig, maar ook dat zal voorbij gaan, en kunnen we weer volop genieten de koi.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

The Untouchable

Ondanks deze bizarre tijden en moeilijke omstandigheden, meer dan goed bezig Luc. Je geraakt er ongetwijfeld zonder kleerscheuren doorheen, wat vele anderen (waaronder klanten) niet zullen kunnen zeggen.

Wim DW

elk businessmodel is anders - interkoi doet het gezien de omstandigheden voortreffelijk alleen zullen sommige ratio\'s wel een knauw gekregen hebben - zoals bv omloopsnelheid van de voorraad bv ...


Johan

Fijn dat klant weer een tevreden gevoel heeft met de geboden Showa oplossing. Hopelijk voor jou doet Hoshikin ook nog iets met deze fout.


Johnny

Goed nieuws dat er weer koi opgehaald gaan worden. Succes met de drukke dag. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240